Mekaniker måler spænding i Opels bilbatteri

Få prisen på udskiftning af bilbatteri til Opel

19 september 2019, 11:06

Kan din Opel pludselig ikke starte efter en periode med hård nattefrost, så er det højst sandsynligt batteriets levetid, som det er ved at være slut med.

Og hvis ikke en opladning af batteriet hjælper, så skal du nok påregne at batteriet skal udskiftes. Udskiftningen af et bilbatteri er dog en opgave, som du godt selv kan klare.

Men vil du slippe for al besværet, bl.a. at komme af med det gamle batteri, så find gennem Autobutler dit lokale autoværksted og lad dem stå for udskiftningen af batteriet.

Nedenfor har vi kigget på, hvad det koster at få udskiftet batteriet på din Opel.

Beregningerne viser, hvad det i gennemsnit koster at installere et nyt bilbatteri til en Opel. Den anførte pris er baseret på samtlige tilbud som værksteder tilknyttet Autobutler har afgivet til Opel-ejere, uanset model og årgang. Den inkluderer som oftest timepris på værkstedet samt prisen på batteriet.

Spar i gennemsnit*
372 kr. / 17%

Brug Autobutler til at indhente skriftlige tilbud på udskiftning af batteri på din Opel.

Det er nemt at teste bilens batteri

Kommer man som bilejer ud til sin bil en kold vintermorgen og opdager, at bilen ikke vil starte, så skyldes det højst sandsynligt at batteriet er dødt.

Har man en bil med et ældre batteri så er scenariet ovenfor langt fra usandsynligt, men det kan undgås, hvis man indimellem får testet bilens batteri.

Du kan bede mekanikeren teste batteriet, når bilen er på værksted, men det at teste bilens batteri er faktisk en forholdsvis simpel øvelse, der ikke tager ret lang tid. Og gør du det selv, så slipper du for at bruge tid på at skulle køre bilen på værksted.

Start med at købe en batteritester i en autodelshop. Ved at følge instruktionerne i manualen til batteritesteren finder du hurtigt ud af om bilens batteri har en rimelig kapacitet. Det gøres ved at aflæse tallene for, hvor mange volt, der ses ved målingen.

Afhængig af hvilket batteri der sidder i bilen, så skal aflæsningen ligge tæt på enten 12.65V eller 12.77V.

Afslører testen en lavere værdi bør du overveje, om du skal få udskiftet batteriet. Det gælder især, hvis vinteren står for døren. Det er nemlig som oftest i de kolde vintermåneder, at ældre batterier har det med at stå af.

Opladning af bilbatteri

For at bilen kan starte på normal vis, og motoren holdes i gang, skal der være tilstrækkelig med strøm på bilbatteriet.

Kniber det med at starte bilen, og har man testet batteriet og konstateret, at en opladning er nødvendig, så kan det nemt klares ved hjælp af en batterilader. De mest avancerede og intelligente batteriopladere kommer fra mærker som Noco Genius, CTEK og Keepower, og de fleste af dem kan bruges både til bly-og gelbatterier.

I denne miniguide giver vi dig tips til, hvordan du selv oplader bilens batteri:

  • Det første du skal gøre, er at frakoble bilens batteri. Fjern kablerne så du er sikker på, at batteriet ikke bruger strøm under opladningen.
  • Tilslut nu batteriopladerens kabler. Start med det røde (positiv) kabel til plus-polen, og tilslut derefter det sorte (negativ) kabel til minus-polen.
  • Det er helt sikkert en fordel at bruge en elektronisk batterioplader, der automatisk afbryder, når batteriet er opladet.
  • Når batteri-laderen indikerer at opladningen er slut kan kablerne afmonteres.
  • Til sidst tilsluttes batteriets kabler igen og motoren startes.

Viser det sig ved opladningen, at det ikke er muligt at oplade batteriet 100 pct., så skyldes det formentligt, at batteriet skal udskiftes.

Bestil tilbud på Autobutler og lad dit lokale autoværksted montere det nye bilbatteri.

Få tilbud og sammenlign priser på bilbatterier

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 222 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.