Renault - Hvad koster det at få skiftet olie på en Renault

Pris på olieskift til Renault

16 januar 2017, 15:38

Når din Renault har behov for at få skiftet olie, vil du sikkert gerne kende prisen på forhånd, inden du kører bilen på værkstedet. Vi har fundet gennemsnitsprisen på et olieskifte til en Renault.

Spar penge på dit næste olieskift

På Autobutler har vi fundet gennemsnitsprisen på et almindeligt olieskifte til din Renault.

Spar i gennemsnit*
793 kr. / 48%

Prisen er beregnet ud fra alle de Renault-modeller, der har fået foretaget et olieskifte på autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler. Derfor kan prisen på et olieskift til netop din bil også godt afvige fra ovenstående gennemsnitspris.

Visse værksteder reklamerer med en fra pris på selve olieskiftet. Medregnet i prisen er arbejdstid og eventuelt reservedele (oliefilter), mens forbruget af olie afhænger af, hvilken Renault model du kører rundt i.

Andre værksteder tilbyder en fra pris, hvor alt er inkluderet. Derfor er det vigtigt, at du læser tilbudsbeskrivelsen grundigt igennem, når du har forespurgt på tilbud. Alle værksteder, der er tilknyttet Autobutler, er forpligtet til at give et skriftligt tilbud, hvoraf det fremgår, hvad den oplyste pris dækker over.

På Autobutler kan du også læse, hvad andre bilejere har sagt om det værksted, som du vælger.

Olieskift på Renault – motoroliens funktion og kvalitet

Motorolien på din Renault er en essentiel komponent til smøring og afkøling af motorens enkelte dele. Motorolien er med til at sikre, at alle motorens bevægelige dele kan arbejde gnidningsfrit, som de skal. Uden den påkrævede mængde olie stiger friktionen i motoren, og du risikerer, at motorens vitale dele tager skade.

Motorolien sørger samtidig for, sammen med frostvæske i køleren, at motoren ikke overophedes.

Derfor er det vigtigt at kontrollere og skifte olie efter de anbefalinger, der er fastlagt fra producentens side.

Modsat tidligere, hvor ældre biler ofte kørte på mineralsk olie, så kører stort set alle biler i dag på enten semisyntetisk eller fuldsyntetisk olie.

Af instruktionsbogen til din Renault fremgår, hvilken type olie din bil kører på. Du vil også kunne læse, hvor mange liter, der skal påfyldes ved et komplet olieskift.

Er du i tvivl, så spørg dit værksted. Her ved mekanikeren med garanti, hvilken type olie du skal købe, hvis bilen trænger til en påfyldning mellem to almindelige olieskift.

Hvordan ved jeg det er tid til olieskifte?

De fleste nyere Renault modeller har en inspektionslampe i instrumentbrættet, der fortæller dig, hvornår det er tid til et olieskifte.

En anden mulighed er, at tjekke bilens servicehåndbog, hvoraf det vil fremgå, hvor langt der må gå imellem hvert olieskifte. På de fleste Renault modeller har producenten sat et interval på 15.000 km.

Mange værksteder foretager olieskifte i forbindelse med et almindeligt serviceeftersyn. Mellem hvert olieskifte vil der være en risiko for, at der skal efterfyldes motorolie på bilen. Det gælder især ældre biler, hvor der vil være slitage på motoren, der bevirker, at olieforbruget stiger lidt. Derfor anbefales det, at du kontrollerer oliestanden en gang imellem.

Har du glemt at kontrollere oliestanden i et stykke tid kan du risikere, at advarselslampen pludselig lyser i instrumentpanelet og fortæller dig, at motoren mangler olie.

Oplever du det, skal du straks sørge for at få fyldt olie på bilen. Samtidig kan det være en god ide, at køre forbi dit lokale autoværksted for at få tjekket, at der ikke findes nogen utætheder, som gør at olien siver ud af motoren.

5 gode råd om olieskift

  1. Planlægger du en længere bilferie eller en tur, hvor motoren vil blive udsat for ekstra hård belastning kan det betyde, at olieforbruget vil stige. Derfor skal du huske at kontrollere oliestanden undervejs. Oliemålepinden må hverken vise, at oliestanden er under minimum eller over maksimum.

  2. Hav altid en dunk olie med i bilen, så kan du nemt påfylde ekstra motorolie. Sørg for, at du ikke blander to motorolier med forskellige specifikationer. Gør du det risikerer du, at egenskaberne i den oprindelige olie forringes.

  3. Påfylder du selv olie, så vær opmærksom på ikke at spilde olie ud over motoren, da det i værste fald kan forårsage brand. Husk efterfølgende at skrue oliedækslet korrekt på og tørre evt. spildolie op.

  4. Følger du de intervaller, som Renault har angivet for din bilmodel, vil det forbedre bilens ydelsesevne og levetid.

  5. Fordelen ved at skifte olie med regelmæssige intervaller er, at de mekaniske dele i motoren smøres ordentligt. Samtidig er olien med til at rengøre motoren og opsamle skidt, der måtte have sneget sig ind i systemet. Endelig så sikrer du, at motoren afkøles bedre, hvilket især er vigtigt på længere ture, hvor der køres mange kilometer med høj hastighed.

Priser på reparationer af Renault

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.