Bilejer med hånden på rattet i en Mazda

Hvad koster det at få en Mazdas styretøj efterset?

17 april 2020, 10:52

Bilens styretøj og affjedringssystem reducerer effekten af ujævnheder og bump på vejen og sørger samtidig for, at bilens fire hjul har et godt greb i vejen.

Sikkerheden og komforten i din Mazda afhænger derfor bl.a. af, at styretøjet hverken er slidt eller defekt.

Om det er tilfældet på din Mazda, kan du få kontrolleret på et autoværksted, hvor der vil blive foretaget en styretøjsudmåling.

Fra autoværkstederne lyder anbefalingen, at en styretøjsudmåling, der består af både en sporing samt en 4-hjulsudmåling, bør blive foretaget én gang om året eller når bilen har kørt 15.000 km.

Men oplever du uregelmæssigheder under kørsel, det kan være en mærkelig lyd, når du drejer rattet eller en klonklyd, når bilen kører over et bump, så bør du ikke vente, men straks få bilen undersøgt på et værksted.

Skal du have bilen på værksted, så har vi forsøgt at hjælpe dig på vej. Det har vi gjort ved at undersøge gennemsnitsprisen på alle slags reparationer af styretøjet, bl.a. en afbalancering, en styretøjsudmåling inklusive en sporing samt en 4-hjulsudmåling. Priseksemplet giver dig en indikation af, hvad det koster at få undersøgt din Mazda for ratslør eller fejl på styretøjet.

Vær opmærksom på, at prisen dækker over de tilbud, som værkstederne har afgivet til Mazda-ejere, på tværs af alle årgange og modeller.

Spar i gennemsnit*
643 kr. / 22%

Når du bruger autobutler.dk får du skriftlige tilbud fra vores kvalitetsværksteder, og du sparer op til 40* procent på bilreparationen ved at sammenligne tilbud.

Vi tilbyder dig også autobutler.dk's prismatch, så finder du et billigere tilbud end det billigste tilbud på autobutler.dk, så matcher vi prisen. Det er din garanti for, at du altid får de laveste værkstedspriser.

Ud over prismatch får du som bruger af autobutler.dk også 3 års garanti på alt værkstedsarbejde udført via autobutler.dk. Alle autoværksteder, som samarbejder med autobutler.dk, er FDM-kvalitetskontrollerede og lever derfor op til FDM's reparationsaftale.

Fejl på bilens styretøj skal straks undersøges

Underlige lyde under kørsel, dæk der slides uregelmæssigt eller vibrationer i rattet. Hvad er der galt?

Ofte skyldes det fejl eller slitage på bilens styretøj. Slidte styretøjsdele medfører, at dækkene slides uregelmæssigt og levetiden reduceres ret hurtigt med op til 10%.

Når dækkene slides skævt, så forringes bilens evne til at bremse. Den øgede bremselængde, forårsaget af de skævslidte dæk, influerer på trafiksikkerheden og kan i værste fald få katastrofale følger. Selv ved kørsel ved lave hastigheder.

Både af hensyn til trafiksikkerheden og komforten er det en god ide, at man med fastsatte intervaller får foretaget en sporing samt 4-hjulsudmåling af bilens styretøj. Det kan passende blive gjort, når der skiftes dæk fra eksempelvis sommer- til vinterdæk.

På værkstedet udmåles styretøjet ved brug af computerudstyr og er det nødvendigt, så afbalanceres hjulene samtidig med at slidte dele af styretøjet bliver udskiftet.

Mekanikeren vil også tjekke om bilen har ratslør. Ratslør er det stykke rattet kan drejes uden at hjulene følger med. Ratslør kan skyldes, at enten styrehus, forhjulslejer eller hjulophæng er slidt.

Ratslør er også noget man som bilejer selv kan kontrollere. Hvis bilen har servostyring, så skal du starte med at tænde motoren. Sæt bilen i frigear og husk at trække håndbremsen. Rul sideruden ned og stil dig så udenfor bilen. Drej nu rattet en smule frem og tilbage for at se om forhjulet bevæger sig, så snart, der drejes på rattet. Drejer hjulene ikke straks, når du bevæger rattet, så er det tegn på ratslør.

Oplever du dette har din Mazda brug for en styretøjsudmåling

Fejl på styretøjet skal altid tages alvorligt. Undersøgelser viser nemlig, at fejl på styretøj ofte er skyld i ulykker. Opdages der fejl på styretøjet skal man derfor få sin mekaniker til at foretage en styretøjsudmåling.

Her får du 5 tips til, hvad du skal holde øje med omkring bilens styretøj:

  • Hvis bilen trækker ud til siden under kørsel, er det tegn på det man kalder for manglende retningsstabilitet. Det skyldes formentlig, at hjulene ikke er korrekt indstillet
  • Bilens styretøj skal være selvoprettende, dvs. hjulene skal søge tilbage til en ligeud position, når rattet slippes
  • Bilen ligger ustabilt på vejen, og det føles som om at den nemt ’sejler’ fra side til side
  • Der mærkes rystelser i rattet under kørsel
  • Dækkene slides ujævnt på enten inder- eller yderside

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.