Mekaniker laver elarbejde på Fiat

Gode priser på elektrisk arbejde på din Fiat

02 april 2020, 13:42

En sammenligning af biler, som blev produceret for 10 år siden med biler, der sendes på gaden i 2020 viser, at der er sket en markant udvikling, når det gælder bilernes sikkerheds- og udstyrspakker.

I dag er moderne biler udstyret med innovative teknologier, der både giver mere komfort og større sikkerhed. Det gælder også Fiat’s nyeste modeller.

Som Fiat-ejer er det selvfølgelig rart at vide, at hjælpen ikke er så langt væk. Men hvad koster det egentligt at få udført elektrisk arbejde på en Fiat?

Prisen for et værkstedsbesøg kan sagtens variere alt afhængig af, hvilket værksted man retter henvendelse til. Derfor har vi beregnet gennemsnitprisen på et udvalg af reparationer af elektronisk udstyr til Fiat.

Gennemsnitpriserne nedenfor dækker over en række forskellige reparationer af det elektriske udstyr i en Fiat. Samtlige prisudregninger er foretaget på baggrund af alle tilbud, som autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler, har givet til Fiat-ejere.

Husk på, at prisen på de enkelte reparationer kan variere i forhold til, hvilken model og årgang, der er tale om.

Spar i gennemsnit*
645 kr. / 27%

Elektriske komponenter i en Fiat

Eksempelvis er mange af Fiat’s nyeste modeller udstyret med det som kaldes for City Brake Control. En føler i forruden scanner et areal foran bilen for kollisionstrusler. Reagerer føreren ikke på en eventuel trussel tager det elektroniske sikkerhedssystem over og bremser automatisk bilen.

I sikkerhedspakken hos Fiat findes også Infiniti Lane Departure Prevention (LDP), der hjælper bilen på ret kurs ved et utilsigtet vognbaneskift. Bevæger bilen sig over i den modsatte kørebane tændes et advarselssignal på instrumentpanelet, og der afgives et lydsignal.

Den megen elektronik betyder, at et værkstedsbesøg i dag foregår noget anderledes end tidligere. Indenfor værkstedsfaget er nye begreber som fejlsøgning og nulstilling af fejlkoder blevet det, som der tales om. For meldes der om fejl på bilens onlinelåsesystem eller nødbremsesystem, så kræver det, at værkstedet kobler sig på bilens computerenhed for at kunne rette fejlen.

Ved brug af fejlsøgningsværktøjer bliver værkstedets systemteknikere i stand til at foretage en fejlsøgning og finde frem til, hvad fejlen består i.

Lysende advarselslamper – hvad er der galt?

Omfanget af elektronisk udstyr i moderne biler betyder også, at der er mange steder der kan opstå fejl, og det er da heller ikke ualmindeligt, at nyere biler i dag kan have op til 30 eller flere forskellige advarselslamper i instrumentbrættet.

Advarselslamperne er både med til at øge trafiksikkerheden og advarer samtidig bilejeren, hvis der noget er galt med motoren eller bilens sikkerhedssystemer.

Det behøver ikke være alvorligt, hvis en advarselslampe lyser, men det kan blive alvorligt, hvis man ignorerer advarslen og kører videre uden at få undersøgt, hvad fejlen er.

Blandt de vigtigste advarselslamper er lamperne for motortemperatur, motorolie og bremsesystem. Lyser en eller flere af disse skal man ikke fortsætte kørslen.

Bilens advarselslamper kan lyse grønt, gult eller rødt. Nedenfor kan du se, hvordan du skal forholde dig til de forskellige advarsler.

Grøn: Bruges til informationer og påkræver ingen handling fra din side.

Gul: Her er en handling nødvendig. Begynd med at stoppe bilen og slukke motoren. Hvis du er i tvivl, så se i instruktionsbogen, hvad fejlen kan være. I de fleste tilfælde kan du køre bilen hjem - indhente tilbud på opgaven og få bilen på værksted.

Rød: Stop straks bilen og sluk motoren. Kontroller i instruktionsbogen, hvad som er galt. Er det enten motorlampen eller olielampen, der lyser rødt, skal du tilkalde autohjælp og altså ikke køre videre i bilen. Er det en af de øvrige lamper, som lyser rødt og er du i tvivl, så tilrådes det, at du for en sikkerheds skyld tilkalder vejhjælpsassistance.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.