Udstødningsrør med røg på Mercedes-Benz

Find pris på udskiftning af udstødning til Mercedes-Benz

Det kolde, fugtige danske vintervejr skaber optimale betingelser for rustangreb på den danske bilpark, der i dag består af mere en 3 mio. biler.

Når kulden rammer landet, får kommunerne travlt med glatførebekæmpelsen, der fortrinsvis består i at strø salt ud på vejene.

Kombinationen af vejsalt og fugt er imidlertid en dårlig cocktail for bilerne. Rust er nemlig en kemisk proces, der udvikler sig, når jern kommer i kontakt med vand og ilt. Og lige så snart denne proces tilføres vejsalt, så udvikler rusten sig ekstra hurtigt.

På en bil er især døre, skærme og undervognen udsat for rustangreb. Og blandt de udsatte punkter hører også bilens udstødning, som sidder monteret nede under bilen.

Opstår der huller i bilens udstødning skal hele eller del af udstødningen skiftes. Om man kan nøjes med blot at skrifte en del af udstødningen afhænger af alder og stand. De enkelte samlinger kan være rustet så meget sammen, at de ikke kan skilles ad, og derfor kan det blive nødvendigt med en udskiftning af hele udstødningssystemet.

Reparation eller udskiftning af bilens udstødning er for det meste en opgave for en mekaniker.

Hvad det koster at få repareret eller udskiftet udstødningen kan sagtens variere fra værksted til værksted. Så for at give dig en ide om, hvad udskiftningen af en udstødning til en Mercedes-Benz koster, så har autobutler.dk gennemgået alle de tilbud, som værkstederne har sendt til ejere af en Mercedes-Benz.

Ud fra dette er vi kommet frem til en gennemsnitpris på udskiftning af udstødning. Vær opmærksom på, at der netop er tale en gennemsnitspris, hvor alle modeller og årgange er medregnet.

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 1.466 17%

Få tilbud på ny udstødning

Rust er den hyppigste årsag til, at hele eller dele af udstødningssystemet på din Mercedes-Benz risikerer at skulle udskiftes.

Rusten æder langsomt metallet, så der opstår huller i udstødningen. Når det sker, så resulterer det i dårligere brændstoføkonomi, generende støjgener og øget partikelforurening samtidig med, at motorens ydelse forringes.

Derfor skal udstødningen skiftes eller repareres, hvis der opstår huller.

Skal bilen på værksted, så kan du med fordel bruge tilbudsformularen her på siden. Jo mere præcist, du kan beskrive opgaven, jo lettere er det for værkstederne at afgive et realistisk tilbud.

Mere end 12.000 bilejere har allerede været inde og bedømme de autoværksteder, som de har brugt. Det kan du også gøre, og er du i tvivl om, hvilket værksted, som du skal vælge, så klik oppe øverst på siden og læs andre bilejeres bedømmelser. Måske hjælper det dig med at træffe dit rigtige værkstedsvalg, uanset om prioriterer pris eller geografisk placering i forhold til din bopæl eller arbejdsplads.

Sådan er bilens udstødning opbygget

Den første del af udstødningen starter oppe ved udstødningsmanifolden på selve motorblokken. Fra motorens cylindre ledes udstødningsgasserne ind gennem den øverste del af udstødningsrøret.

Her sidder katalysatoren, som filtrerer de skadelige udstødningsgasser, kvælstofoxid, kulilte og kulbrinter. Dermed sikres det, at de resterende gasser der slippes ud gennem udstødningsrøret er knap så skadelige.

Oppe på den første del af udstødningen sidder også de såkaldte lambda-sonder, der måler luften i udstødningen og automatisk justerer mængden af benzin til motoren.

Fra den øverste del af udstødningen ledes røgen gennem forrøret og ned gennem en eller flere lydpotter. Lydpotterne er med til at reducere motorstøjen, og som afslutning på udstødningen findes det som kaldes for rørhalen.

Opstår der rustgennemtæringer på udstødningssystemet, så kan de enkelte dele udskiftes enkeltvis, hvis ikke de er rustet helt sammen. Det vil sige, at man ikke nødvendigvis risikere at skulle skifte til en helt ny komplet udstødning, fordi der er opstået et hul på eksempelvis den midterste del af udstødningsrøret nede under bilen.

Har man fået en mistanke om, at der er opstået et hul på udstødningen, så sørg for at få det undersøgt på et værksted. Især hvis hullet viser sig at være på den øverste del af udstødningen og før katalysatoren. Så risikerer man nemlig, at de ufiltrerede udstødningsgasser siver ind i bilens kabine.

Brug autobutler.dk næste gang du skal have udskiftet udstødningen på din Mercedes-Benz.

Få tilbud og sammenlign priser på udstødningen

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.