Pris på airconditionservice til Mitsubishi

Husk at give din Mitsubishis aircondition en servicering

Kører du rundt i en nyere Mitsubishi, så er bilen garanteret udstyret med enten et klimaanlæg eller et airconditionanlæg.

Hvad enten din Mitsubishi har det ene eller det andet, er det en rigtig god idé at få det serviceret, mindst en gang hvert andet år. Det koster ikke alverden at få klima- eller A/C-anlægget serviceret. Det viser beregninger, som Autobutler har foretaget.

Aircondition service til rekord-pris

Din Mitsubishi aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service


Prisen er beregnet på tværs af alle Mitsubishi-modeller og årgange, og derfor kan din pris godt variere i forhold til den viste pris.

Kom i gang med det samme. Opret en sag på Autobutler og modtag hurtigt tilbud. Alle tilbud gives på skrift, så det er nemt at sammenligne indhold og pris, inden du vælger værksted.

Brug Autobutler – vi hjælper dig godt på vej, når du skal finde det bedste værksted til prisen.

Brug køleanlægget i din Mitsubishi hele året rundt

Begge anlæg sørger for, at der både sommer og vinter er en behagelig temperatur inde i bilen. De fleste bilejere tror fejlagtigt, at et A/C- eller klimaanlæg kun skal bruges om sommeren, men det er så langt fra tilfældet.

Bilens aircondition- eller klimaanlæg virker på den måde, at der inde i et lukket system flyder en olie, som smører pakninger og stempler. En kompressor sørger for at cirkulere olien, og når kompressoren ikke kører, vil olien ’ligge stille’ inde i systemet. Den manglende smøring vil over tid give utætte pakninger.

Men det er ikke alene derfor, at man anbefaler, at både et aircondition- og et klimaanlæg bruges året rundt. Anlægget har nemlig også en række gode egenskaber, som gør det værd at bruge. Bl.a. renser anlægget luften for fugt, så ruderne ikke dugger om vinteren og på fugtige regnvejrsdage.

Airconditionanlæg eller klimaanlæg?

Uanset om din Mitsubishi er udstyret med et airconditionanlæg eller et klimaanlæg, så fungerer begge anlæg ved, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, inden den sendes ind i bilens kabine.

Med klimaanlægget kan temperaturen indstilles til et ønsket niveau, og så sørger anlægget for, at temperaturen holdes konstant.

Klimaanlægget styrer temperaturen ved hjælp af små følere, som registrerer, hvis temperaturen ændres inde i kabinen. Når det sker, reagerer anlægget ved automatisk ved at justere mængden af kold eller varm luft, som blæses ind i kabinen.

Et klimaanlæg kan fås i flere varianter og kan være opdelt i flere zoner, så temperaturen kan styres særskilt, eksempelvis for og bag i kabinen.

Et airconditionanlæg er knap så avanceret. Anlægget nedkøler den luft, som pumpes ind i kabinen, og temperaturen tilpasses således ikke automatisk. Ønskes temperaturen ændret kræver det en manuel tilpasning ved enten at skrue op eller ned for blæser eller temperaturknappen.

Læs følgende inden du kører din Mitsubishi til service af A/C- eller klimaanlægget

Har du en bil med aircondition eller klimaanlæg, så er det en rigtig god ide, at anlægget mindst en gang hvert andet år får et servicetjek.

Får du ikke foretaget et periodemæssigt service af bilens aircondition- eller klimaanlæg, så risikerer du at ende op med luftvejsgener, øjenirritation og en ubehagelig luft i kabinen. Airconditionfilteret filtrerer nemlig støvbakterier og pollen fra luften, førend den trækkes ind i kabinen. Med tiden bliver filteret så brugt og fyldt med skidt, at det skal udskiftes.

Samtidig så taber anlægget hele tiden en smule af kølemidlet. Op til 10 pct. årligt, plejer man at sige. Når kølemidlet forsvinder, skal kompressoren arbejde ekstra hårdt for at opnå den ønskede temperatur, og det slider på systemet.

For at du kan være sikker på at have et 100 pct. velfungerende A/C eller klimaanlæg, skal du altså mindst én gang om året få anlægget efterset og mindst én gang hvert andet år få det serviceret.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service


Service af aircon- og klimaanlæg

Det er ikke alle værksteder, som kan give din bil et komplet A/C-service.

Det kræver nemlig særlige kvalifikationer at håndtere kølemidlet miljømæssigt forsvarligt, og derfor har det siden 2010 været et lovkrav, at alle værksteder, som arbejder med service af A/C-anlæg og klimaanlæg, skal bruge særligt kvalificerede mekanikere. Forklaringen er den enkle, at kølemidlet forurener mere end eksempelvis CO2.

Det betyder også, at du ikke selv må påfylde nyt kølemiddel på din Mitsubishi. Men det skal til gengæld ikke afholde dig fra selv at rense bilens køleanlæg, hvis du ønsker det. Hvordan det kan gøres, kan du læse i det sidse afsnit.

Først giver vi dig en kort oversigt over, hvad et komplet A/C-service inkluderer, når du kører bilen på værksted.

  • Værkstedet kontrollerer, at alle anlæggets funktioner fungerer, som de skal.
  • Diverse filtre udskiftes, herunder tørfiltret. Eksempelvis kan et tilstoppet pollenfilter ødelægge kompressoren, og derfor er det vigtigt at få det skiftet.
  • Systemet rengøres og desinficeres, og der foretages en vakuumtest af fordamperen for at fjerne dårlig lugt, mug, skimmelsvamp og andre bakterier.
  • Anlægget tømmes helt for brugt kompressorolie.
  • Påfyldning af ny kompressorolie.
  • Inden der påfyldes nyt kølemiddel, tryktestes anlægget for at kontrollere, at der ikke er nogen utætheder.

Sådan renses du din Mitsubishis airconditionanlæg

Uanset hvad du gør for at passe på bilens airconditionanlæg og uanset, hvor meget du tænker over, at der ikke skal samle sig bakterier i systemet, så kan det ikke helt undgås, at der over tid opstår dårlig lugt i bilens kabine.

For at komme de ubehagelige lugtgener til livs kan du selv gøre en indsats.

1) Brug en specialspray, som du sprøjter direkte på A/C-anlæggets fordamper.

Afmonter først pollenfilteret, der sidder under instrumentbordet. Tænd så for motoren og skru helt op for kabineblæseren. Inden du forlader bilen, skal du tømme dåsen med rensespray ind i hullet, hvor pollenfilteret har siddet.

Alle ventilationsdyserne skal stå åbne, mens ventilationsanlægget recirkulerer luften.

Efter 30 min. er systemet renset igennem, og et nyt pollenfilter kan monteres.

2) Du kan også vælge en anden løsning, hvor du benytter en såkaldt ’granat’. Denne løsning anbefales især i tilfælde, hvor bilens A/C-anlæg kun i en mild grad er ’angrebet’ af bakterier.

Afmonter pollenfilteret og start motoren samtidig med, at der tændes for kabineblæseren.
Airconditionanlægget stilles på recirkulation, inden du aktiverer spray-granaten.
Granaten skal placeres på gulvet ved de forreste sæder.
Skynd dig at stige ud af bilen, som nu fyldes med en tåge af rensemiddel. Sørg for at holde alle døre og vinduer lukket.
Efter en halv time kan du montere et nyt pollenfilter og glæde dig over den friske duft i bilens kabine.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service


Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.