Montering af trækkrog på Nissan

Montering af anhængertræk til Nissan

28 maj 2019, 15:53

Det er de færreste nye biler, som sælges med et påmonteret anhængertræk.

Det regnes af de fleste bilproducenter som ekstraudstyr til bilen og er derfor som oftest noget, den nye bilejer selv skal sørge for.

Vil du gerne kunne køre med trailer, campingvogn eller måske en bådtrailer efter din bil, så læs med her, hvor du får gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du får monteret et anhængertræk.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen for montering af et anhængertræk til en Nissan.

Prisen dækker over alle monteringsopgaver af anhængertræk, som bilejere har fået tilbud på via vores værkstedsportal.

Spar i gennemsnit*
1.545 kr. / 19%

Der kan være store besparelser at hente, hvis du undersøger prisen på forhånd. Vær opmærksom på, at den viste pris dækker over montering af anhængertræk til alle Nissan-modeller. Prisen på montering af anhængertræk til din Nissan kan altså afvige fra den viste pris.

Brug Autobutler og få tilsendt tilbud. Så ved du hurtigt, hvad du skal betale for at få monteret bilens nye anhængertræk.

Når du benytter Autobutler, er du blandt andet sikret FDM’s stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti, og du modtager samtlige tilbud og aftaler på skrift.

Anhængertræk – hvad tillader dit kørekort?

Som bileejer må man køre med trailer eller campingvogn på et ganske normalt kørekort (B). Hvor meget vægt, der må køres med, afhænger af din Nissan-model.

Som udgangspunkt må anhængeren inkl. last maksimalt veje 750 kg. Samtidig må totalvægten af din bil og anhænger ikke overstige 3.500 kg.

Er du i tvivl, så spørg på dit lokale autoværksted. Her kan de helt sikkert vejlede dig.

Anhængertræk – vælg den rigtige model

Når du vælger anhængertræk, er det først og fremmest vigtigt at vælge en trækkrog, som overholder de gældende europæiske og danske regler.

Skal du selv montere trækkrogen, så anbefales det, at du køber trækket gennem en autoriseret forhandler. Dermed sikrer du dig nemlig, at det valgte anhængertræk er godkendt til brug i Danmark.

Herhjemme er Svane-modellen den mest benyttede model. Det populære anhængertræk er godkendt af myndighederne og kan både fås som et fastmonteret træk eller et aftageligt anhængertræk.

Nyt anhængertræk - husk at bilen skal omregistreres

Det er altså tilladt selv at montere anhængertrækket på sin bil. Man skal bare huske på, at bilen efterfølgende skal synes. Er du ikke gør-det-selv-typen, så få skriftlige tilbud via Autobutler og få et værksted til at montere anhængertrækket på din Nissan.

Uanset hvilken løsning du vælger, så skal bilen omregistreres. Får du et værksted til at montere anhængertrækket, er det kun nødvendigt at køre bilen forbi en synshal, hvis den er 8 år eller ældre. Ellers får man bare en ”Erklæring om synsfri sammenkobling”, som værkstedet har underskrevet og stemplet.

Husk på sikkerheden, når du kører med anhænger

På din anhænger sidder der en springwire. Det er vigtigt at altid at fastgøre wireren i det såkaldte ’øje’, inden du påbegynder kørslen. Øjet sidder på anhængertrækket, og den lille anordning er med til at sikre, at traileren eller campingvognen ikke løber løbsk, hvis den mod forventning under kørsel skulle hoppe af trækkrogen.

Desuden skal du være opmærksom på, om nummerpladelys, blinklys og bremselys virker som det skal, inden du begynder at køre med anhængeren.

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.