Udskiftning af motorolie - vælg den rigtige olie til din Suzuki

05 december 2017, 14:04

Hvorfor er det egentligt så vigtigt at holde et vågent øje med oliestanden i motoren?

Det er det, fordi et olieskift er en essentiel del af vedligeholdelsen på din Suzuki. Motorolien udfører sit arbejde i det skjulte og sikrer, at alle dele i motoren er velsmurte og arbejder med mindst mulig modstand. Og får man ikke skiftet olien regelmæssigt, vil det have den konsekvens, at olien bliver tyndere og mister egenskaberne til at smøre og nedkøle motoren. I værste tilfælde risikerer du, at motoren bliver kvalt i en slam af sod, olie og metalpartikler.

Vi har sammenlignet alle de tilbud på olieskift, som er sendt til Suzuki-ejere og har herudfra beregnet gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få foretaget et olieskift.

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 840 52%

Når du skal have foretaget et olieskift, så gælder det selvfølgelig om, at du finder et sted, hvor det kan blive gjort til en acceptabel pris. Derfor kan det være gavnligt at få tilbud fra flere værksteder. Når du opretter din opgave her på Autobutler, får du tilbud, som du derefter kan sammenligne i forhold til pris, beliggenhed og bedømmelser fra andre bilejere.

Som Suzuki-ejer er det selvfølgelig vigtigt, at du benytter en motorolie med de korrekte kravspecifikationer. Hvilken olie du skal bruge, og hvor ofte den skal skiftes, kan du læse om i bilens instruktionsbog.

Du kan sagtens købe motorolien i en onlinebutik. I dag har de fleste webshops nemlig en ’søg og vælg motorolie’-funktion, hvor du blot skal indtaste bilens data, og så får du automatisk præsenteret en række forslag til, hvilken olie du bør vælge.
Fald aldrig for fristelsen til at hælde en billig olie på motoren. Du risikerer nemlig, at den skader mere end den gavner.

Motorolien til din Suzuki skal helst være en semisyntetisk eller fuldsyntetisk (Longlife) motorolie. En sådan olie har nemlig en høj ydeevne og lang holdbarhed, og ved at bruge en kvalitetsolie er du med til at forlænge motorens levetid.

Er du usikker på, hvilken motorolie der er den rigtige til din bil, så kan du altid forhøre dig på dit lokale autoværksted. Her vil mekanikeren kunne oplyse, hvilken motorolie, der passer bedst til din bil. Lyt til mekanikerens råd og brug en olie med en god flydeevne ved både høje og lave temperaturer og en olie med både gode smørende og rensende egenskaber. Ellers er du også altid velkommen til at ringe til vores dygtige support på 77 34 32 21, hvor der sidder uddannede mekanikere, der kan hjælpe dig videre.

Hvornår skal olien skiftes?

Hver gang du kører din bil til service, vil værkstedet typisk skifte både motorolie og oliefilter. Men kører du rundt i en ældre Suzuki-model, kan du komme ud for, at du må få foretaget et ekstra olieskift ind imellem de normale intervaller.

Især på ældre biler, og det gælder ikke kun Suzuki, vil der kunne være et konstant olieforbrug, og man taler ligefrem om, at ældre biler, som har lagt de første 200.000-300.000 kilometer bag sig, kan være ’storforbrugere’ af motorolie.

Derfor skal du kontrollere oliestanden løbende for, at motoren ikke ender med at blive tørlagt for olie.

En god vane er, at du kontrollerer oliestanden, hver gang der tankes brændstof eller i hvert fald, at du gør det som minimum, hver gang bilen har kørt 2.000 km.

En tommelfingerregel siger, at lidt afhængig af model og årgang, så skal motorolien på en Suzuki skiftes efter 12 eller 24 måneder eller efter 15.000-30.000 km. Hvor ofte det gælder din Suzuki, kan du læse i bilens servicehæfte.

Sådan kontrollerer du selv oliestanden

Selv nyere biler kan have et minimalt olieforbrug, men nok til at der ind imellem skal påfyldes lidt ekstra olie. Derfor er det også vigtigt, at du kontrollerer oliestanden, så du sørger for at holde motoren frisk og samtidig sikrer dig, at du ikke køre rundt med en motor med for lidt olie.

Sådan tjekker du motorens oliestand:

 1. Parker bilen på en jævnt underlag.
 2. Lad motoren være slukket i mindst 5 minutter.
 3. Når motorolien har lagt sig jævnt i bunden af motoren, er du klar til at foretage en måling af oliestanden.
 4. Løft motorhjelmen og find frem til oliepinden. Læs i bilens instruktionsbog, hvis du er i tvivl om, hvor du finder oliepinden. Den kan enten have en gul top eller et lille plasticøje/håndtag.
 5. Træk oliepinden op og aftør den med en klud eller et stykke papir. Sæt oliepinden ned på plads igen.
 6. Tjek oliestanden ved at trække oliepinden op og se efter, om olien er markeret mellem minimum- og maksimumstregen på den nederste del af målepinden.
 7. Dækker olien kun lige op over minimumsstregen, skal du regne med at skulle efterfylde en halv til en hel liter motorolie.
 8. Hæld olien på i små mængder, så oliestanden lige akkurat når op til maksimumstregen.
 9. Hvis ikke du vælger at få udskiftet al motorolien, så er det vigtigt, at du bruger den samme type olie, som allerede er på motoren. Motoroliens egenskaber ødelægges nemlig, hvis to forskellige motorolier sammenblandes.

Sådan skifter du selv motorolie

Er du ’gør-det-selv’-typen, så får du her en udførlig guide til, hvordan du selv skifter motorolien på din Suzuki.

Du skal bruge følgende remedier:

 • Spildbeholder til opsamling af brugt olie
 • En stor tragt til påfyldning af den nye olie
 • Værktøj til at løsne bundproppen
 • En motorolie (typisk 3,5-4 liter) med de rigtige kravspecifikationer
 • Kraftige arbejdshandsker

Olieskift: trin for trin

 1. Lad bilen stå i tomgang et par minutter. Når motorolien bliver varm, vil det automatisk blive lettere at få fjernet al snavs og gamle partikler fra motoren.
 2. Sluk motoren og skub spildbeholderen ind under bilen.
 3. Kom ind under bilen og løsn bundproppen. Brug en topnøgle eller sekskantnøgle. Vær sikker på, at olien rammer ned i beholderen og husk på, at olien kan være meget varm, så du bør bruge et par kraftige arbejdshandsker.
 4. Vent 10-15 minutter førend du monterer bundproppen, så er du nemlig sikker på, at al motorolien er løbet ud. Det kan som regel også være en god ide at skifte bundpropspakningen.
 5. Skift også oliefilteret. Du løsner filteret ved hjælp af en oliefiltertang. Når det nye oliefilter monteres, bør du kun spænde det med håndkraft.
 6. Hæld den nye motorolie på ved at bruge en tragt, så olien undgår at komme ud på motorblokken. Olien er tyk og løber langsomt ned i motoren. Hæld derfor ikke for hurtigt, så olien flyder over.
 7. Start motoren og lad den stå nogle minutter i tomgang. Hold øje med, at olien ikke siver ud nede ved bundproppen.
 8. Aflever den brugte olie på den nærmeste genbrugsstation.

Vil du ikke selv stå for det beskidte arbejde, så bestil tilbud på Autobutler og få skiftet motorolien på dit foretrukne værksted.

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.