Prisgennemsnit på olieskifte til Kia

Udskiftning af motorolie - vælg den rigtige olie til din Kia

05 december 2017, 13:25

Motorolien og oliestanden på din Kia er en af de ting, som du altid skal holde øje med. Motorolien har den funktion, at den både smører og afkøler motorens enkelte dele, og samtidig er olien med til at gøre, at alle de bevægelige dele arbejder gnidningsfrit sammen. Mangler motoren olie, risikerer du, at den tager skade.

Verden er fuld af gode tilbud, og det gælder også, når du skal have udskiftet motorolien på din Kia. For de fleste bilejere er der to vigtige kriterier, som skal være opfyldt, hver gang bilen skal på værksted. Først og fremmest er prisen afgørende, men det er også vigtigt, at man får valgt et værksted, som man har tillid til.

Heldigvis er der masser af hjælp at hente på Autobutler. Nedenfor har vi nemlig beregnet en pris på, hvad det koster at få skiftet motorolie på en Kia.

Spar i gennemsnit*
864 kr. / 52%

Prisen er en gennemsnitspris, der er beregnet ud fra alle de tilbud på et olieskift, som Kia-ejere har modtaget fra værksteder tilknyttet vores værkstedsportal.

Som Kia-ejer er det vigtigt, at du kører rundt den rigtige motorolie. Nogle værksteder anbefaler, at du bruger en Castrol motorolie. Andre anbefalinger kan være Mobil 1 eller Q8 Formula. Det vigtigste er, at du undersøger, hvad Kia råder dig til. Det kan du bl.a. læse om i bilens instruktionsbog.

Du skal ikke være bange for at købe motorolien online. De fleste webshops har i dag en ’søg og vælg motorolie’-funktion, hvor du blot angiver bilmærke, model, eventuelt variant, registreringsnummer eller årgang, og så får du automatisk anvist, hvilken olie du bør vælge.

Det er generelt vigtigt, at du vælger en olie med de rigtige krav og specifikationer. Olien skal helst være en semisyntetisk eller fuldsyntetisk (Longlife) motorolie med høj ydeevne og lang holdbarhed. Ved at bruge en kvalitetsolie forlænger du nemlig motorens levetid.

Er du i tvivl om, hvilken motorolie du skal vælge til din Kia, så kontakt vores dygtige support på 77 34 32 21, og så hjælper vi dig videre.

Skift olie på din Kia i tide

Normalt vil et olieskifte finde sted, når bilen er til service, men du kan også komme ud for, at det er nødvendigt at få skiftet olien mellem to servicetjek. Det vil især være tilfældet med ældre biler, hvor motoren bruger af olien.

Hver gang motorolien skiftes, er det med til at forlænge motorens levetid. I olien opsamles slam og andre skadelige ophobninger og disse fjernes altså ved et olieskift.

Hvis du kører rundt med for lidt olie på motoren, så slider det ekstra meget på de forskellige dele. Derfor anbefaler de fleste fabrikanter også, at man for 2.000 eller 2.500 kørte kilometer kontrollerer oliestanden og eventuelt efterfylder motorolie om nødvendigt.

Afhængig af model og årgang kan du godt regne med, at motorolien på din Kia skal skiftes efter 12 eller 24 måneder, eller når du har kørt 15.000-30.000 kilometer. Det vil fremgå af bilens servicehæfte, hvor ofte og hvornår du næste gang skal have skiftet motorolien.

Sådan kontrollerer du selv oliestanden

Selvom nyere biler i dag har et begrænset olieforbrug, så forbrænder motoren dog stadig små mængder olie. Derfor er det også vigtigt, at du regelmæssigt kontrollerer oliestanden, så du ikke kører rundt med en motor med for lidt olie.

Sådan tjekker du oliestanden:

 1. Kør bilen hen på et jævnt og fladt underlag.
 2. Lad motoren være slukket i mindst 5 minutter, så olien er ’faldet til bunds’.
 3. Se efter i bilens instruktionsbog, hvis du er i tvivl om, hvor i motorrummet du skal kigge efter oliepinden. Den vil typisk have en gul plastiktop.
 4. Løft oliepinden op og tør den af med en klud eller et stykke papir. Sæt herefter oliepinden ned på plads.
 5. Kontroller oliestanden ved at trække oliepinden op én gang til. Se efter, om oliestanden er markeret mellem minimum- og maksimumstregen. Dækker olien kun lige op over minimumsstregen, skal du efterfylde en halv til en hel liter motorolie.
 6. Med mindre du vælger at få udskiftet al motorolien, så er det vigtigt, at du benytter den samme olie. Motoroliens egenskaber ødelægges nemlig, hvis du sammenblander to forskellige typer af motorolie.

Hvis ikke du har lyst til selv at give dig i kast med at skifte olie på din Kia, kan du let få tilbud fra værksteder her på Autobutler, og så kan du i ro og mag sammenligne dem og dermed spare penge.

Sådan skifter du selv motorolie på din Kia

Er du gør-det-selv-typen, så får du her en ´trin for trin´-gennemgang af, hvordan du selv skifter motorolien på din Kia.

Først skal du anskaffe dig disse ting:

 • En plastdunk til opsamling af den gamle olie
 • En stor tragt til påfyldning af den nye olie
 • Værktøj til at løsne bundproppen
 • En motorolie med de rigtige specifikationer
 • Et par gode, kraftige arbejdshandsker

Olieskift: Trin for trin

 1. Lad bilen stå i tomgang et par minutter.
 2. Sluk nu motoren og placer opsamlingsdunken under bilen.
 3. Nu skal du løsne bundproppen. Det gør du ved hjælp af en topnøgle eller sekskantnøgle. Pas på for olien er varm, så brug endelig et par arbejdshandsker.
 4. Skru bundproppen på, når al motorolien er løbet ud.
 5. Husk også at skifte oliefilteret.
 6. Påfyld den nye motorolie. Brug en tragt, så ikke olien spildes ud på motorblokken.
 7. Start motoren og lad den stå nogle minutter i tomgang. Hold øje med, at olien ikke siver ud nede ved bundproppen. Skift eventuelt bundpropspakningen.
 8. Aflever den brugte olie på genbrugspladsen.

Er du ikke i besiddelse af det rigtige værktøj, eller har mod på selv at gå i gang med at skifte motorolien på din Kia, så bestil tilbud på Autobutler og få skiftet motorolien på dit foretrukne værksted.

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.