Pris på tandrem til Volkswagen/VW

Pris på tandrem til VW

18 november 2015, 09:35

Når du skal have skiftet tandremmen på din VW/Volkswagen, kan du få en ide om prisen her med vores beregnede gennemsnitspris.

På et eller andet tidspunkt i bilens levetid er der dele af din bil, der skal serviceres og repareres, og tandremmen er ingen undtagelse.

Prisen på udskiftning af tandrem er selvfølgelig afhængig af, hvilken VW-model du har, men vi har fundet gennemsnitsprisen for alle VW, der har fået skiftet tandrem på et værksted tilknyttet Autobutler:

Spar i gennemsnit*
1.553 kr. / 22%

Vores beregnede gennemsnitspris tager ikke højde for netop din model, så hvis du vil have en nøjagtig pris, kan du få tilbud fra værksteder i nærheden af en by, du vælger. Så kan du stille og roligt sidde og sammenligne tilbuddene og vælge ud fra pris, beliggenhed og andre bilejeres bedømmelser.

Hvad består prisen på udskiftning af tandrem af?

Det er altid meget rart at forstå de tilbud, der kommer fra værkstederne. Helt overordnet udgøres prisen af dels reservedele og dels timeløn. Det gælder for langt de fleste værkstedsopgaver. Når det kommer til tandremmen, så er det en af de lidt dyrere opgaver. Tandremmen i sig selv koster faktisk ikke særlig meget, men da den er rimeligt godt gemt, så skal en del af motoren skilles ad, før mekanikeren kan komme til at skifte den. Derfor er den væsentligste omkostning ved udskiftning af tandrem da også arbejdslønnen.

Netop derfor kan det godt betale sig at få flere tilbud, så du kan sammenligne prisen på de forskellige værksteder.

Når du får tilbud på at få skiftet tandremmen, vil mange værksteder foreslå, at du får skiftet vandpumpen samtidig. Den koster ikke alverden i sig selv, men den skal alligevel afmonteres for at komme til tandremmen, og ellers kan du risikere at skulle betale for en masse timer igen, hvis den skal skiftes senere.

Hvordan kan jeg vide, at det er tid til at skifte tandrem?

I din bils servicebog står der, hvor tit tandremmen skal skiftes. Det skal oftest ske efter et bestemt antal kørte kilometer.

Ofte vil værkstedet gøre dig opmærksom på, hvornår du skal have skiftet tandrem, når bilen er til regelmæssigt serviceeftersyn. Hvis du er heldig, kan det blive samtidig med et almindeligt service, så du undgår at skulle undvære bilen mere end højest nødvendigt.

Det er altid en god ide at være opmærksom, når du kører, også hvis der kommer anderledes lyde fra bilen, end du er vant til, for nogle af dem kan være de første tegn på, at der er noget galt.

Hvis du hører en høj pibende lyd, når du starter bilen, kan det være tandremmen, og det samme gør sig gældende, hvis du skal bruge flere forsøg før den starter.

Hvad er en tandrem?

Mange har måske nok hørt om tandremmen, men kender ikke til dens egentlige funktion. Den har faktisk en ganske stor hovedrolle i at få din bil til at køre, da den sørger for, at stempler og ventiler spiller ordentligt sammen.

Da det er en så vigtig del i din bil, bør det jo være grund nok til at holde øje med den og passe godt på den. Men der er også en anden grund, og det er, at hvis den skulle springe, mens du kører bilen, så kan det forårsage meget stor skade på hele motoren, og så kan du stå med en meget stor regning lige pludselig.

Kort om Volkswagen

Volkswagen blev grundlagt i 1935 og er i dag en af de største bilproducenter i verden, med en produktion af 9,7 millioner biler i 2013. Bilmærket bliver i Danmark ofte omtalt som "Folkevogn".

VW har tre top 10-modeller på listen over bedst sælgende biler – Golf, Passat og Folkevognsboblen.

Golf har vundet hæder som årets bil i verden både i 1992 og 2013, mens Passat er kåret til årets bil i 2015.

Læs mere om VW/Volkswagen her

Hvis du får brug for hjælp til at udfylde en forespørgsel på tilbud, sidder vores mekaniker klar i supporten, og du kan chatte med os, skrive på mail eller ringe på 77 34 32 21.

Når du har fået dine tilbud, vælger du det bedste, enten ud fra pris, beskrivelse eller andre bilejeres bedømmelser. Du kan også kigge på afstanden til værkstedet, hvis det er vigtigt.

Udskiftning af tandrem

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.