Mekaniker udfører diagnosticering af Honda's elektronik

Find prisen på fejlsøgning af Honda

12 maj 2020, 13:19

Hondas nyeste modeller registrerer små sensorer, hvis der opstår fejl på motoren eller dele af bilens elektroniske systemer.

Informationen samles i bilens computerenhed, så værkstedet senere kan gå ind og se, hvilke fejlkoder, der er registeret.

Hvis der opstår en fejl, vil der i første omgang enten lyse en advarselslampe i instrumentbrættet, eller føreren vil kunne se en besked på bilens touchscreen.

De fleste fejl vil kræve, at bilen køres på værksted. Her vil mekanikeren kunne foretage en fejlsøgning og udlæsning af fejlkoder.

Samtidig med at eventuelle fejl bliver rettet, så har en udlæsning af fejlkoder også betydning for, at sensorerne i bilen altid virker optimalt.

Prisen på en diagnosticering eller en fejlsøgning og udlæsning af fejlkoder er ikke den samme på alle værksteder. Derfor har vi beregnet en gennemsnitspris, så du kan få en ide om, hvad det koster at få foretaget en fejlsøgning på en Honda.

Prisen, som du ser nedenfor, er vi kommet frem til ved at tage et gennemsnit af alle de tilbud, som autobutler.dk's samarbejdsværksteder har afgivet til Honda-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
1.020 kr. / 84%

Mange af værkstederne, som autobutler.dk samarbejder med er blevet bedømt af vores brugere. Med de tusindvis af bedømmelser er det blevet lettere for dig at vælge værksted. Se hvad andre skriver om de værksteder, som du har fået tilbud fra og vælg herefter dit foretrukne værksted.

Skal man reagere, når advarselslamperne lyser?

Avancerede teknologipakker er i dag standardudstyr i de fleste nyere biler. Systemerne, som både omfatter airbags, parkeringssensor og det særlige ’Advanced Driver Assistance Systems’, er med til at sikre stabilitet, sikkerhed og komfort under kørsel.

Udfordringen er selvfølgelig, at jo mere elektronik, som bilerne udstyres med, jo mere avanceret bliver fejlsøgningen, hvis der opstår problemer. Det første tegn på at noget er galt, er når en af advarselslamperne begynder at lyse.

En lysende advarselslampe skal helst få føreren til at reagere, førend de små fejl udvikler sig til større problemer enten på motor eller andre dele på bilen.

Når en advarselslampe lyser gult er det sandsynligvis ikke noget alvorligt, men det er alligevel ikke en advarsel, som man blot skal ignorere.

Alle lysende advarselslamper kræver handling, og enhver fejl bør derfor blive undersøgt.

Det er en god ide at starte med at tjekke bilens instruktionsbog. Her kan man læse sig frem til, hvad de forskellige advarselslamper betyder. Det kan være, at den gule/orange advarselslampe blot er en påmindelse om, at der skal påfyldes mere sprinklervæske.

Det er straks en langt mere alvorlig sag, hvis der begynder at lyse en rød advarselslampe i instrumentbrættet. De røde advarselslamper er nemlig tegn på, at der er noget helt galt med bilen.

Det kan være en fejl på motoren eller bremsesystemet, og under alle omstændigheder bør man ikke køre videre i bilen, førend fejlen er blevet undersøgt.

Hvis man vil være sikker på ikke at forårsage alvorlige skader på bilen, så er det bedste man kan gøre at ringe efter vejhjælp, og få bilen kørt til det nærmeste autoværksted. På værkstedet vil mekanikeren koble sig på bilens centrale computerenhed og foretage en fejlsøgning. Når alle fejlkoder bliver udskrevet, kan værkstedet fortælle dig, hvad der er galt med din Honda.

Typiske fejl på motoren kan være et kabel eller en ledning, som er slidt over. Det kan også være, at styreboksen har taget skade af vand eller fugt.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Honda, så indhent tilbud via autobutler.dk og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Sådan foretager mekanikeren en fejlsøgning

I dag er bilens ECU-computer den centrale enhed, som samler alle informationer om bilens driftsstatus.

Når bilen er til service foretager mekanikeren en elektronisk diagnose og udlæsning af fejlkoder på bilens elektroniske system.

Ved hjælp af det avancerede fejlsøgningsværktøj får mekanikeren et overblik over, hvad der kunne være af eventuelle fejl, som skal rettes eller nulstilles for at bilen igen kan køre optimalt og effektivt.

Benytter et værksted ikke det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj kan det resultere i at der bliver foretaget en fejldiagnosticering. Det kan man dog så vidt muligt undgå, hvis man bruger et af de værksteder, der er tilknyttet autobutler.dk.

Værkstederne er nemlig forpligtet af en omfattende reparationsaftale, der bl.a. betyder, at værkstederne skal benytte det rigtige udstyr. Samtidig er der krav om, at værkstedernes mekanikere løbende sendes på efteruddannelse. På den måde er du som kunde sikker på, at mekanikerne er i stand til at bruge de nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøjer til fejlsøgning på din Honda.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.