Bilejer med hånden på rattet i en Honda

Find gode priser på udmåling af din Hondas styretøj

17 april 2020, 09:27

Der må ikke være fejl på bilens styretøj, da det både er usikkert og farligt at køre rundt med og samtidig kan forårsage skader på andre af bilens komponenter.

Styretøjet i en Honda består bl.a. af rat, ratstamme, styrehus, tandstang, svingarme, styrekugler samt bærekugler. Med tiden bliver de enkelte dele slidt, og er man ligefrem så uheldig at køre ned i et hul på vejen eller op over en kantsten med for høj fart, så kan dele af styretøjet blive beskadiget eller der kan opstå skævheder, som efterfølgende bør rettes.

Opdager man uregelmæssigheder under kørsel, så bør man med det samme få sin mekaniker til at tjekke fejlen. Uregelmæssigheder kan opleves som mærkelige lyde, når rattet drejes, eller det kan være, at der høres en metallisk klonklyd, når bilen kører over et bump på vejen.

Henvender man sig til et værksted, fordi man har mistanke om, at der er fejl på bilens styretøj, så tilbyder værkstedet at foretage en styretøjsudmåling, der består af både en sporing samt en 4-hjulsudmåling. På nyere biler har ECU'en (Engine Unit Control) indsamlet information om evt. fejl på styretøjet, og mekanikeren vil både aflæse eventuelle fejlkoder og gennemgå de mekaniske dele af styretøjet for at finde frem til fejlen.

Prisen på en styretøjsudmåling kan godt variere, men vi har beregnet gennemsnitsprisen på baggrund af alle de tilbud på styretøjsreparationer, herunder også afbalancering, som værkstederne har afgivet til Honda-ejere uanset årgang eller model.

Spar i gennemsnit*
542 kr. / 20%

Opretter du en opgave her på siden, så modtager du automatisk skriftlige tilbud på reparationen. Du sparer mellem 20 og 40 procent på værkstedsregningen, når du sammenligner priser fra de kvalitetsværksteder, som er tilknyttet autobutler.dk.

Som bilejer er du også omfattet af en prismatch-aftale, hver gang du bruger autobutler.dk. Aftalen indebærer, at finder du et tilbud, der er billigere, end det billigste af de tilbud, som du har modtaget, så matcher autobutler.dk prisen. Dermed er du altid garanteret de laveste værkstedspriser.

Vi tilbyder dig også 3 års garanti på alle værkstedsreparationer, som du får udført via autobutler.dk. Alle værksteder, som samarbejder med autobutler.dk, er FDM-kvalitetskontrollerede og lever derfor op til FDM's reparationsaftale.

Ratslør og fejl på styretøjet

Kører din bil rundt med ukorrekt styretøjsindstilling kan det både påvirke komforten og trafiksikkerheden. Fejl på styretøjet kan skyldes slitage og måske give sig udslag i en defekt styre- eller bærekugle.

Det kan også være, at et af bilens hjullejer er blevet slidt. Det opdages ved, at der høres en rumlelyd under kørsel. Når bilen holder stille, så kan du tage i toppen af hjulet og vrikke det ind- og udad. Er muligt at rokke hjulet en smule frem og tilbage, så skyldes det formentlig slør i hjullejet. Forhør dig på dit lokale værksted om hjullejet enten skal skiftes eller blot efterspændes.

Fejl på andre komponenter af bilens styretøj kan også nogle gange forårsage støj under kørsel, og man vil eksempelvis også kunne opleve, at Hondaen ved lige ud-kørsel trækker ud til en af siderne.

I nyere biler vil sensorer registrere eventuelle elektroniske fejl, som så lagres i ECU’en. Disse fejl kan mekanikeren aflæse og eventuelt nulstille, når bilen er på værksted.

Det kan også være, at der er opstået ratslør. Ratslør kan skyldes at enten styrehus, forhjulslejer eller hjulophæng er slidt. Ratslør defineres som det stykke rattet kan drejes uden at hjulene følger med.

Det er forholdsvist enkelt at tjekke om bilen har ratslør. Har din Honda servostyring, så skal du starte med at tænde motoren og sætte bilen i frigear. Sideruden skal være rullet ned, så du kan stå udenfor bilen og tage fat i rattet. Prøv nu at dreje rattet fra side til side og se efter om hjulet bevæger sig. Kan rattet drejes frem og tilbage uden af hjulet bevæger sig, så har bilen ratslør.

Opdager du en eller flere at ovenstående fejl, så find et værksted gennem autobutler.dk og få foretaget en styretøjsudmåling.

På værkstedet udmåles styretøjet ved brug af computerudstyr. Vinkler som camber, caster og KPI kontrolleres, så mekanikeren er sikker på at styretøjet og hjulindstilling lever op til fabrikkens anvisninger. I forbindelse med styretøjsudmålingen rettes eventuelle fejl, så bilen forlader værkstedet med et fejlfrit styretøj uden hverken ratslør eller andre fejl.

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.