Reparation af affjedring i Volvo

Volvo: Priser på udskiftning af støddæmpere og affjedring

22 januar 2020, 15:07

Bilens affjedring medvirker både til at sikre komforten og sikkerheden i din bil.

Støddæmpere og fjedre er nemlig med til, at man mindst muligt mærker det, når bilen kører over et bump på vejen.

Nedenfor har vi beregnet gennemsnitsprisen på henholdsvis en udskiftning af støddæmperne på en Volvo samt en udskiftning af støddæmpere og fjedre.

Priserne dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Volvo-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
1.060 kr. / 22%

Udskiftning af støddæmpere

Støddæmperne sørger for, at bilen har et godt vejgreb, så den eksempelvis ligger stabilt på vejen rundt i sving og kurver.

Som alle andre dele på en bil, så slides støddæmperne over tid. Og jo oftere man kører på ujævne, hullede veje, jo hurtigere slides de.

Når støddæmperne er blevet slidte og skal udskiftes, så anbefales det, at man udskifter støddæmperne parvis, så man eksempelvis skifter begge de bagerste støddæmpere på samme tid.

Ved at bruge Autobutler får du tilsendt tilbud på udskiftning af bilens støddæmpere. Alle tilbud fremsendes på skrift, så det er nemt at sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, så gå ind og læs anmeldelserne fra andre brugere. Andre bilejeres bedømmelser kan hjælpe dig med at træffe det rigtige værkstedsvalg.

Sådan opdages fejl på støddæmperne

Føles det som om, at din Volvo er ustabil, når du er ude at køre – eller mærkes der nogle ubehagelige stød, når du kører over et bump eller hul på vejen? Så kan det være dine støddæmpere eller din affjedring, som den er gal med.

Der vil som regel være nogle tydelige tegn på, om bilens støddæmpere er defekte eller ej.

Her giver vi dig 3 tips til, hvad du skal holde øje med, når det gælder bilens støddæmpere.

  • Dette er en enkelt metode til at tjekke om støddæmperne virker som de skal. Pres din vægt skiftevis ned på hjørnerne af bilen. Når du slipper bilen, skal den roligt og glidende vende tilbage til udgangspositionen. Hopper bilen derimod op og ned både to eller tre gange eller udviser en hakkende bevægelse, så skyldes det højst sandsynligt, at støddæmperne er slidte.
  • Når du kører i bilen, så må du ikke have fornemmelsen af, at bilen sejler fra side til side, når der køres gennem et sving.
  • Hvis man kører over et hul eller bump på vejen må bilen ikke hoppe op og ned og virke ustabil.

Sådan skåner man bilens affjedringssystem

Hver gang bilen kører over et bump på vejen udsættes støddæmpere og affjedring for en belastning. Med tiden vil støddæmperne og måske endda også fjedrene miste evnen til at absorbere stød fra vejen.

Derfor er det en god ide, hvis man så vidt muligt kan undgå at køre direkte hen over store huller i vejen.

En anden måde, hvorpå man kan undgå at slide for meget på affjedringssystemet er ved ikke at køre med for høj fart gennem kurver og sving. For jo højere fart der svinges med, jo mere belastes bl.a. støddæmperne.

Endelig er det en god ide at undgå kraftige accelerationer og hårde opbremsninger. I disse situationer vil vægten blive presset enten frem eller tilbage i bilen. Dermed belastes affjedringssystemet. For at beskytte bilens affjedringssystem og belaste det mindst muligt bør man køre med omtanke i trafikken, svinge ved lav hastighed og så vidt muligt undgå at foretage vilde accelerationer og kraftige opbremsninger.

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.