Klimaanlæg service Opel

Få service på din Opels aircondition

17 august 2017, 15:17

Alle Opels nyeste modeller har enten klimaanlæg eller aircondition. Der er forskel på de to typer af køleanlæg, men fælles for dem er, at de skal vedligeholdes og serviceres for, at virke effektivt.

Aircondition service til rekord-pris

Din Opel aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar op til 0%* på aircondition service

Et fuldautomatisk klimaanlæg regulerer konstant temperaturen i bilens kabine. Hvis temperaturen eksempelvis indstilles til 20 grader vil klimaanlægget sørge for, at justere temperaturen, så den ønskede temperatur opretholdes.

Et 2-zoners klimaanlæg fungerer meget lig det fuldautomatiske klimaanlæg, men kan tilmed styre temperaturen individuelt, i henholdsvis fører- og passagersiden.

Endelig er der airconditionanlægget (A/C), der styres manuelt. Anlægget sørger for en bestemt temperatur, som kan ændres ved, at der skrues op og ned for blæseren.

Få tilbud på aircondition service

Spar op til 0%* på aircondition service

Et aircondition- eller klimaanlæg skal serviceres

Opel anbefaler, at du får kontrolleret dit aircondition- eller klimaanlæg én gang om året, og får det serviceret en gang hvert andet år.

Ved at få dit aircondition- eller klimaanlæg kontrolleret hvert år, sikrer du dig, at anlægget køler og afdugger, som det skal. Samtidig sikrer du, at der ikke er bakterier i systemet, som både kan give en dårlig lugt i kabinen, virke generende og i værste tilfælde, fremkalde allergiske reaktioner.

Et airconditionanlæg skal ikke kun bruges om sommeren. For nøjes du med det, så risikerer du, at pakningerne tørrer ud, og anlægget bliver utæt.

På den anden side, skal anlægget heller ikke bruges konstant. Et airconditionanlæg kan nemlig være med til, at udtørre dine slimhinder, mens bilen samtidig vil bruge mere brændstof, når anlægget kører.

Derfor er hovedreglen, at du skal bruge dit airconditionanlæg eller klimaanlæg, når temperaturen udenfor er højere end den temperatur du ønsker inde i kabinen. Derudover kan bilens airconditionanlæg bruges til at afdugge ruderne, og til at af-isne ruderne om vinteren.

Hvad koster en a/c service?

Et airconditionanlæg er et lukket system med slanger og pakninger. Inde i systemet flyder både et kølemiddel, og en olie. Et aircondition- og klimaanlæg taber kølemiddel over tid. Man siger typisk, at anlægget årligt taber 8-10 % kølemiddel. Sørger man ikke for, at få efterfyldt kølemiddel, vil systemets pakninger og filter derfor kunne udtørre, og dermed blive ødelagt.

Prisen for at få serviceret bilens airconditionsystem afhænger af, hvilken bilmodel du kører rundt i. På Autobutler har vi undersøgt prisen for, at få serviceret et airconditionanlæg på en Opel. Den viste pris er en gennemsnitspris baseret på de mere end 400.000 tilbud, som er givet til Opel-ejere via vores uafhængige værkstedsportal.

Hent tilbud og sikr dig den en god pris

Få tilbud med det samme. Alle er naturligvis på skrift, hvilket gør det nemt for dig, at sammenligne både pris og indhold fra de forskellige værksteder. Det vil give dig overblikket, til at vælge det værksted, der passer lige præcis til dig.

Inden du takker ja til et tilbud, anbefaler vi, at du altid læser anmeldelser fra andre brugere, der har benyttet værkstedet via Autobutler.

Det kalder vi, at skabe gennemsigtighed, og er din sikkerhed for en god oplevelse, når du kommer ud til værkstedet. Brug Autobutler – vi gør det nemt at finde det bedste værksted til prisen.

Sådan udføres et airconditionservice

Når du får foretaget et airconditionservice på din Opel, vil opgaven blive udført punkt for punkt, som beskrevet nedenfor:

  • Anlægget tømmes for kølemiddel, og der påfyldes nyt kølemiddel
  • Olien, som smører systemet og gør, at pakningen i kompressoren ikke tørrer ud, bliver skiftet
  • Tørreren, der udtrækker fugt og snavs fra kølemidlet, efterses
  • Pollenfilteret udskiftes
  • Dårlig lugt fjernes, ved at luftkanalerne renses.

Undgå bakterier i dit airconditionanlæg

Når det er varmt udenfor, hjælper dit airconditionanlæg med til, at der er en behagelig temperatur i bilens kabine. Det sker ved, at der blæses koldt luft ind i bilen.

Når du standser bilen, og slukker motoren, vil alle rør i airconditionanlægget derfor være kolde. Sommervarmen vil hurtigt få luften til, at kondensere inde i rørene.

Det give kondensvand, som samler sig i små bassiner i systemet. Vandet forsvinder ikke, fordi rørene hurtigt bliver kolde, og derfor udvikles der bakterier og mikroorganismer, som giver en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Lugtgener fra dit airconditionanlæg er én ting, men bakterierne i systemet kan også resultere i luftvejsgener, øjenirritation, træthed og hovedpine.

Du kan undgå disse gener på to måder. Få dit airconditions-anlæg serviceret, som beskrevet ovenfor. Når luftkanalerne renses, fjernes også bakterier og den dårlige lugt.

En anden måde at minimere generne på, er ved at slukke for dit aircondition anlæg 15 minutter før endt kørsel. Så vil varmen få kondensvandet til at fordampe, og dermed dannes der ingen bakterier i systemet.

Få tilbud på aircondition service

Spar op til 0%* på aircondition service

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.