En mekaniker pudser bremseskiven

Udskiftning af bremser til Hyundai

17 juni 2019, 08:50

Der er mange penge at spare på værkstedsregningen, hvis man undersøger markedet og priserne på et bremseskift hos de forskellige værksteder først.

På Autobutler har vi undersøgt gennemsnitsprisen for et bremseskift til Hyundai.

Spar i gennemsnit*
635 kr. / 21%

Den udregnede pris er en gennemsnitpris, som dækker over samtlige tilbud afgivet til bilejere med en Hyundai uanset bilmodel.

På Autobutler kan du indhente tilbud. Værkstederne, der er tilknyttet vores værkstedsportal sender dig et skriftligt tilbud med en beskrivelse af opgavens omfang. Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, så læs hvordan andre brugere har bedømt de værksteder, som du overvejer at bruge.

Sådan fungerer bilens bremser

Bilens bremsesystem består typisk af en bremseskive på hvert hjul samt to bremseklodser. Når bremsepedalen aktiveres inde i førerkabinen presses bremseklodserne ind mod skiven ved hjælp af en kaliber med et stempel.

Samtidig sørger et hydraulisk system for, at bremsevæske presses gennem bremserørene og ud til bremserne. Bremsevæsken medvirker til, at bremseklodserne bliver presset ind mod bremseskiven.

Bilens bremseklodser er lavet af et relativt blødt materiale, som slides ved brug. Slides bremseklodserne helt ned vil bremseeffekten forringes, og man kan høre en høj hylelyd, når bremsen aktiveres.

Nedslidte eller defekte bremser kan få alvorlige konsekvenser for trafiksikkerheden, og derfor skal der altid holdes et ekstra godt øje med, at bremserne på din Hyundai virker som de skal. Får du den mindste mistanke om, at noget er galt, skal du køre bilen på værksted for at få bremsesystemet efterset.

I bilens servicehåndbog står det anført, hvornår bilen skal til service. Her vil mekanikeren automatisk kontrollere bremserne.
Skal du eksempelvis på bilferie, så anbefales det, at du får tjekket bilens bremser inden ferien starter. Kør bilen på værksted og bed mekanikeren om at kontrollere, at alt vedrørende bremsevæske, bremseskiver og bremseklodser er i ordentlig stand.

Slider du bilens bremser unødigt meget?

Måden du kører i din bil har stor betydning for, hvor ofte dine bremser skal udskiftes.

Kører du mest bykørsel eller foretager du tit hårde opbremsninger, mens bilen er i høj fart?

Eller bremser du først i sidste øjeblik, når du nærmer dig et lyskryds?

Mange faktorer spiller ind, og mange bilister kører på en måde, som er med til at forkorte bremsernes levetid.

Hvis du vil forlænge levetiden på dine bremseklodser, så er et godt råd, at du tilpasser farten til en given situation og undgår al for hårde opbremsninger. Det gøres bl.a. ved at slippe speederen i god tid, førend du skal svinge eller standse bilen.

En anden måde at styre farten på, er at bruge motorbremsen. Flyt foden fra speederen, og lad motoren bremse farten. Du kan også vælge, at geare ned, førend du skal bremse eller svinge. Ved at bruge motoren til at bremse bilen sparer du samtidig på brændstofforbruget.

Få tilbud og sammenlign priser på bremser

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.