Airconditionservice eller service på klimaanlæg - Renault

Pris på airconditionservice til Renault

22 september 2016, 15:30

Hvis din Renault har behov for at få lavet service af dens aircondition- eller klimaanlæg anbefaler Autobutler at du får opgaven udført på et autoriseret værksted. Der er dog en række ting som du selv kan gøre for at afhjælpe problemer med din aircondition- eller klimaanlæg.

Aircondition service til rekord-pris

Som bilejer er det behageligt, at du hurtigt kan regulere temperaturen i bilens kabine. Din Renault aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

På nyere Renault-modeller styres bilens klimaanlæg via en multifunktionsskærm. Præcis, hvor avanceret dit klimaanlæg er, afhænger af, hvilken Renault model du kører rundt i.

Men klimaanlægget kan som oftest styre temperaturen særskilt i kabinens højre og venstre side og har desuden funktioner som ’klart udsyn’ med mulighed for en hurtig afrimning og afdugning både af forruden og bagruden samt sideruderne.

Det automatisk styrede airconditionanlæg sikrer det bedst tænkelige indeklima og et godt udsyn selv på dage med fugt og regn i luften.

Klimaanlægget eller airconditionanlægget styrer både luftcirkulationens hastighed, luftfordelingen og temperaturen, og ved at bruge systemet året rundt sikrer du den højst opnåelige komfort under kørslen.

For at dit fuldautomatiske klimaanlæg/A/C-anlæg virker som det skal, så skal anlægget indimellem serviceres på et værksted.

Man siger som hovedregel, at du hvert andet år skal få dit klimaanlæg

renset, så du fjerner de bakterier og svampe, der dannes i anlæggets filtre og fordamper.

Hos Autobutler kan du få tilbud på skrift. Det gør det nemt at sammenligne værkstedernes priser og indholdet af de enkelte tilbud. Læs også, hvordan andre bilejere har bedømt det enkelte værksted. På Autobutler hjælper vi dig til på en hurtig og overskuelig måde til at finde det bedste værksted til prisen.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Brug dit klimaanlæg året rundt

Mange Renault-ejere er ikke opmærksomme på, at et airconditionanlæg kan benyttes både sommer og vinter. Rent faktisk er det en klar fordel at bruge systemet hele året rundt.

For når dit klimaanlæg ikke kører, så står smøremidlet stille. Det er med til at øge risikoen for, at systemets pakninger tørrer ud og anlægget bliver utæt. Bruger du derimod klimaanlægget året rundt, sikrer du dig, at systemet er velsmurt og giver et behageligt indeklima i din bil.

Servicering af klima- og A/C-anlæg

Hvert år mister din Renaults klimaanlæg 10 pct., af kølervæsken. Når anlægget mangler kølervæske fungerer det ikke optimalt. Samtidig har airconditionanlæggets pollen- eller kabinefilter også en begrænset kapacitet. Filtret filtrerer støv, pollen og bakterier fra luften, før den rene og nedkølede luft sendes ind i kabinen.

Når du kører din Renault på værksted for at få dit airconditionanlæg eller klimaanlæg serviceret, så vil arbejdet omfatte følgende punkter:

  • Udskiftning og påfyldning af kølemiddel.
  • Udskiftning af den olie, der virker som smøremiddel og som sikrer, at pakningen i kompressoren ikke tørrer ud eller slides unødigt.
  • Systemets tørrer, som udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel, kontrolleres.
  • Pollenfilter/kabinefilter skiftes.
  • Alle luftkanaler renses, så eventuel dårlig lugt forsvinder.

Bakterier i systemet er en dræber

Når du kører i din bil og bruger dit klimaanlæg, så blæses der kold luft ind i kabinen. Det betyder, at alle rør i systemet er kolde.

Når bilen standses vil luften inde i rørene begynde at kondensere. Det er især et udbredt fænomen om sommeren. Vandet fra kondenseringen skal helst kunne komme ud af systemet, men ofte findes der små lommer, hvor vandet ikke forsvinder af sig selv.

I disse små ’bassiner, vil der kunne opstå bakterier og mikroorganismer, som i sidste ende giver en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Den ubehagelige lugt kan i værste fald forårsage luftvejsgener, øjenirritation, træthed, og hovedpine. Oplever du derfor lugtgener fra dit airconditionanlæg eller klimaanlæg, så benyt dig af Autobutler og få fremsendt tilbud på et serviceeftersyn.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Priser på reparationer af Škoda

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.