Overblik over motoren i en Hyundai

Spar penge, når motoren på din Hyundai skal efterses

28 november 2019, 10:30

Motorproblemer er en af de mest typiske årsager til, at bilejere må kører bilen på autoværksted.

Når bilen melder om fejl, og du vurderer, at det er nødvendigt at køre den hen på værkstedet, så melder spørgsmålet sig som regel: Hvad kommer værkstedsregningen mon til at lyde på?

For at give dig et overblik over, hvad de forskellige motorreparationer koster at få udført på en Hyundai har vi nedenfor beregnet gennemsnitpriserne på de mest gængse motorreparationer. Det gælder bl.a. udskiftning af tandrem, reparation af utæt toppakning og udskiftning af en defekt køler.

Priserne på de forskellige motorreparationer er fundet ved at tage gennemsnittet af samtlige de tilbud, indenfor alle kategorier af motorreparationer, som værkstederne, via Autobutler, har sendt til Hyundai-ejere.

De forskellige priseksempler dækker over alle Hyundai-modeller og årgange. Du skal derfor være opmærksom på, at prisen på værkstedernes tilbud til dig godt kan være en anden, når du indhenter tilbud ved hjælp af tilbudsfunktionen her på siden.

Spar i gennemsnit*
1.614 kr. / 23%

Typiske fejl på din Hyundais motor

Fejl på motoren og eventuelle motorreparationer dækker over alt lige fra udskiftning af tandrem til manglende motorolie eller en utæt køler.

Det er som bilejer vigtigt at holde øje med motoren. Der må ikke forekomme mislyde, unormale lugte eller synlig tegn på røg fra motoren. I sådanne tilfælde skal bilen straks køres på værksted, så mekanikeren kan gennemgå motorrummet og reparere fejlen.

Især på ældre biler, som har kørt 100.000 eller måske endda 200.000 km., er det ikke ualmindeligt, at der begynder at opstå småfejl på motoren. Det skyldes, at motorens forskellige dele begynder at være slidte.

Få skiftet motorolien og få foretaget en motorrens

Motorolien på din Hyundai er noget af det vigtigste at holde øje med. Hvis ikke motoren har tilstrækkelig med olie påfyldt kan det få fatale konsekvenser og i værste fald resultere i et totalt motorhavari.

Når værkstedet skifter motorolie og oliefilter, så bliver det noteret i bilens servicebog, hvornår der næste gang skal skiftes olie. Din motor bruger formentligt en smule olie over tid, og for at undgå unødig slitage på motoren er det vigtigt at overholde de anbefalede intervaller for olieskift. De fleste bilproducenter råder til, at motorolien skiftes efter 10.000-15.000 km eller én gang om året. Samtidig anbefales det at kontrollere oliestanden for hver 1.000 km.

Når motorolien pumpes rundt i motoren, så mister den langsomt smøreegenskaberne. Samtidig samles der skidt og metalrester i olien, som slider på motoren, hvis ikke olien udskiftes.

Det er helt almindeligt, at værkstedet foretager et olie- og oliefilterskift, når bilen er til serviceeftersyn, så følger man blot anvisningerne for service, som det fremgår af bilens servicemanual, er man som regel på den sikre side.

Men springes et bilservice over, eller ignorerer man at der kommer mislyde eller andre faresignaler fra motorrummet, så kan det hurtigt medføre alvorlige skader på motoren, som i sidste ende kan betyde dyre værkstedsregninger.

Når der foretages et olieskift er det værd at overveje om der samtidig skal foretages en indvendig rens af motoren. Forkert kørsel med lidt for mange korte ture kan føre til, at motorolien i længden ikke holder motoren ren. Dermed opstår der slid og der dannes smuds og aflejringer inde i motoren.

Aflejringerne vil få motorsystemet til at arbejde tungere og trægere, og disse aflejringer kan i sidste ende blive så markante, at det kan forårsage defekte stempelringe og motorstop.

Motorrensen er derimod med til at sikre, at motoren fungerer optimalt, så man som bilejer undgår hyppige værkstedsbesøg med dyre motorreparationer til følge.

Få tilbud og sammenlign priser på motorarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.