Hvad er prisen for montering af trækkrog på Dacia?

Så meget koster anhængertrækket til din Dacia

28 maj 2019, 15:15

Et anhængertræk giver din bil flere anvendelsesmuligheder, og mange vælger at få monteret en trækanordning for at kunne køre enten med trailer eller campingvogn.

For at hjælpe dig godt på vej har Autobutler beregnet, hvad det koster at få monteret et anhængertræk på din Dacia.
I prisberegningen er der udelukkende medtaget tilbud til Dacia-ejere, som har forespurgt, hvad montering af et anhængertræk koster.

Du skal være opmærksom på, at prisen, som vises nedenfor, dækker over alle Dacia-modeller og flere forskellige typer af anhængertræk.

Spar i gennemsnit*
1.745 kr. / 18%

Langt de fleste bilejere vælger at få anhængertrækket monteret på et autoværksted.

Men det er dog også muligt selv at gøre det. Vælger du selv at gå i krig med opgaven, findes der en lang række internetbutikker, som har specialiseret sig i anhængertræk fra mærker som Bosal, Westfalia, Oris og Thule.

Monterer du selv anhængertrækket, skal du være opmærksom på, at bilen efterfølgende skal synes, førend du kan hægte traileren bag på bilen.

Der gælder dog andre regler, hvis dit lokale autoværksted har løst opgaven. Så kan du i de fleste tilfælde nøjes med at få en erklæring om ’synsfri sammenkobling’, som værkstedet har underskrevet og stemplet.

Kørsel med cykelholder

Skal du bruge anhængertrækket på din Dacia til at fastgøre en cykelholder, så er der visse regler og bestemmelser, som du skal være opmærksom på.

Reglerne foreskriver nemlig, at bilens nummerplade aldrig må være skjult bag hverken cykel og cykelholder.

Hvis cykelholderen dækker over nummerpladen, er du som bilejer forpligtiget til at anskaffe dig en særlig lygtebom og en ekstra nummerplade, som under kørsel monteres uden på cyklen.

Overholdes reglerne ikke, risikerer man at få en bøde, og bødens størrelse stiger, hvis hverken bilens nummerplade, stoplys eller blinklys er synlig under kørsel.

Fartgrænser for kørsel med anhænger

Ved kørsel med campingvogn, eller anden form for anhænger, gælder der også særlige fartgrænser.

I tætte byområder må hastigheden højst være 50 km/t.

Hvis bil og anhænger tilsammen ikke vejer over 3.500 kg., må der i byzoner køres op til 70 km/t, med mindre altså, at skiltningen viser noget andet.

På motortrafikvej og landevej er hastighedsgrænsen også 70 km/t, og endelig må hastigheden på motorvej være maksimalt 80 km/t.

Kører man på bilferie syd for grænsen, så gælder der andre regler i eksempelvis Tyskland. Her må der på motor- og motortrafikveje køres 100 km/t med et påhængskøretøj spændt på bilen.

Det forudsætter dog, at man har en såkaldt ’Tempo 100-godkendelse’.

En ’Tempo 100-godkendelse’ kan fås ved at køre til en dansk synshal og få bil og anhænger undersøgt og godkendt.

Ved en ’Tempo-100 undersøgelse’ tjekker synshallen, om køretøj samt anhænger er egnet til at køre 100 km/t. Det gøres ved bl.a. at kontrollere dæk, bremser og støddæmpere. Desuden er det et krav fra de tyske myndigheder, at bilen er forsynet med ABS-bremser.

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.