Mekaniker udfører diagnosticering af Suzuki's elektronik

Pris på fejlsøgning af Suzuki

18 maj 2020, 14:13

I dag er moderne biler indrettet på en sådan måde at langt de fleste fejl på bilen registreres af små sensorer, der er koblet sammen med bilens computersystem.

Hvis der opstår fejl på en eller flere af bilens elektroniske komponenter vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet. Der kan være tale om alle mulige fejl lige fra manglende væske i servostyringens hydrauliksystem, en tændspole som er blevet defekt eller der er opstået en fejl på bilens airbagsystem.

Opstår der fejl, så vil det som oftest være nødvendigt at køre bilen på værksted. Hvad værkstederne tager for en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder kan variere. Men nedenfor har vi beregnet en gennemsnitspris baseret på alle de tilbud, som autobutler.dk's samarbejdspartnere har afgivet til Suzuki-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
1.009 kr. / 79%

Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Vores brugerne har bedømt mange af værkstederne, som autobutler.dk samarbejder med. Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, så læs andre bilejeres kommentarer. Dermed bliver det måske lettere for dig at foretage dit værkstedvalg.

Hvordan finder mekanikeren fejlen?

Computersystemet i din Suzuki registrerer data om bl.a. motorens sundhedstilstand, og hver gang bilen er til service, kan mekanikeren foretage en elektronisk diagnose og udlæsning af fejlkoder på bilens elektroniske system.

Ved at bruge et avanceret fejlsøgningsværktøj kan mekanikeren udlæse eventuelle fejlkoder både på det elektromekaniske- og elektroniske anlæg. Dermed er mekanikeren i stand til at se, hvilke fejl der bør rettes. Hvis et værksted ikke benytter det nyeste og mest avancerede diagnosticerings-værktøj kan det føre til, at der foretages en fejldiagnosticering. Den situation kan man imidlertid undgå, hvis man bruger et af de værksteder, der er tilknyttet autobutler.dk.

Værkstederne er nemlig omfattet af en reparationsaftale, der bl.a. sikrer, at værkstederne bruger det rigtige udstyr. Samtidig er alle værksteder forpligtet til de ansatte løbende deltager i efteruddannelsesprogrammer. Dermed sikres det, at værkstedets ansatte er i stand til at bruge de nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøjer til fejlsøgning.

Hold øje med de lysende advarselslamper

De elektroniske systemer i moderne biler er i dag med til at sikre stabilitet, sikkerhed og komfort under kørsel. De elektroniske komponenter er som oftest forbundet, og hvis der opstår fejl på én komponent (sensor) kan det få hele eller dele af det elektroniske kredsløb til at melde fejl. Fejlsøgning og diagnosticering af bilens elektroniske system er i dag derfor langt mere avanceret end tidligere.

Opstår der fejl på motor, bremser eller lignende, vil advarselslamperne i instrumentbrættet enten lyse rødt eller gult.

En gul advarselslampe fortæller føreren, at der er en fejl på bilen, som formentligt ikke er alvorlig. Det betyder imidlertid ikke, at man bare skal overse advarslen. Hovedreglen bør altid være, at enhver fejl på bilen skal kontrolleres og om nødvendigt på et værksted.

Registreres der en rød advarselslampe, så skal det straks tages langt mere alvorligt. De røde advarselslamper indikerer nemlig at der er noget alvorligt galt med bilen.

Lyser der en rød advarselslampe, så er det bedste råd at man slet ikke køre i bilen, førend det er blevet undersøgt, hvad som er galt. Det mest fornuftige er faktisk at tilkalde vejhjælp og få bilen transporteret hen til det nærmeste autoværksted, hvor mekanikeren med det rigtige diagnosticeringsværktøj vil kunne udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Suzuki, så indhent tilbud via autobutler.dk og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.