Bilejer med hånden på rattet i en Alfa Romeo

Hvad koster det at få tjekket styretøjet på Alfa Romeo?

14 april 2020, 15:22

Sørg altid for at styretøjet i din Alfa Romeo fungerer 100 pct. som det skal. Det handler nemlig både om komfort og trafiksikkerhed, og er du i tvivl om der er fejl på bilens styretøj, så bør du få en mekaniker til at tjekke styretøjet og eventuelt få foretaget en styretøjsudmåling, der består af en sporing samt en 4-hjulsudmåling.

Spørger man sin mekaniker til råds, så lyder anbefalingen typisk, at man skal få foretaget en styretøjsudmåling mindst én gang om året eller hver gang bilen har kørt 15.000 km.

For styretøjet slides, ligesom alle andre komponenter på bilen, og det kan tilmed blive beskadiget, hvis eksempelvis bilen har været oppe over en kantsten med lidt for høj fart. Det kan ske for selv den dygtigste bilist.

Opdager man uregelmæssigheder under kørsel, så bør man overveje om det kan skyldes fejl på bilens styretøj, herunder enten i afbalanceringen eller sporingen. Uregelmæssigheder kan bl.a. være mistænkelige lyde, når rattet drejes fra side til side, eller når bilen kører over et bump på vejen.

Mener du at det er nødvendigt at få bilen på værksted og få kontrolleret styretøjet, så kan du nedenfor se et priseksempel på, hvad det vil koste for dig som ejer af en Alfa Romeo.

Vi har nemlig beregnet gennemsnitsprisen på alle slags styretøjsopgaver, herunder både en styretøjsudmåling inklusive en sporing og en 4-hjulsudmåling, og priser for en afbalancering, til en Alfa Romeo.

Eksemplet er lavet ud fra alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Alfa Romeo-ejere, på tværs af alle årgange og modeller.

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 575 26%

Fejl på styretøjet forringer bilens køreegenskaber

Mærkes der konstante smårystelser i rattet eller ses det tydeligt, at dækkene slides skævt, så skyldes det formentlig fejl på styretøjet.

Alene pga. bilens køreegenskaber, og dermed med tanke på trafiksikkerheden, er det vigtigt, at styretøjet kontrolleres og efterses med jævne intervaller.

Kører man bilen på værksted vil mekanikeren ved hjælp computerudstyr kunne måle sig frem til om afbalanceringen er som den skal være, og om hjulene er indstillet korrekt i forhold til hinanden. Desuden vil styretøjets mekaniske dele bliver efterset for fejl og slitage.

Noget af det som mekanikeren kigger efter, er, om bilen har ratslør. Ratslør er det stykke, som rattet kan drejes frem og tilbage uden at hjulene følger med. Ratslør skyldes ofte, at der enten er slitage i styrehus, forhjulslejer eller hjulophæng.

Det er dog ikke nødvendigt at køre på værksted for at få tjekket om bilen har ratslør. Det kan man faktisk selv kontrollere.

Ved at stille sig udenfor bilen med nedrullet vindue skal man tage fat i rattet og dreje det frem og tilbage. Lige så snart der drejes på rattet skal venstre forhjul følge med. Ellers er der ratslør.

Hvordan opdager du, at din Alfa Romeo har brug for en styretøjsudmåling?

Fungerer bilens styretøj korrekt, så vil køreegenskaberne være i top. Mens eventuelle fejl på styretøjets mange forskellige dele skal tages alvorligt, da det påvirker trafiksikkerheden. Alle erfaringer viser nemlig, at fejl på styretøj ofte er en af grundene til, at der sker ulykker i trafikken.

Hvordan opdages fejl, og hvad skal man holde øje med, når det gælder bilens styretøj?

Her får du 5 tips til, hvad du skal reagere på, og som eventuelt gør, at du skal få dit lokale værksted til at foretage en professionel styretøjsudmåling.

  • En defekt på styretøjet vil få bilen til at trække ud til siden. Det kaldes for manglende retningsstabilitet
  • Hvis ikke bilen automatisk retter sig op, når rattet slippes
  • Opleves det som om, at bilen ’sejler’ på vejen og virker kørslen ustabil, så skal styretøjet tjekkes
  • Rattet vibrerer under kørsel
  • Dækkene slides ujævnt. Årsagen er formentlig en forkert hjulindstilling

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.