Volkswagen – få dit airconditionanlæg serviceret

Alle aircondition- og klimaanlæg taber altså kølemiddel over tid. Et anlæg taber årligt ca. 8-10 % kølemiddel, og derfor skal anlægget serviceres mindst en gang hvert andet år.

Prisen for et service af bilens airconditionsystem afhænger af, hvilken bilmodel du kører rundt i.

Nogle nyere biler bruger et mere miljøvenligt kølemiddel, men det er også en del dyrere, og vælger du samtidig at få foretaget en bakteriologisk rens, så koster det også ekstra.

Aircondition service til rekord-pris

Din Volkswagen aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

På Autobutler kan du bestille tilbud på et service af dit airconditionsystem. Alle tilbud får du på skrift, så det er nemt at sammenligne pris og indhold fra de enkelte værksteder. Kender du i forvejen et godt værksted, så kan dette sagtens indgå som et af værkstederne i tilbudsgivningen.

Brug Autobutler – vi hjælper dig med at finde et godt værksted til prisen.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Airconditionanlæg findes i flere varianter

De fleste moderne biler har i dag en eller anden form for aircondition eller klimaanlæg. Det kan være et fuldautomatisk klimaanlæg, et 2 zoners klimaanlæg eller det som kaldes for et airconditionanlæg.

De kan noget forskelligt de tre køleanlæg, men fælles for dem er, at de skal vedligeholdes og serviceres for at virke effektivt og for ikke at gå i stykker.

Det fuldautomatiske klimaanlæg styrer temperaturen i bilens kabine. Hvis eksempelvis temperaturen indstilles til 22 grader vil anlægget hele tiden sørger for at justere temperaturen, så den ønskede temperatur opretholdes.

Et 2-zoners klimaanlæg fungerer som det fuldautomatiske klimaanlæg, men har den ekstra funktion, at temperaturen kan styres individuelt i henholdsvis førersiden og passagersiden.

Endelig er der et airconditionanlæg (A/C). Det er manuelt styret. Anlægget sørger for en bestemt temperatur, og vil du ændre på denne skal du selv skrue op og ned for blæseren. Både det fuldautomatiske klimaanlæg og 2-zoners klimaanlægget virker for de fleste nok mere attraktiv, men det er også med til at gøre bilen dyrere ved køb.

Hos Volkswagen har man udviklet sine egne køle- og klimaanlæg, som kaldes for Climatic og Climatronic. Climatic er et semiautomatisk klimaanlæg, hvor en drejeknap viser temperaturen, og hvor der findes manuelle funktioner til blæser og afdugning af ruder.

Climatronic er det fuldautomatiske klimaanlæg med digitalt display, og hvor alt indstilles elektronisk. Anlægget sørger for at holde den ønskede temperatur.

Et aircondition eller klimaanlæg skal serviceres

Et aircondition- eller klimaanlæg er en bekvem opfindelse, som ikke kun skal bruges om sommeren, når det er varmt, men faktisk kan og helst skal bruges året rundt.

Bilens køleanlæg fungerer ved, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, som efterfølgende cirkuleres rundt inde i bilen.

Anlægget består af et lukket system med slanger og pakninger. Inde i systemet flyder et kølemiddel og en olie. Med tiden vil kølemidlet fordampe og anlægget vil altså miste væske. Sørger man ikke for at få efterfyldt kølemiddel vil systemet langsomt udtørrer og pakninger, filter vil blive ødelagt.

Derfor er det vigtigt, at du får serviceret klimaanlægget på din Volkswagen. Ved et service af bilens klima/airconditionanlæg bliver anlægget suget tomt for væsker og tørret via vakuum. Til slut fyldes der nyt kølemiddel på systemet.

Overblik: Sådan udføres et airconditionservice

 1. Værkstedet tømmer anlægget for kølemiddel og påfylder nyt kølemiddel.
 2. Samtidig udskiftes den olie, der virker som smøremiddel og som gør, at pakningen i kompressoren ikke tørrer ud eller slides uforholdsmæssigt meget.
 3. Systemets tørrefilter, der udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel, efterses.
 4. Pollenfilteret udskiftes.
 5. For at fjerne evt. dårlig lugt renses luftkanalerne.

Sådan undgås bakterier i systemet

På varme sommerdage hjælper et airconditionanlæg med til, at der er kold luft i bilens kabine. Når så bilen standses vil alle rør i airconditionanlægget være kolde, og sommervarmen får hurtigt luften til at kondenserer inde i rørene.

Kondensvandet samler sig i små bassiner i systemet, hvor der opstår bakterier og mikroorganismer. Det er disse små ’vandhuller’, som giver en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Lugtgener fra dit airconditionanlæg er én ting, men bakterierne i systemet kan også forårsage luftvejsgener, øjenirritation, træthed, og hovedpine. Derfor bør du med jævne mellemrum få airconditionanlægget efterset og renset.

Brug aircondition året rundt

Mange tror, at et airconditionanlæg kun skal bruges om sommeren. Men det er langt fra tilfældet, og faktisk fraråder både producenter og værksteder, at airconditionanlægget slukkes permanent hen over vinteren.

For når airconditionanlægget eller klimaanlægget i din Volkswagen ikke kører, så står smøremidlet stille. I værste fald risikerer du, at systemets pakninger udtørrer og dermed bliver utætte. Hvis du derimod bruger anlægget året rundt, så sikrer du dig, at systemet er velsmurt og giver et behageligt og tørt indeklima i bilen.

Tre gode råd om aircondition

 1. Køler bilens airconditionsanlæg ikke, når det er aktiveret, så bør du straks kontakte et værksted, der ved at tilslutte en a/c-maskine hurtigt kan identificere fejlen.

 2. Du kan mindske risikoen for bakteriedannelser i a/c-systemet ved at slukke for anlægget 10-15 min før du skal parkere bilen. Når anlægget slukkes vil varmen både fra motoren og fra luften tørrer kanalerne ud, så der ikke er noget luft i systemet, som kan kondensere.

 3. Det kølemiddel, som benyttes til et airconditionsystem, er ikke helt billigt og slet ikke, hvis der bruges et miljøvenligt kølemiddel. Når du skal have serviceret dit airconditionanlæg er det derfor en god ide at tjekke om den oplyste pris inkluderer udskiftning af kølevæske eller om der er et tillæg for dette.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Læs mere om aircondition:

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.