Reparation af affjedring i Opel

Ny affjedring til din Opel?

31 juli 2019, 10:19

Støddæmperne og selve affjedringen i din bil er med til at gøre kørslen mere sikker og stabil.

Støddæmperne er nemlig medvirkende til, at du ikke mærker bump i vejen mere end højst nødvendigt.

Samtidig sikrer støddæmperne et godt vejgreb og er med til at holde bilen stabilt på vejen rundt i sving og kurver.

Støddæmperne slides over tid. Jo mere, der køres på ujævne, hullede veje, jo mere slides de. Når det er tid til at få udskiftet bilens støddæmpere vil værkstedet som regel anbefale, at man får udskiftet støddæmperne parvis (enten for eller bag), eller måske alle fire.

Desuden vil det i visse tilfælde også være nødvendigt at skifte de kraftige fjedre samt tårnlejerne, som er monteret tæt ved støddæmperne.

For at give dig et overblik over, hvad udskiftningen af støddæmpere koster til en Opel, har vi nedenfor beregnet en gennemsnitspris.

Prisen nedenfor dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Opel-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
819 kr. / 22%

Opret en opgave på Autobutler og få tilbud på udskiftning af bilens støddæmpere. Samtlige tilbud fremsendes på skrift, så du kan sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

Sådan opdager du om støddæmperne er defekte

Der vil som oftest være nogle tydelige tegn på, om bilens støddæmpere er defekte. Nedenfor får du en 3 tips til, hvordan du kan kontrollere at støddæmperne fungerer som de skal.

Den simple metode er at presse din vægt skiftevis ned på hjørnerne af bilen. Når du flytter dig igen, skal bilen roligt og glidende vende tilbage til udgangspositionen. Viser det sig, at bilen hopper op og ned både to eller tre gange, så er det tegn på, at støddæmperne er slidte.

Under kørsel må det ikke føles som om at bilen sejler fra side til side, når du passerer gennem et sving.

Når du kører over et hul eller bump på vejen skal bilen ikke hoppe op og ned og virke ustabil.

Sådan skåner du bilens affjedringssystem

Når bilen kører hen over et bump på vejen belastes bilens fjedersystem.

Med tiden vil selve fjederen miste sin kraft og dermed ikke længere beskytte støddæmperen, som det er tiltænkt. Undgå derfor at køre direkte hen over store huller i vejen og vær forberedt på, at bilens affjedringssystem skal efterses jævnligt, hvis du ofte kører på ujævne veje.

En anden måde at undgå unødigt slidt på affjedringssystemet er ved at undgå at køre alt for aggressivt rundt i kurver. Samtidig er det en god ide at sætte farten ned, når du svinger. For jo højere fart du svinger med, jo mere belastes bl.a. støddæmperne.

Hvis du foretager kraftige accelerationer og hårde opbremsninger vil vægten blive presset enten frem eller tilbage i bilen. Dette er med til at belaste affjedringssystemet. For at beskytte bilens affjedringssystem anbefales det derfor, at du kører med omtanke i trafikken, drejer ved lav hastighed og så vidt muligt undgår at foretage vilde accelerationer og kraftige opbremsninger.

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.