Reparation af affjedring i Fiat

Få tilbud på udskiftning af støddæmpere og affjedring i en Fiat

21 januar 2020, 13:57

Affjedringssystemet på din Fiat er essentielt for sikkerheden og kørekomforten. Først og fremmest fordi affjedringen er med til at fastholde bilens vejgreb. Samtidig sikrer fjedre og støddæmpere, at stød og bump fra vejbanen ikke forplanter sig direkte op i karosseriet.

Hvis din Fiat ikke var udstyret med støddæmpere, ville hjulene hoppe og danse, hver gang, der var den mindste ujævnhed på vejen. Og det er rent faktisk det som sker, når støddæmperne bliver slidte og affjedringen ikke længere fungerer optimalt.

I situationer, hvor affjedringssystemet er slidt vil hjulene miste vejgrebet, når et bump passeres på vejen. Og i det øjeblik, hvor bilen ikke har et ordentligt vejgreb, kan føreren ikke styre bilen. Selvom det kun er en brøkdel af et sekund, så kan den manglende kontrol over bilen hurtigt udvikle sig til en fatal situation i trafikken. Tilmed er det bevist, at defekte støddæmpere også resulterer i øget bremselængde.

Set i lyset af dette er det vigtigt, at der altid holdes øje med bilens affjedringssystem, og at man sørger for at få udskiftet slidt støddæmpere. For at give dig et overblik over, hvad udskiftningen af støddæmpere koster til en Fiat, har vi nedenfor beregnet en gennemsnitspris. Prisen dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Fiat-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
888 kr. / 22%

Er du i tvivl om, hvorvidt dine støddæmpere fungerer som de skal, så kør forbi det lokale autoværksted og få affjedringssystemet tjekket.

Du kan også oprette en opgave på Autobutler og få tilsendt tilbud på udskiftning af støddæmpere og affjedring. Samtlige tilbud fremsendes på skrift, så du kan sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

5 fejl på bilens affjedringssystem

Når bilen køres til et normalt serviceeftersyn, vil mekanikeren kontrollere om affjedringssystemet, herunder støddæmperne, fungerer som det skal.

Men det er ikke kun mekanikeren, der kan holde øje med bilens affjedringssystem. Der er faktisk også nogle ting, man som bilejer selv kan holde øje med.

Vi giver dig her 5 eksempler på, hvad der kan være galt med bilens støddæmperne, og som bør få dig til straks at køre hen på dit lokale autoværksted.

  • Bremselængden opleves pludselig som værende markant længere end tidligere.
  • Hver gang du kører hen over et bump på vejen, så hopper bilen. Det føles som om, bilen ’sejler’ fra side til side og er vanskelig at styre
  • Når der køres over et bump eller ned fra en kantsten høres der en klonk-lyd. Det kan skyldes, at en eller flere støddæmpere er defekte.
  • Det konstateres, at dækkene slides ujævnt.
  • Ved en visuel kontrol af støddæmperne konstateres der olieudslip. Det kunne tyde på, at støddæmperne er utætte og dermed ikke fungerer 100 pct. optimalt.

Vippetesten der afslører slidte støddæmpere

Har du bemærket, at det virker som om, at der er noget galt med støddæmperne på din Fiat, så kan du prøve at udføre den klassiske ’vippetest’.

Det gøres ved, at du med din vægt presser ned på hjørnet af bilens forskærm eller kofanger. Når du slipper igen, så må der kun være én opadgående bevægelse, førend bilen falder til ro.

Hvis bilen derimod hopper mere end én gang op og ned, så bør du køre på værksted og få kontrolleret støddæmperne og affjedringen.

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.