Få en idé om, hvad det koster at få skiftet koblingen på din Mercedes Benz

Pris på udskiftning af kobling til Mercedes-Benz

19 august 2015, 09:15

Gennem en bils levetid er der nogle dele, der skal skiftes - og det gælder naturligvis også for en Mercedes-Benz. Koblingen er i næsten konstant brug, og på et tidspunkt skal den skiftes. Det er en af de lidt dyrere reparationer, da det tager lang tid og dermed koster mange timer hos værkstedet. Heldigvis bør der gå mange år imellem, at du skal have skiftet eller repareret koblingen.

Hvis din Mercedes-Benz skal have skiftet kobling, kan du her få en ide om, hvad det kan komme til at koste. På Autobutler har vi lavet en beregning på den gennemsnitlige pris på udskiftning af kobling til Mercedes-biler udført på værksteder tilknyttet Autobutler.

Spar i gennemsnit*
2.772 kr. / 21%

Hvis du ønsker en mere nøjagtig pris på udskiftning af koblingen til din Mercedes-Benz, kan du få tilbud fra værksteder i nærheden af dig, og vælge det bedste ud fra andre bilejeres bedømmelser af værkstederne, opgavebeskrivelsen eller prisen. På den måde sikrer du dig at få en god pris for udskiftning af koblingen.

Hvordan kan jeg vide, om koblingen skal skiftes?

Selv om koblingen er en vigtig del af bilens funktionalitet, er det faktisk ikke til at sige præcist, hvornår den skal skiftes. Der er ikke nogen kilometerbegrænsning på koblingen, da det kommer meget an på din kørestil og den type trafik, du kører i. Bytrafik slider under normale omstændigheder mere på koblingen end landevejskørsel. Og hvis du filer på koblingen, er det helt galt.

Der er dog nogle tegn på, at koblingen kan være ved at blive defekt, som du kan være opmærksom på:

Hvis det er svært at skifte gear, eller der kommer sære lyde, selv om pedalen er trykket i bund, kan det være tegn på en snarligt defekt kobling. Det kan også være varieret motorlyd, uden du rører koblingen, eller en brændt lugt hver gang du skifter gear.

Hvorfor er koblingen en af de dyreste dele at skifte?

Det kan være rimelig besværligt at skifte koblingen, så der bruges en god del timer på det. Timelønnen får altså en afgørende betydning for prisen, men selve koblingsdelene er heller ikke helt billige.

Netop når antallet af timer er afgørende for prisen for et koblingsskifte, kan der tilsvarende være mere at spare på værkstedsregningen. Ved at oprette opgaven her på Autobutler kan du let sammenligne priserne fra værkstederne og vælge derudfra. Samtidig har du alle tilbud på skrift.

Pas godt på koblingen

Du kan ikke undgå, at koblingen skal skiftes på et tidspunkt, men der er et par ting, du kan gøre for at den holder længst muligt. Her er 5 små tips til vaner, du kan prøve at ændre lidt på.

  1. Lad være med at bruge koblingen som ”hjælpespeeder” – du skal altid starte i laveste gear.
  2. Undgå at file på koblingen – det undgår du ved at kende dit koblingspunkt rigtig godt.
  3. Når du holder stille, så lad være med at have bilen i gear – sæt den i stedet i frigear. Det slider mindre på koblingens udtrykkerleje.
  4. Efter du har skiftet gear, bør du flytte hånden fra gearstangen og ikke lade den hvile der. Det lyder måske i småtingsafdelingen, men du risikerer at udsætte skiftemekanismen i det manuelle gear for ekstra slid, da de mekaniske dele inde i gearkassen vil blive presset unødigt op mod det roterende tandhjul.
  5. Sæt bilen i frigear, når du parkerer – vinden kan ellers godt stå og rykke i bilen, og dermed slide på koblingen, hvis bilen holder i 1. gear.

Om Mercedes Benz

Mercedes Benz blev grundlagt i 1926 i Stuttgart, og Mercedes er en af verdens førende bilfabrikanter af luksusbiler i den dyre prisklasse. Lige fra grundlæggelsen har Mercedes Benz altid været synonym med kvalitet og stabilitet ud over det sædvanlige.

Mercedes tilbyder en lang række af modeller, lige fra A-klassens Hatchback til G-Klassens SUV. I 2015 blev Mercedes Benz kåret til "Årets Bil" på verdensplan for deres C-Klasse, hvilket er første gang Mercedes har vundet den ære.

Læs mere om Mercedes-Benz her.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.