Serviceeftersyn på Mini

Få lavet serviceeftersyn på din Mini

10 august 2017, 13:46

Når du skal have din Mini til service, så kan det være en god ide at kigge efter et værksted, som er certificeret af Dansk Teknologisk Institut.

Vi har hjulpet dig lidt på vej og undersøgt, hvad et serviceeftersyn i gennemsnit koster, når vores brugere har kørt deres Mini på værksted for at få den serviceret.

Spar i gennemsnit*
875 kr. / 28%

DTI foretager nemlig løbende uanmeldte besøg på værkstederne for at kontrollere, at testudstyr, materiel, miljø og forretningsmetoder lever op til de gældende krav.

Bestiller du tilbud via Autobutler, så er du godt klædt på til, at træffe det rigtige værkstedsvalg. Du får nemlig alle tilbud på skrift, og kan nemt sammenligne værkstederne både på pris og indhold af tilbud.

Bl.a. kan du sikre dig, at værkstederne udelukkende bruger originale reservedele og godkendte, miljørigtige væsker til din Mini.

Autobutler er din sikkerhed for at finde det rigtige autoværksted og den rigtige pris.

Pas på din bil – husk at køre den til serviceeftersyn

Er du den glade ejer af en Mini, så kører du rundt i en klassikker med en lang historie bag sig. Den første Mini blev nemlig lanceret helt tilbage i 1959, og blev dengang regnet for, at være en bil for den brede masse.

Siden har meget ændret sig, og Mini er i dag en luksusbil for den kræsne bilejer. Mini er kendt for, at være en bil med gode køregenskaber. Det skyldes den brede, gokart-lignende undervogn, som giver hurtige og stabile styreegenskaber, og en fantastisk balance.

De fleste Mini-ejere er enige om, at de ejer en bil langt ud over det sædvanlige, og set i et lidt større perspektiv så er Mini anno 2017 da også gået hen og blevet et kulturfænomen. Tidløs og elegant, og synonym med mobilitet, sjov og frihed.

Selv som Mini-ejer er det nok de færreste, der ser frem til et større serviceeftersyn på bilen. Men behøver det nu være så slemt?

Nej det gør det ikke, for din Mini er udstyret med det, som kaldes for Condition Based Service (CBS), der automatisk giver dig besked, når det er tid til at få bilen serviceret.

Overholder du de fastsatte intervaller, slipper du med stor sandsynlighed for store værkstedsregninger, og kan til gengæld køre i en bil, som giver dig en god mavefornemmelse, hver gang du sætter dig ind og starter bilen.

Spar på værkstedsregningen – kør din Mini til service

Overholder du de serviceeftersyn, som fabrikanten foreskriver, vil du i det lange løb kunne spare en del penge på reparationer.

Hvornår din Mini skal til serviceeftersyn, afhænger både af alder og modeltype, men det mest almindelige vil være mellem 10.000 km. (lille eftersyn) og 30.000 km., som er et større eftersyn.

I bilens servicemanual kan du se, hvilke punkter som bør indgå i et service af din bil, men en god rettesnor er, at nedenstående punkter skal efterses af værkstedet, når du kører din Mini til et stort serviceeftersyn.

Lygter og lys

Det udvendige lys; forlys, baglys, blinklys tjekkes grundigt. Desuden kontrolleres katastrofeblinket, ligesom bremselys, baklys og tågelygter gås efter.

Væsker

Som regel vil et serviceeftersyn også inkludere en udskiftning af motorolie, samt oliefilter og luftfilter. Desuden vil standen på både sprinklervæske og kølervæske blive kontrolleret, og efterfyldt efter behov.

Bremser

Et almindeligt serviceeftersyn inkluderer også en visuel kontrol af bremserne. Mekanikeren kigger ind bag hjulet for, at se om bremserne er slidte. Har du valgt, at køre din bil til et stort serviceeftersyn, bliver hjulene afmonteret, og bremserne efterset og smurt. Kontrollen er mere omfattende, og mekanikeren vil bl.a. også kontrollere om bremseklodserne har en tykkelse, som gør, at du kan køre med dem indtil næste serviceeftersyn.

Dæk

Dækkene på din Mini efterses og kontrolleres for synlige skader. Der må ikke være revner eller brud. Desuden kontrolleres det, om mønsterdybden lever op til lovkravene, og om dæktrykket er i orden.

Hjul

Hjulophæng, affjedring og bærearme gås efter, og hjulene bliver opmålt, så du er sikker på, at de er sporet korrekt.

Elektriske installationer

Bilens vigtigste elektriske installationer bliver kontrolleret. Det gælder både batteri, generator og startmotor. Diverse kabler tjekkes for brud eller mærker, som kan få betydning for kørslen.

Instrumenter

Mekanikeren vil altid gennemgå og sikre, at alle bilens elektriske instrumenter, som omdrejningstæller, speedometer og kilometertæller virker, som de skal.

Ruder

Ruderne både for og bag gennemgås for eventuelle stenslag og revner. Desuden efterses også vinduesviskere og sprinklersystemet.

Motor

De forskellige komponenter i din Minis motor testes. Kontrollen omfatter bagaksel, radiatoren, slanger, kobling, drivremme, brændstofrør, tændrør og udstødningssystem. Desuden foretages en grundig kontrol af drivakslens led og manchetter, affjedringens ophæng, kugleled og støddæmpere.

Bilens kabine

Den indvendige kabine efterses, så både sæder, døre, låse, seler, kabinelys og håndbremse virker, som det skal.

Den afsluttende testkørsel

Serviceeftersynet afsluttes med en testkørsel, så du får din Mini tilbage i topform.

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.