Tandrem på MINI

Glem ikke at holde øje med tandremmen på din MINI

26 oktober 2017, 12:58

Det er vigtigt, at du ikke kører rundt med en slidt tandrem. For er tandremmen slidt kan den pludselig knække eller springe af tandhjulene. I værste tilfælde betyder det, at både stempler og ventiler inde i motoren bliver beskadiget.

Inden du beslutter dig for, at køre bilen på værksted for at få skiftet tandremmen, så kan det være en god ide, at undersøge priserne på flere forskellige værksteder. Det kan vise sig, at der er store besparelser at hente, og ved at bestille et tilbud fra mere end ét værksted finder du nemt og hurtigt et værksted til den rigtige pris.

Samtidig kan du læne dig op ad andre brugeres erfaringer. På Autobutler kan du læse anmeldelser af de forskellige værksteder og dermed finde tryghed i dit valg af autoværksted. Hvad det koster at få udskiftet tandremmen afhænger lidt af, hvilken Mini-model, som du kører rundt i.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %

Gennemsnitsprisen er beregnet ud fra alle de tilbud, som er givet til MINI-ejere, der har forespurgt via Autobutler. Det betyder, at prisen for at få skiftet tandremmen på netop din MINI kan variere fra den viste pris.
Prisen dækker over et komplet tandremsskift inkl. remstrammere, medløberhjul og vandpumpe.

Tandremmen i din Mini

En Mini Cooper er en af de mest ikoniske biler, som kører på de danske landeveje. Den første MINI blev lanceret helt tilbage i 1959, og lige siden BMW relancerede Mini tilbage i 2001 har den lille rappe bil fundet plads i mange danske bilejeres hjerter.

MINI anno 2017 er således nærmest et kulturfænomen. Tidløs og elegant og synonym med mobilitet og frihed.

Hvad er det, som gør MINI til noget særligt og som gør det sjovt at være bilist? En af de ting, som altid fremhæves er køreegenskaberne. Ved at placerer hjulene helt ude i hjørnerne har MINI fået samme perfekte balance, som man kender det fra en gokart. Og ved hjælp af et særligt Dynamisk Damper Control-system er du sikret fuld kontrol over bilen, selv når der speedes op eller du kører rundt i skarpe kurver. Samtidig er den elektroniske servostyring med til at skabe en sublim kørekomfort.

Alt i alt giver en MINI dig gode køreegenskaber og masser af køreglæde.

Men glæden kan blive kortvarig, hvis tandremmen springer. Og hvorfor nævner vi så lige netop tandremmen? Det gør vi fordi tandremmen har stor betydning for din bil. Men til trods for det er det de færreste bilejere, som er klar over, at tandremmen er noget, som der skal holdes øje med.

Tandremmen i din Mini synkroniserer bevægelserne på ventilerne og motorstemplerne, så motoren går i takt. Det er ikke helt skævt, at sammenligne tandremmen med en cykelkæde. Dog er den fremstillet af et kraftigt gummimateriale og på indersiden af tandremmen sidder der en masse tænder, som sørger for at holde remmen på plads på tandhjulet.

Det er bl.a. disse, som skal tjekkes regelmæssigt for at se om tænderne og remmen er slidt så meget, at den bør udskiftes. Tandremmen på en Mini skal normalt udskiftes hvert femte år eller efter 120.000 kilometer. Det er meget vigtigt at huske på, at det til enhver tid er det kørte antal kilometer, der afgør, hvornår tandremmen skal skiftes og ikke antal år siden sidste skift.

Når du køber en Mini medfølger der et servicehæfte, hvor det fremgår, hvornår du skal have tandremmen skiftet, og ved hvert skift skal du blot sørge for, at værkstedet skriver ind i servicehæftet, hvornår næste tandremsskift skal finde sted.

Når remmen skal skiftes er det vigtigt, at man får den rigtige tandrem monteret. Bl.a. skal du være opmærksom på, at bredden er den sammen, og at antallet af tænder hverken er færre eller flere. Når remmen monteres er det især vigtigt, at tandremmen har en god passage gennem remskiverne.

Kører du bilen på værksted, for at få tandremmen skiftet, behøver du ikke tænke mere over det. Så skal mekanikeren nok sørge for, at det er den rigtige tandrem, som bliver monteret.

Fordele ved at bruge Autobutler

  • Alle tilbud fås på skrift
  • Det er nemt at sammenligne pris og indhold af hvert enkelt tilbud
  • Læs anmeldelser af værkstederne
  • Værkstederne, som samarbejder med Autobutler, er underlagt FDM’s stikprøvekontrol
  • Autobutler tilbyder prismatch.

Læs mere om vores prismatch-ordning ved at klikke her

Ved tandremsskift på din Mini bør vandpumpen også udskiftes

Tandremmen på din Mini arbejder sammen med vandpumpen, der sørger for, at motoren ikke bliver overophedet. Begge komponenter slides under brug, og når mekanikeren alligevel er i gang med at udskifte tandremmen, så kan det være fornuftigt også at få udskiftet vandpumpen, som ikke koster alverden.

Du kan spare dig selv for en masse tid, penge og besvær ved at få skiftet både tandrem og vandpumpe samtidig fremfor at vente og måske ende op med at skulle have skiftet vandpumpen et halvt år efter at du fik tandremmen skiftet, fordi vandpumpen nu er blevet utæt.

Glem ikke tandremmen ved køb af brugt Mini

Der findes en del brugte MINI’er på markedet, og mange vælger da også at købe brugt for at spare lidt på bilbudgettet. Hører du til dem, så husk at spørge sælger, hvornår tandremmen sidst blev udskiftet.

Kan sælger ikke oplyse det, så læs i bilens servicehæfte eller kør til det nærmeste værksted, hvor remmen kan blive efterset.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.