Airconditionservice på Kia

Få service på din Kias klimaanlæg

07 august 2017, 10:39

Airconditionanlæg, A/C-anlæg eller et semi-/fuldautomatisk klimaanlæg. Uanset hvad din Kia måtte være udstyret med, så er både et a/c-anlæg og et klimaanlæg i stand til at køle kabinen ned, når det er varmt.

Et klimaanlæg er det mest avancerede, og fungerer ved hjælp af en masse følere og sensorer, der konstant ’tager temperaturen’ rundt om i kabinen.

Et airconditionanlæg er mindre avanceret. Systemet køler, ved hjælp af en kompressor, luften ned før den kommer ind i bilens kabine, og temperaturen styres blot ved at skrue op og ned for varmeknappen i bilen.

I de fleste Kia-modeller er aircondition standardudstyr. Det gælder også i Kias minibiler.

For at systemet fungerer optimalt, og hvis man skal undgå bakterier i sin airconditionanlæg, så skal systemet serviceres og renses med jævne mellemrum.

Derfor har vi udregnet gennemsnitsprisen på et service af din Kia’s aircondition anlæg.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
DKK 1.251 DKK 455 28 %

Det skal du vide om din Kias airconditionanlæg

I en model, som f.eks. Kia Rio 2015 facelift, er det helt slut med at sidde og skrue op eller ned for varmen. Bilen er nemlig udstyret med et af de fuldautomatiske klimaanlæg, der hele tiden sørger for, at holde den indstillede temperatur under hele turen.

Andre Kia-modeller har sågar en kølefunktion i handskerummet, hvilket kan være praktisk, hvis man på en varm sommerdag skal have mad eller drikke med på turen.

Indhent tilbud fra de værksteder, som er tilknyttet Autobutler, og som tilbyder rensning og servicering af aircondition- og klimaanlæg - og se hvor meget du kan spare. Når du bruger vores værkstedsportal, får du altid tilbuddene på skrift, hvilket gør det nemt at sammenligne pris og indhold.

Husk også, at du på Autobutler kan du læse, hvordan andre brugere har anmeldt det værksted, som du overvejer at bruge.

Hvordan undgås bakterier i A/C-anlægget?

Dit airconditionanlæg sørger hele året for, at du har en behagelig temperatur i bilen.

Kølefunktionen gør, at alle rørene er kolde efter at anlægget er blevet brugt. Når du stopper bilen, og anlægget slår fra, vil det især om sommeren, få luften til at kondensere inde i rørene.

Vandkondenseringen skal helst automatisk komme ud af systemet, men på mange biler, vil der i airconditionsystemet være små lommer (bassiner), hvorfra vandet ikke forsvinder af sig selv.

I stedet vil der kunne opstå bakterier og mikroorganismer i systemet, som i sidste ende giver en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine.

Ved at følge producentens anvisninger for, hvor ofte bilens airconditionanlæg skal serviceres, kan man bl.a. undgå, at der udvikler sig bakterier i systemet.

Du opdager hurtigt, hvis der er noget galt med airconditionsystemet, da brugen af a/c-anlægget, vil sende en ubehagelig luft ind i kabinen.

I første omgang kan du selv forsøge, at rense anlægget ved at bruge en af de særlige rensebeholdere, som kan købes i mange butikker, som sælger biltilbehør.

Oplever du, at den dårlige mugne lugt fortsat er i kabinen, når du bruger aircondition- eller klimaanlægget, så skal du nok overveje at lægge vejen fordi dit værksted.

Service forlænger A/C-anlæggets levetid i din Kia

Både et aircondition- og et klimaanlæg er et lukket system med rør og slanger, hvor der cirkulerer et flydende kølemiddel indeni.

På trods af, at systemet er lukket, så taber systemet væske, bl.a. fordi pakningerne ikke altid er helt tætte.

Hvis mængden af kølemiddel bliver for lav, slides der på systemet. Sammen med kølemidlet, flyder der nemlig også en olie, som smører pakningerne, der holder systemet tæt.

For at imødekomme problemer, og store værkstedsregninger anbefales det, at du mindst én gang om året får foretaget et airconditioneftersyn, og hvert andet år får airconditionsystemet serviceret.

Ved et airconditioneftersyn kontrolleres systemets tæthed, og køleevnen måles.

Når din Kia skal have foretaget et airconditionservice, udføres det på følgende måde:

  • Rensning af luftkanaler
  • Fordampning af bakterier
  • Anlægget tømmes for kølemiddel
  • Der foretages en trykprøve, hvorefter der påfyldes ny væske
  • Olien skiftes på kompressoren
  • Pollenfilteret skiftes og kondensatoren kontrolleres.

Og husk så på, at selvom aircondition- og klimaanlæg er ikke det samme, så er kravene til vedligeholdelse og servicering ens.

Læs mere om aircondition:

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.