Pris på airconditionservice til Alfa Romeo

Vigtigheden af aircondition service - Alfa Romeo

21 december 2017, 14:54

Både et airconditionanlæg og et klimaanlæg fungerer som et lukket system. Inde i systemets rør og slanger flyder et kølemiddel og en olie, som bl.a. er med til at smøre pakningerne, så de ikke udtørrer og bliver utætte.

Det er en kompressor, som får kølemidlet og olien til at cirkulere inde i systemet. Hver gang anlægget ikke er i brug, vil olien ’ligge stille’, og den manglende cirkulation er med til at skade anlægget.

Aircondition service til rekord-pris

Din Alfa Romeo aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Men selvom du bruger airconditionanlægget i din Alfa Romeo året rundt, så vil anlægget tabe kølemiddel. En hovedregel siger, at selv et velfungerende aircondition- eller klimaanlæg taber omkring 10 pct. af kølemidlet på årsbasis. Når kølemidlet forsvinder, skal kompressoren yde en ekstra arbejdsindsats for at opnå den ønskede temperatur, og det slider på systemet.

Derfor skal et airconditionanlæg serviceres og løbende have påfyldt nyt kølemiddel og bl.a. have skiftet tørfilter. Anbefalingerne går typisk på, at man får efterset anlægget én gang om året og serviceret det en gang hvert andet år.

Ved at få tilbud på Autobutler kan du uden problemer sammenligne pris og indhold fra hvert enkelt værksted.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Brug anlægget vinteren igennem

Fabrikanter, bilforhandlere og værksteder råder til, at man bruger bilens airconditionanlæg hele året. Dermed ikke sagt, at anlægget skal køre konstant. For den kolde luft kan både give snue, udtørrede slimhinder og øjenirritation. Så alting med måde. Men når anlægget bruges, forlænges levetiden, så brug det derfor med jævne mellemrum. Også når det ikke er varmt udenfor.

Når du bruger klimaanlægget om vinteren, så er den tørre luft med til at fjerne fugt i kabinen, og på dage med frost vil anlægget også kunne hjælpe til med at afise ruderne.

Tjek for dette, når du får et tilbud

Når du sidder med tilbuddene foran dig, kan du tjekke om de indeholder følgende:

 • Test af anlæg for at kontrollere utætheder

 • Kontrol af rør, samlinger og tilslutninger

 • Kontrol af klimakompressoren

 • Kontrol af multirem og blæser

 • Tømning, desinficering og tørring af anlæg for at fjerne dårligt lugt, mug, skimmelsvamp og andre bakterier

 • Vakuumtest

 • Påfyldning af eventuelt ekstra kølemiddel

 • Test af køleevne før og efter service

 • 3 års garanti på al værkstedsarbejdet

Husk, at du ikke selv må skifte kølemidlet på bilens aircondition- eller klimaanlæg. Det skyldes, at kølemidlet forurener mere end eksempelvis CO2. Derfor er det et lovkrav, at alle som arbejder med det miljøfarlige kølemiddel skal have særlige kvalifikationer.

Brug Autobutler – vi gør det nemt at finde det bedste værksted til prisen.

Lær om forskellen på et airconditionanlæg og et klimaanlæg

De fleste Alfa Romeo-modeller er i dag udstyret med enten et klima- eller et airconditionanlæg. Fælles for de to anlæg er, at de har til formål at køle og affugte den luft, som sendes ind i bilens kabine.

Et airconditionanlæg virker udelukkende ved, at anlægget køler luften. Der er ikke noget automatiseret over anlægget, og vil man have ændret på temperaturen, kan det udelukkende ske ved at skrue op eller ned for blæser eller ved at justere på varmeknappen.

Et klimaanlæg er mere avanceret, og på flere af Alfa Romeo's modeller er et fuldautomatisk 2-zoners klimaanlæg i dag standardudstyr.

Klimaanlægget virker på den måde, at det hele tiden sørger for, at der holdes en konstant temperatur inde i kabinen. Indstilles temperaturen eksempelvis til 20 grader, så sørger anlæggets følere for at registrere enhver temperaturændring. Ændrer temperaturen sig udenfor, vil klimaanlægget automatisk tilpasse mængden af kold eller varm luft, som blæses ind i kabinen.

Et moderne klimaanlæg fås typisk i flere varianter, som bl.a. kan styre temperaturen særskilt i forskellige zoner i bilen.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Tips til, hvordan du selv renser bilens airconditionanlæg

Det er så godt som umuligt at undgå, at der samler sig bakterier i fin Alfa Romeos aircondition- eller klimaanlæg.

Når det sker, udvikler der sig hurtigt en ubehagelig lugt, hver gang anlægget bruges. Men heldigvis kan du selv gøre en aktiv indsats for at undgå disse ubehagelige lugtgener.

Når bilens airconditionanlæg er i brug, vil kølemidlet få rør og slanger til at blive kolde. På varme dage betyder det, at der opstår kondensvand i systemet, når anlægget slukkes.

Kondensvandet samler sig i små bassiner, hvor der udvikles bakterier og mikroorganismer.

Alle der har oplevet dette, kan skrive under på, at disse lugtgener er ubehagelige, men værre er det, at bakterierne kan føre til luftvejsgener, øjenirritation, træthed, og hovedpine.

For at undgå sådanne gener skal du huske at slukke for airconditionanlægget senest 15 minutter, før køreturen er slut. På den måde vil bl.a. varmen fra motoren få systemet til at udtørre, og vandet vil fordampe.

Oplever du alligevel, at der er opstået bakterier inde i slangerne, så kan du med fordel rense hele systemet igennem. Det letteste er at bruge en granat eller en aircondition rens, som produktet også kaldes.

Køb produktet i din lokale autoudstyrsforretning og rens bilens aircondition- eller klimaanlæg ved at gøre følgende:

 • Start motoren og sæt anlægget på recirkulation, så der ikke trækkes ny luft ind. Skru helt op for blæseren og husk, at alle dyser i instrumentbrættet skal stå åbne.

 • Stil nu dåsen på gulvet bag det forreste passagersæde og aktiver dysen ved at trykke den helt i bund, så gassen sprøjtes ud i kabinen.

 • Efter cirka 15 minutter, når beholderen tom, skal du lade motoren køre i yderligere 5 minutter. Derefter kan du åbne alle døre og vinduer og sørge for at få luftet bilen godt og grundigt igennem.

Airconditionanlægget er nu renset på en hurtig og effektiv måde.

En grundig rensning af ventilationssystemet som beskrevet ovenfor mindsker risikoen for luftvejsgener, og derfor kan det godt betale sig, at du renser aircondition- eller klimaanlægget en gang om året.

Skal du bare have dit anlægget tjekket for fejl?

På Autobutler har vi et tilbud på et basis airconditionservice som en fast, lav pris til alle biler. Det er et rigtig godt tilbud, hvis du bare gerne vil have kontrolleret, at alt virker, som det skal, få fyldt lidt op af kølemiddel (begrænset mængde), og tjek for utætheder. Hvis du gerne vil have den helt store tur, så skal du oprette en opgave her og få et tilbud netop til dine behov.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Mere om aircondition og klimaanlæg


*De oplyste priser og besparelser er baseret på værksteders egne, individuelle priser, fra værksteder tilmeldt autobutler.dk, der tilbyder den pågældende ydelse. De oplyste priser og besparelser er baseret på en gennemsnitlig beregning af tilbud på den pågældende ydelse, inden for en radius på 50 km, på opgaver med minimum 4 tilbud over en 12-måneders periode. Den gennemsnitlige besparelse er beregnet som forskellen mellem det billigste og dyreste tilbud, for hver opgave på den pågældende ydelse. Den gennemsnitlige pris er beregnet på alle tilbud indhentet på opgaver på den pågældende ydelse. Din individuelle pris og besparelse kan variere afhængig af bilmærke, model, årgang og hvor i landet, du ønsker at få opgaven udført.

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.