Bilejer med hånden på rattet i en BMW

Opnå gode priser på afbalancering eller sporing af BMW

14 april 2020, 15:34

Bilens styretøj og affjedringssystem reducerer effekten af ujævnheder og bump på vejen, og styretøjet er dermed med til at sikre køretøjets stabilitet under kørsel.

Det handler om bilens drift og trafiksikkerhed, og derfor er det vigtigt, at styretøjet på din BMW fungerer 100 pct. optimalt. Om det er tilfældet på din BMW, kan du få undersøgt ved at få foretaget en styretøjsudmåling, der består af en sporing samt en 4-hjulsudmåling.

Fra autoværkstederne lyder anbefalingen, at en styretøjsudmåling bør blive foretaget én gang om året eller hver gang bilen har kørt 15.000 km.

Oplever du uregelmæssigheder under kørsel eller høres der mærkelige lyde, eksempelvis hver gang du drejer rattet eller kører over et bump, så kan det skyldes, at der er noget galt med bilens styretøj, herunder afbalanceringen og sporingen.

Skal du have bilen på værksted, så har vi nedenfor hjulpet dig ved at undersøge gennemsnitsprisen på alle slags styretøjsreparationer, herunder en styretøjsudmåling inklusive en sporing og en 4-hjulsudmåling, samt afbalancering. Priseksemplet giver dig en ide om, hvad det koster at få undersøgt din BMW for ratslør og fejl på styretøjet.

Prisen dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til BMW-ejere, på tværs af alle årgange og modeller.

Spar i gennemsnit*
1.202 kr. / 27%

Opstår der fejl på bilens styretøj forringes trafiksikkerheden

Mislyde under kørsel, skævslidte dæk eller rystelser og vibrationer i rattet kan alt sammen skyldes fejl på styretøjet.

Årsagen kan være slitage, men fejl kan også opstå, hvis man har været så uheldig at køre op over en kantsten med høj fart.

Hvis der er fejl på styretøjet, så dækkene slides skævt, så vil dækkenets levetid hurtigt blive reduceret med op til 10%. Slidte dæk betyder også at bremselængden øges, og det kan i værste fald få katastrofale følger selv ved lave hastigheder.

Alene pga. trafiksikkerheden er det derfor vigtigt, at man med jævne mellemrum kører bilen på værksted og får foretaget en sporing samt 4-hjulsudmåling af bilens styretøj.

På værkstedet sørger mekanikeren for at udmåle styretøjet ved hjælp af computerudstyr, og er det nødvendigt afbalanceres hjulene ligesom slidte dele af styretøjet bliver udskiftet. Afbalanceringen er en lidt anden opgave end sporingen, så den kan du indhente tilbud for her:

Samtidig vil mekanikeren også kontrollere bilen for om der er ratslør. Opdages der ratslør, så kan det enten skyldes slitage i styrehus, forhjulslejer eller hjulophæng.

Men man behøver ikke kører bilen på værksted for at få tjekket om bilen har ratslør. Det kan man sagtens selv gøre. Start med at tænde motoren (hvis bilen har servostyring), sæt bilen i frigear og træk håndbremsen. Husk at rulle sideruden ned og stil dig så udenfor bilen, så du kan se venstre forhjul. Drej nu rattet en smule frem og tilbage for at se om forhjulet bevæger sig, så snart der drejes på rattet.

Ratslør er det stykke rattet kan drejes uden at hjulene følger med.

Hvornår har din BMW brug for en styretøjsudmåling?

Et korrekt indstillet styretøj skaber stabilitet og er med til at øge trafiksikkerheden. Derfor skal alle fejl på styretøjet også tages alvorligt. Undersøgelser viser nemlig, at fejl på styretøj ofte er skyld i ulykker.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan fejl på styretøjet opdages og hvornår det er påkrævet, at få foretaget en professionel styretøjsudmåling.

Nedenfor giver vi dig 5 tips til, hvad du skal holde øje med og hvad der skal få dig til at kontakte dit lokale værksted for at få kontrollet styretøjet:

  • Det er tegn på manglende retningsstabilitet, hvis bilen af sig selv trækker ud til siden
  • Styretøjet skal være selvoprettende, dvs. hjulene skal søge tilbage til ’ligeud stilling’, når rattet slippes. Sker det ikke er der fejl på styretøjet
  • Bilen kører ustabilt, og det føles som om at den ’sejler’ på vejen
  • Der mærkes tydeligt vibrationer i rattet under kørsel
  • Der opdages ujævn slitage på et eller flere dæk

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.