Pris på bremseskifte til MINI

Pas godt på bremserne på din MINI

02 februar 2018, 11:44

Hvor tit din MINI Cooper skal have udskiftet bremseklodser og eventuelt bremseskiver, afhænger meget af din kørestil og dit kørselsmønster. Bilens bremser slides mest ved bykørsel, eller når du kører steder, hvor du konstant må træde på bremsepedalen.

Nedenfor har vi beregnet gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få skiftet bremser på en MINI.

Spar i gennemsnit*
1.004 kr. / 27%

Mange biler har i dag en bremseindikator, som slides, hver gang du foretager en opbremsning. Når bilens klodser er slidt næsten helt ned, vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet og fortælle dig, at det er tid til at få udskiftet bremseklodserne.

Men selvom bremseklodserne ikke er slidt helt ned, så kan der være andre forhold, som gør, at du skal få bremserne efterset.

Skal bilen på værksted for at få foretaget et bremseskift, så gør dig selv den tjeneste at undersøge prisen på flere værksteder.

Der er langt fra sikkert, at det billigste værksted også er det bedste, og derfor opfordres du også til her på autobutler.dk at læse, hvad andre brugere har sagt og skrevet om de værksteder, som du overvejer at benytte. Anbefalinger fra andre bilejere kan være afgørende for, om du i sidste ende får valgt det rigtige værksted, når du skal have skiftet bremserne på din MINI.

Prisen er beregnet på tværs af årgange og modellere de tilbud på bremseskift til MINI, som er sendt til brugerne af autobutler.dk, og prisen på netop din reparation kan derfor afvige fra ovenstående.

Bremseskift – Hvordan fungerer bilens bremser?

Nyere biler er i dag udstyret med ABS-bremser (Anti-Blokerings-System). Der er tale om et avanceret bremsesystem, hvor følere i bilens hjulnav kontrollerer, om hjulene drejer rundt. Opstår der en farlig situation, hvor hjulet blokerer ved hård opbremsning, vil bremsetrykket automatisk blive mindsket indtil hjulene igen roterer rundt.

ABS-bremsesystemet har den fordel, at det medvirker til, at bremselængden ved en katastrofeopbremsning bliver kortere, fordi hjulene ikke blokerer. Når hjulene ikke blokerer, og bilen ikke skrider ud med hvinende dæk, er det samtidigt muligt at styre bilen, mens der bremses.

MINIs modeller er ABS-bremser standardudstyr, og MINIopererer også med et særligt bremsesikkerhedssystem, ’ City Collision Mitigation’, som findes på visse modeller. Systemet er med til at sikre, at du som bilist undgår kollision ved lav hastighed. En føler scanner området på vejebanen foran bilen. Hvis du nærmer dig en forankørende bil, en parkeret bil eller en fodgænger, som krydser vejen, vil bilens bremsesikkerhedssystem blive aktiveret, hvis ikke du selv gør tegn til at bremse op.

City Collision Mitigation-systemet er særdeles effektivt, men det virker selvfølgelig kun, hvis bilens bremser i øvrigt er i en ordentlig forfatning.

Derfor skal du altid sørge for, at få din MINI til service med fastlagte intervaller og hver gang sikre dig, at værkstedet kontrollerer bilens bremser.

Dette er tegn på, at bilens bremser skal udskiftes

Spurgte man 100 tilfældige bilister, hvad der helt sikkert SKAL være i orden på en bil, ville der sikkert komme en hel del forskellige bud.

Men en af de ting, som med garanti ville blive nævnt er bilens bremser. Bilens bremser må ikke være slidte, for i takt med at bremserne slides, mindskes trafiksikkerheden. Ikke kun for dig og dine medpassagerer, men også for andre medtrafikkanter.

Forestil dig, at du skal foretage en nødopbremsning, og bilens bremser er så slidte, at det ender med et uheld, fordi bilen er for lang tid om at bremse helt op.

Mærker du forandringer i måden, hvorpå bremserne opfører sig eller kommer der mislyde, når du bremser eller drejer bilen, så er det en god ide at køre bilen på værksted og få undersøgt, om alt er, som det skal være.

Disse 5 fejl må du ikke opleve på bilens bremser

 • Hver gang du drejer, så larmer bilens bremser. Det kan være et tegn på, at bremseskiven og bremsekaliberen ikke sidder, som de skal i forhold til hinanden.
 • Du hører en skurrende lyd, hver gang du bremser. Der er formentligt rust på bremseskiverne. Kører du ikke i bilen hver dag, kan rusten få så meget fat, at skiverne på et tidspunkt skal skiftes. Forsvinder lyden derfor ikke, skal du køre bilen på værksted.
 • Bremseklodserne er slidt skæve, hvis bilen trækker til siden ved opbremsning.
 • Bilens bremsesystem mangler højst sandsynligt bremsevæske, hvis du kan træde bremsepedalen næsten helt i bund. I sådan en situation kan det være farligt at køre videre. Få derfor bilen på værksted hurtigst muligt.
 • Hvis bremsepedalen vibrerer underligt, når du træder på den, kan det skyldes, at der er en fejl på ABS-bremsesystemet.

Det kan du selv gøre for at tjekke bremserne

 • Kontrollér tykkelsen af bremseskiverne
 • Tjek om der er (for) meget rust på skiverne
 • Kontroller at bremsevæskebeholderen i motorrummet indeholder den rigtige mængde

Sådan forlænger du levetiden på bilens bremser

Hvor ofte bremseklodser og skiver skal udskiftes på din MINI, afhænger bl.a. af din kørestil og det antal kilometer, du kører årligt. Hører du til de bilister, som altid bremser i sidste øjeblik, og kører du generelt aggressivt og foretager mange hårde opbremsninger til følge, så slider du maksimalt på bilens bremser.

Ved at tilpasse farten, og flytte foden væk fra speederen i tide, kan du med fordel foretage blødere opbremsninger. Det slider nemlig meget mindre på bremserne.

Hverken hårde opbremsninger eller langvarige opbremsninger er noget, der kan anbefales. Når du eksempelvis kører ned ad en bakke, så er det en god ide at geare ned og bruge motoren til at bremse farten i stedet for konstant at sidde med foden på bremsepedalen.

Er det tid til at få udskiftet bremseklodserne, så bestil tilbud.

Alt om bilens bremser

Få tilbud og sammenlign priser på bremser

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.