Mekaniker laver elarbejde på BMW

Indhent tilbud på elektrisk arbejde på BMW

23 december 2019, 15:19

Når organisationen Euro NCAP sikkerhedstester biler er BMW blandt de mærker, som ofte løber med flest stjerner.

Når en BMW i dag ruller ud fra fabrikken, er den nemlig fyldt med innovative teknologier, der sikrer maksimal komfort og sikkerhed. Euro NCAP sikkerhedstesten tester, hvorvidt bilen er udstyret med teknologi til at undvige sammenstød.

Findes der fejlkoder i systemet, så skal mekanikeren udføre elektrisk arbejde på bilen. Der kan være mange forskellige ting galt, men for at give dig en ide om, hvad et værkstedsbesøg koster har vi beregnet gennemsnitprisen på en række forskellige reparationer af elektronisk udstyr til BMW.

Priserne har vi beregnet ud fra alle de tilbud, som BMW-ejere har modtaget fra autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler.

Der er tale om gennemsnitpriser, hvor der ikke er taget hensyn til årgang eller model, og derfor kan priserne på de reparationer, som du skal have foretaget godt afvige en smule fra de viste priser nedenfor.

Spar i gennemsnit*
850 kr. / 19%

Hvad er de elektriske installationer for eksempel?

I moderne biler implementeres der mere og mere elektronik, som airbags, navigationssystem og intelligente sikkerhedssystemer som nødbremse og fodgængergenkendelse. Dermed øges risikoen også for, at der opstår fejl på en eller flere dele af de elektriske systemer.

Når der opstår fejl på elektronikken, så er man som regel nødt til at køre bilen på værksted. Den megen elektronik, der proppes ind i bilerne, har også ændret måden, hvorpå værkstederne i dag arbejder.

I dag er begreber som fejlsøgning og nulstilling af fejlkoder blevet en del af værkstedsterminologien. Når bilen melder om fejl på vejskiltegenkendelsen eller vejbaneassistenten, så går værkstederne ind og foretager en udlæsning af bilens fejlkoder. Det sker ved hjælp af en computer, der kobles til bilens computersystem.

I fremtiden skal bilen måske slet ikke på værksted

Den intelligente bil i er dag, som en computer på fire hjul.

BMW ligger højt oppe i hierarkiet, når man ser på, hvilke udstyrspakker der findes i bilerne. Nødbremsefunktioner, særlig belysning, der automatisk kan skifte og sågar en berøringsfri åbning af baggagerummet, er nogle af de features, som både skaber sikkerhed og komfort.

De mange avancerede sikkerhedssystemer fungerer som regel, som et sammenhængende netværk, og fejl opstået et sted kan resultere i fejl andre steder i systemet.

Når der skal foretages en fejlretning, så sker som sagt ved hjælp af en computer. Og brugen af computere åbner op for helt nye muligheder. Den trådløse teknologiske udvikling går så stærkt, at fremtiden meget vel kan se helt anderledes ud end tilfældet er i dag.

For måske vil værkstederne i fremtiden, ved hjælp af den trådløse teknologi, være i stand til at korrigere og rette fejl på bilen, selvom bilen ikke fysisk er til stede på værkstedet.

I dag fungerer bilens elektroniske system ved at en masse små sensorer registrerer eventuelle fejl og sender besked til bilens computersystem.

Ved hjælp af den trådløse teknologi vil værkstederne i fremtiden kunne logge sig ind på bilens computer og udlæse fejlkoder. Flere bilproducenter har i dag etableret hotlines, hvor værkstederne hurtigt kan få hjælp af eksperter til at løse selv ofte meget komplicerede fejl i bilens elektroniske systemer.

Viser det sig, at fejlen ikke kan løses ved blot at nulstille fejlkoden, men at der skal udskiftes en del på bilen, så kan mekanikeren spare kunden for både tid og besvær ved at bestille reservedelen hjem og først derefter indkalde bilen til et værkstedsbesøg.

Ovenstående ser måske ud til at ’Gør-det-selv’ mekanikeren er en saga blot. Men sådan behøver det slet ikke være. I de fleste biludstyrsbutikker kan der købes en fejlkodelæser, som gør hobbymekanikeren i stand til selv at rode med bilens elektronik. Langt de fleste bilejere vil dog få mest ud af at køre bilen på værksted, når der opstår en fejl på bilens elektronik.

Skal din bil på værksted og have foretaget elektrisk arbejde, så brug Autobutler til at indhente tilbud.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.