Service er vigtigt for din Chevrolets airconditionanlæg

Airconditionanlægget i din Chevrolet er et køleanlæg, der fungerer som et lukket system. Inde i systemet flyder et kølemiddel og sammen med kølemidlet en olie. En kompressor sørger hele tiden for at cirkulere kølemidlet og olien, så længe anlægget er tændt. Når anlægget ikke er i brug, og kompressoren derfor ikke kører, vil olien ’ligge stille’ inde i systemet. Den manglende oliecirkulation, og dermed også manglende smøring, vil over tid føre til udtørrede pakninger og deraf følgende utætheder i systemet.

Derfor er det en god ide at bruge din Chevrolets airconditionanlæg året rundt. Dermed er det ikke sagt, at anlægget skal køre konstant, for når luften udtørres, inden den sendes ind i kabinen, risikerer du, at få udtørret dine slimhinder og få øjenirritation.

Aircondition service til rekord-pris

Din Chevrolet aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Beregningerne er foretaget på baggrund af alle de tilbud, som værkstederne på vores værkstedsportal har sendt til ejere af en Chevrolet. Samtidig skal du være opmærksom på, at især mængden af kølevæske, der skal fyldes på, er en stor faktor i forhold til prisen, da det er en dyr væske.

Når du indhenter tilbud her fra Autobutler, så kan du nemt sammenligne pris og indhold fra hvert enkelt værksted. Det er bare én af de mange fordele ved at bruge vores værkstedsportal.

Brug Autobutler – vi gør det nemt at finde det bedste værksted til prisen.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Selvom du bruger airconditionanlægget i din Chevrolet året rundt, så vil anlægget tabe kølemiddel. Man plejer at sige, at selv et velfungerende airconditionanlæg årligt taber omkring 10 pct. af kølemidlet. Når kølemidlet forsvinder, tvinges kompressoren til at arbejde ekstra hårdt for at opnå den ønskede temperatur, og det slider på systemet.

Derfor skal et airconditionanlæg serviceres. De fleste fabrikanter anbefaler, at et A/C-anlæg bliver efterset én gang om året og serviceret en gang hvert andet år.

Hvad er forskellen på et airconditionanlæg og et klimaanlæg?

De fleste biler er i dag udstyret med enten et klima- eller et airconditionanlæg. De to køleanlæg er ikke helt ens, men fælles for dem er, at har de til formål at køle og affugte den luft, som sendes ind i bilens kabine.

Det mest avancerede af de to anlæg er det fuldautomatiske klimaanlæg. Anlægget sørger for, at der inde i bilen kan holdes en konstant temperatur. Når temperaturen eksempelvis indstilles til 19 grader, så sørger en række små følere for at registrere eventuelle temperaturændringer, så klimaanlægget automatisk kan tilpasse mængden af kold eller varm luft, som blæses ind i kabinen.

Klimaanlægget fås i flere varianter, som bl.a. kan styre temperaturen særskilt i forskellige zoner i bilen (2- eller 3-zoners anlæg).

Et airconditionanlæg er knap så avanceret. Anlægget kan nemlig udelukkende køle den luft, som sendes ind i kabinen. Vil man have temperaturen ændret, kan det kun ske ved enten at skrue op eller ned for blæser eller ved at justere på varmeknappen.

Som en lille sjov sidebemærkning kan det nævnes, at Chevrolet for et par år siden begyndte at udstyre visse modeller med aircondition til mobilen. Det skyldes, at kombinationen af en varm bil og en telefon, som er sat til opladning, kan resultere i en megen varm mobiltelefon. Derfor fandt Chevrolet på at designe en holder, hvor der blæses koldt luft ud over telefonen, mens den ligger til opladning.

Service af aircondition- og klimaanlæg

Skal du have foretaget et komplet service af din Chevrolets airconditionanlæg, inklusive udskiftning af kølemiddel, er du nødt til at køre bilen på værksted.

Loven påbyder nemlig, at alle, som arbejder med det miljøfarlige kølemiddel, skal have særlige kvalifikationer. Så for at kunne håndtere kølemidlet miljømæssigt forsvarligt, skal værkstederne have specielt uddannet personale.

Myndighedernes krav skal ses i relation til, at kølemidlet til et airconditionanlæg forurener mere end eksempelvis CO2, og det er altså forklaringen på, at man som bilejer ikke bare kan køre ned til den nærmeste biludstyrsforretning og købe kølemiddel til bilens airconditionanlæg.

Når du bestiller et A/C-service, så skal du sikre dig, at værkstedet udfører følgende opgaver:

  • Mekanikeren skal efterse, om alle anlæggets funktioner fungerer, som de skal.
  • Alle filtre skal udskiftes. Eksempelvis opsamler airconditionfilteret støvbakterier og pollen fra luften. Over tid bliver filteret fyldt med skidt og skal derfor udskiftes.
  • Airconditionanlægget rengøres og desinficeres for dermed at fjerne dårligt lugt, mug, skimmelsvamp og andre bakterier, som findes inde i slange- og rørsystemet.
  • Der foretages en vakuumtest af fordamperen.
  • Den gamle kompressorolie tømmes af systemet og ny olie påfyldes.
  • Inden der hældes nyt kølemiddel på anlægget, tryktestes det for at opdage eventuelle utætheder.

Hvordan renser du selv bilens airconditionanlæg?

Når bilen er udstyret med et airconditionanlæg, er det så godt som umuligt at undgå, at der samler sig bakterier på kølelegemet og i slangesystemet. Når det sker, udvikles der en ubehagelig lugt, hver gang anlægget bruges.

For at komme de ubehagelige lugtgener til livs kan du dog selv gøre en indsats.

Det nemmeste er at bruge en granat, en aircondition-cleaner eller en airconditionrens. Produktet har mange forskellige navne, men virker ved at det renser systemet på en hurtig og effektiv måde.

Du køber produktet i din lokale autoudstyrsforretning, stiller dåsen på gulvet bag det forreste passagersæde og aktiverer dysen. Det gør du ved at trykke dysen helt i bund. Nu sprøjtes en gas ud i kabinen.

Husk at starte motoren, inden du aktiverer rensemidlet. Du skal også tænde for airconditionanlægget og sætte det på recirkulation, så der ikke trækkes ny luft ind. Skru op for blæseren på fuld kraft og sørg for, at alle dyser i instrumentbrættet er åbne.

Når beholderen efter cirka 15 minutter er helt tom, skal du lade motoren køre i yderligere 5 minutter, inden du åbner dørene og vinduerne og får luftet bilen godt og grundigt igennem.

Airconditionanlægget er nu renset. En grundig rensning af ventilationssystemet med airconditionrens formindsker risikoen for luftvejsgener, og derfor kan det godt betale sig at rense aircondition- eller klimaanlægget en gang om året.

Vil du hellere have, at en mekaniker får kigget anlægget grundigt igennem? Få en skræddersyet pris på airconditionservice til din Chevrolet her

Sådan undgår du bakterier i bilens airconditionanlæg

Når bilens airconditionanlæg er i brug, vil kølemidlet få rør og slanger til at blive kolde. På varme dage vil det betyde, at når anlægget slukkes, vil luften inde i rørene kondensere.

Kondensvandet vil samle sig i små bassiner i systemet. I disse små hulrum vil der udvikle sig bakterier og mikroorganismer i vandet, som ikke kan komme ud af systemet. Det er disse bakterier, som over tid giver en ubehagelig lugt, hver gang anlægget tændes.

Alle, som har prøvet det, kan skrive under på, at disse lugtgener er ubehagelige, men værre er det, at bakterierne kan føre til luftvejsgener, øjenirritation, træthed og hovedpine.

For at undgå disse gener skal du få bilens airconditionanlæg serviceret, som beskrevet ovenfor. Når luftkanalerne renses effektivt, fjernes både bakterier og den dårlige lugt.

I det daglige kan du hjælpe dig selv ved at huske at slukke for anlægget senest 15 minutter, førend køreturen er slut.
Derved opnår du nemlig, at det vand, som kondenserer inde i rør og slanger, vil fordampe, fordi både luften og motoren afgiver varme. Når vandet er fordampet, vil der dannes færre eller slet ingen bakterier i systemet.

På Autobutler har vi et godt tilbud på et basis airconditionservice. Det er et rigtig godt tilbud, hvis du bare gerne vil have kontrolleret, at alt virker, som det skal, få fyldt lidt op af kølemiddel (begrænset mængde), og tjek for utætheder. Hvis du gerne vil have den helt store tur til din Chevrolet, så skal du oprette en opgave her og få et tilbud netop til dine behov.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.