Vælg det rigtige anhængertræk til din Mazda

28 januar 2019, 15:30

Når du monterer et anhængertræk bag på din bil giver det dig automatisk større frihed.

Friheden til at kunne transportere ting på din trailer eller frihed til at køre en tur i skoven med din mountainbike spændt på et cykelstativ bag på bilen.

For på forhånd at give dig en ide om, hvad det koster at få monteret et anhængertræk på din Mazda har vi beregnet en gennemsnitspris, som dækker over alle de tilbud, som værkstederne har udsendt til brugerne af Autobutler.

I den aktuelle prisberegning er der udelukkende medtaget tidligere tilbud til Mazda-ejere. Vær dog opmærksom på, at den viste pris dækker over alle Mazda-modeller og flere forskellige typer af anhængertræk.

Spar i gennemsnit*
1.859 kr. / 22%

Er du klar til at indhente tilbud, så klik ovenfor og få det fulde overblik over, hvad du skal betale for monteringen af et anhængertræk på din Mazda.

Et anhængertræk giver altså på den måde din bil flere anvendelsesmuligheder.

Vil du selv montere anhængertrækket på din Mazda, så findes der en lang række webshops, som har specialiseret sig i anhængertræk fra mærker som Bosal, Westfalia, Oris og Thule.

Men har du ikke mod på selv at montere bilens nye anhængertræk, så er det nemt at finde et værksted i nærheden af dig, som kan løse opgaven.

Anhængertræk – hav styr på elektronikken

Vil du selv montere det nye anhængertræk, så husk, at når du bestiller trækanordningen, skal du også få købt et tilhørende elsæt inkl. trailerstik.

Trailerstikket sammenkobler anhængeren med bilens elektriske system, så blinklys, baglygter samt bremse- og tågelygter kan ses på anhængeren under kørsel.

Der benyttes i Danmark to forskellige typer af stik. Et 7-polet og et 13-polet stik med henholdsvis 7 eller 13 ben i stikket.

7-pols stikket lever op til lovens krav, men mange påhængskøretøjer, herunder campingvogne, har behov for mere strøm til en række funktioner, såsom køleskab og indendørs lys. Derfor benyttes der her et 13-polet stik, som er med til at give den fornødne strøm.

Hastighedsregler for kørsel med anhænger

Ved kørsel med trailer, eller anden form for anhænger, skal du som bilist være opmærksom på, at der gælder særlige hastighedsregler.

I byområder må der maksimalt køres med en hastighed på 50 km/t.

Hvis køretøjet samlet set højst vejer 3.500 kg må der lokalt i byzoner køres op til 70 km/t, når ellers skiltningen tillader det.

På motortrafikvej og landevej er hastighedsgrænsen ligeledes 70 km/t, mens der på motorvej må køres op til 80 km/t.

Planlægger man en bilferie sydpå, så gælder der andre regler i eksempelvis Tyskland. Her må der på motor- og motortrafikveje køres 100 km/t med et påhængskøretøj spændt på bilen. Det forudsætter dog, at man har en såkaldt ’Tempo 100-godkendelse’.

For at få en sådan godkendelse kræver det, at man får foretaget en undersøgelse af køretøjet i en dansk synshal. Her kontrolleres det om køretøjet - campingvognen eller traileren - er egnet til at køre 100 km/t ved bl.a. at tjekke dæk, bremser og støddæmpere. Desuden er det bl.a. et krav, at det trækkende køretøj er forsynet med ABS-bremser.

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.