Closeup af tandremmen

Hvad koster det at få skiftet tandremmen på din Opel?

30 april 2019, 08:43

Tandremmen på din Opel styrer samspillet mellem stempler og ventiler. Derfor er tandremmen en af motorens vigtigste funktioner.

Remmen består af et kraftigt, syntetisk materiale af gummi. Med tiden vil gummiet begynde at mørne og når det sker, vil remmen typisk slå revner i overfladen. Får du ikke skiftet tandremmen i tide risikerer du, at den springer under kørsel og forårsager alvorlige skader på ventiler og stempler.

På Autobutler har vi beregnet gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Opel. Prisen dækker over alle Opel-modeller og er baseret på de mange tusinde tilbud, som værkstederne har sendt til brugerne på Autobutler.

Spar i gennemsnit*
2.032 kr. / 21%

Ved at bruge Autobutler er det let at få bilen på det rigtige værksted. Værkstederne sender nemlig udelukkende skriftlige tilbud, og du kan i ro og mag sammenligne priser og beskrivelse af opgavens omfang. På vores side for Bedømmelser kan du endda læse, hvordan andre bilejere har ratet de forskellige værksteder. På den måde er det nemt og overskueligt at finde det bedste værksted til prisen.

Det svinger meget fra bilmærke til bilmærke, hvor mange kilometer bilen må have kørt førend tandremmen skal skiftes. Hos Opel hedder det sig, at tandremmen typisk skal udskiftes for hver 150.000 kilometer, bilen har kørt, eller hvert 6. år. Køber du en brugt bil, så anbefaler mange værksteder, at man får skiftet tandremmen ved overtagelsen, da man sjældent præcist ved, hvornår tandremmen sidst blev skiftet. Udgiften til en ny tandrem er nemlig relativt beskeden sammenlignet med, hvis det er hele motoren, der skal skiftes, fordi tandremmen er sprunget.

Selve tandremmen på en bil koster ikke alverden, men arbejdet tager tid. Derfor er det en god ide, at undersøge timeprisen på flere værksteder, inden du sender bilen afsted for at få skiftet tandrem. Der kan nemlig være store besparelser at hente ved at se sig for.

Hold øje med tandremmen

Det er ikke altid lige let at spotte en defekt tandrem. Hvis du ikke er klar over, hvornår din Opel sidst fik skiftet tandrem, og er du i tvivl om, hvorvidt tandremmen er slidt eller ej, så få et værksted til at kontrollere om det er tid til at få tandremmen skiftet.

Som regel fremgår det af bilens servicebog, hvor tit remmen skal skiftes, og du kan selvfølgelig godt prøve at kontrollere bilens tandrem ved at åbne motorhjelmen og se efter om overfladen er synligt slidt. Er der sprækker at se eller er gummiet begyndt at flosse, så kan du være sikker på, at det er tid til at få remmen skiftet.

Hvorfor slides tandremmen?

Det kan være svært at fastslå præcis, hvornår tandremmen er slidt op, men der findes en række faktorer, som både er med til at slide remmen ekstra meget og som kan få remmen til at springe. Disse faresignaler skal du være opmærksom på.

Nedenfor oplister vi 3 punkter, som du skal holde øje med, hvis du vil undgå problemer med tandremmen.

Store temperatursvingninger
Det gummimateriale som tandremmen er lavet af kan ved høj varme give sig og modsat trække sig sammen, når gummiet afkøles. Store temperaturudsving, både sommer og vinter, kan derfor få tandremmens gummioverflade til at slå revner.

Olielækager
Oplever du olielækager i motorrummet kan det være en alvorlig sag. Olien kan nemlig komme ind mellem tandrem og tandhjul og dermed få tandremmen til at glide af tandhjulet. Sker det, kan det lave så meget ravage, at det i de fleste tilfælde er hele motoren, der går i stykker. Opdager du derfor olielækager i motorrummet bør du straks køre bilen på værksted, så fejlen kan findes.

Når bilen holder meget stille
Tandremmen har godt af at blive brugt, og bliver den ikke det, så skal den skiftes lidt oftere, da den lettere går hen og bliver stiv.

Skal du have bilen på værksted, så brug Autobutler. Bestil tilbud, når du skal have skiftet tandrem.

3 gode råd om tandremsskift

  • Find ud af, hvornår tandremmen skal skiftes
  • Sørg altid for, at bilens servicebog er ajourført
  • Ved køb af brugt bil - spørg sælger, hvornår tandremmen sidst blev skiftet.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.