Pris på ny tandrem til Ford

Få en god pris på skift af tandrem til Ford

18 november 2015, 06:31

Hvis du er nysgerrig efter, hvad et skifte af tandrem kan komme til at koste for din Ford, kan du finde en gennemsnitspris her.

En af bilens måske vigtigste komponenter at have lidt fokus på, er tandremmen. Dels fordi den er lidt dyr at skifte, og dels fordi det er meget uheldigt, hvis den springer, og stumperne spredes i motoren – så risikerer man en meget større regning end blot for tandremsskifte.

Vi har fundet gennemsnitsprisen på at få skiftet tandrem på Ford. Det er et gennemsnit ud fra alle de udskiftninger, der er foretaget på værksteder tilknyttet Autobutler:

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 1.921 22%

Gennemsnittet er for alle modeller og årgange af Ford. Hvis du gerne vil have en nøjagtig pris på udskiftning af netop din Fords tandrem, bestiller du blot tilbud, og så kan du sammenligne ud fra pris, beliggenhed, bedømmelser fra andre brugere eller en kombination af ovenstående.

Hvad gør en bils tandrem?

Noget af det vigtigste i en bils motor er faktisk tandremmen, selvom det er lidt paradoksalt, at de fleste måske ikke er helt opmærksomme på, hvad den egentlig gør.

Tandremmen sørger for, at der er korrekt sammenspil mellem motorens stempler og ventiler. Selvom tandremmen er en lidt ukendt størrelse, bør man tage det alvorligt, hvis den virker til at være slidt. Hvis den bliver slidt helt op, mens du kører, kan den nemlig forårsage meget mere skade i motoren, og det kan blive meget dyrt.

Derfor er det en god idé, hvis du jævnligt får tjekket tandremmen – fx hvis du alligevel har din Ford på værksted.

Hvordan er prisen på tandremsopgaver sat sammen?

Selve tandremmen er faktisk ikke så dyr i sig selv som reservedel, og som med mange andre reparationer er det arbejdslønnen, som har den største del af regningen, fordi det kan vise sig at være en ret kompliceret opgave at skifte tandremmen.

Det er nemlig ofte nødvendigt at skille nærmest halvdelen af motoren ad, for at komme til at skifte den. Det er derfor temmelig tidskrævende, men ikke nødvendigvis besværligt.

Mange værksteder anbefaler at skifte vandpumpen samtidig med tandremmen skiftes, hvilket giver god mening, da den i forvejen afmonteres når tandremmen skiftes, og det vil være næsten lige så besværligt at skifte den senere, hvis når den går i stykker mellem to tandremsskift.

Da timelønnen vil være den største post, kan det i endnu højere grad betale sig at sammenligne tilbud flere steder fra, da værkstedernes timepriser kan gøre en stor forskel på det endelige tilbud.

Hvordan kan jeg vide, hvornår tandremmen skal skiftes?

Tandremmen er i konstant brug, og den sørger hele tiden for at stempler og ventiler åbner og lukker på de rigtige tidspunkter. Den skal skiftes med jævne mellemrum, og der er nogle retningslinjer, du skal overholde, som kan ses i bilens servicebog. Det vil oftest være et kilometerinterval, der er rettesnoren.

Når du er til almindeligt serviceeftersyn, vil du sikkert få besked af mekanikeren, hvis den bør skiftes inden næste service, eller måske samtidig med næste service.

Et par små tips til at spotte, om tandremmen er slidt

  • Hvis du hører høj hylelyd, enten når du starter bilen, eller den står i tomgang, bør du få værkstedet til at tjekke, hvad der kan være galt – det kan være tandremmen, det er galt med.
  • På nogle biler kan du se tandremmen, og her kan du se, om der er synlige skader eller defekter, der kan påvirke holdbarheden.

Derudover er der generelt et par gode fifs, når det omhandler bilens tandrem:

  • Hvis du er i gang med at købe en brugt bil, er det altid godt at spørge ind til, hvilke reparationer der har været på bilen – især om tandremmen er blevet tjekket eller skiftet for nylig. Hvis du allerede har købt en ny bil, og du ikke lige har fået spurgt sælgeren, så er det en god idé at få en mekaniker til at tjekke, at tandremmen stadig holder endnu.
  • Hvis du skal af sted på lang bilferie, så kan det være smart at få et værksted til lige at undersøge, at der er lang levetid tilbage på tandremmen, så du ikke ender i nødsporet med en knækket tandrem og en – måske – ødelagt motor.

Opret en opgave her på siden, hvis du enten ved, at du skal have skiftet din tandrem snart, eller bare gerne vil have den tjekket – så vender vi tilbage til dig med tilbud, som du i ro og mag kan sidde derhjemme og sammenligne.

Kort om Ford

Ford Motor Company blev grundlagt i 1903 af Henry T. Ford, og er siden vokset til dimensioner hvor de i dag er et af verdens største og mest kendte bilmærker.

I Europa er især Ford Focus og Ford Fiesta blevet meget populære, og begge har været i top 10 over mest sælgende biler inden for deres klasse.

Der er solgt mere end 15 millioner stk Ford Fiesta siden lanceringen i 1976.

Som med de fleste bilmodeller, er der en naturlig slitage af bilen, som til dels kompenseres ved at køre bilen til regelmæssig service.

Læs mere om Ford her

Når du skal have skiftet tandremmen, er det en god ide at bestille tilbud fra de nærmeste værksteder, så du i ro og mag derhjemme kan finde det bedste. Du vælger frit ud fra pris, beskrivelsen af opgaven som værkstederne har leveret, eller de andre bilejeres bedømmelser af andre opgaver hos værkstedet. Der er frit valg, og så har du prisen på skrift i din indbakke.

Hvis du har brug for hjælp til at beskrive opgaven, kan du bruge vores chat, skriv til os på [email protected] eller ring til 77 34 32 21, hvor du kan tale med vores egen mekaniker, der kan vejlede dig i, hvordan opgaven skal beskrives.
Er du klar nu, kan du også bare oprette en opgave til udskiftning af tandrem.

Udskiftning af tandrem

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.