Anhængertræk til Peugeot

Find en god pris på montering af anhængertræk

31 juli 2017, 10:42

Det er de færreste biler, som kommer helt nye fra fabrikken med et monteret anhængertræk. Derfor er trækkrogen noget, som skal eftermonteres, hvis du som bilejer eksempelvis vil kunne montere en cykelholder bag på bilen, eller ønsker at tage på ferie med campingvognen hægtet bag på bilen.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen for montering af et anhængertræk til en Peugeot. Prisen dækker over alle de monteringsopgaver, der er givet tilbud på via vores værkstedsportal. Samtidig dækker prisen over alle Peugeot-modeller, og er derfor kun vejledende.

Spar i gennemsnit*
1.710 kr. / 19%

Der kan være store besparelser at hente, hvis du gør dit forarbejde ordentligt. Opret derfor en opgave på Autobutler og få tilsendt tilbud, som du kan sammenligne.

Når du bruger Autobutler, er du blandt andet sikret FDM’s stikprøvekontrol, 3 års reparationsgaranti og samtlige aftaler på skrift.

Bestil tilbud og få dit næste værkstedsbesøg til en fair pris. På Autobutler kan du også læse, hvordan andre brugere har anmeldt de forskellige værksteder.

Anbefalinger fra bilejer til bilejer skaber troværdighed, og gør det lettere at træffe et godt valg, når du skal vælge værksted.

Montering af anhængertræk – det skal du være opmærksom på

Førend du klikker for at bestille tilbud, giver vi dig her en række gode tips til, hvad skal du være opmærksom på, når du skal have eftermonteret et anhængertræk på din Peugeot.

Anhængertræk - hvad tillader dit kørekort?

Som bileejer, må du køre med trailer eller campingvogn på et ganske normalt kørekort (B). Hvor meget vægt du må køre med afhænger af, hvilken Peugeot model du kører rundt i.

Spørg på dit lokale værksted, hvor meget din bil må trække, eller find mere information på politiets hjemmeside. Hovedreglen siger, at anhængeren inkl. last, maksimalt må veje 750 kg. Samtidig må totalvægten af din bil og anhænger ikke overstige 3.500 kg.

Anhængertræk - særlige regler for mikrobiler

Der findes i dag en række forskellige mini- eller mikrobiler på markedet. Det er ikke alle, som er godkendt til kørsel med anhænger.

Og selvom en række af disse små bilmodeller har fået dispensation fra Trafikstyrelsen til at køre med anhænger, så kan det være forbundet med en vis risiko, hvis du vælger at montere anhængertræk på en bil, som rent faktisk ikke er beregnet til det.

De små biler er nemlig ikke bygget til, at kunne klare en særlig høj vægt, men skal anhængertrækket fortrinsvis bruges til et cykelanhængertræk, er der for så vidt ingen problemer.

Inden du monterer et anhængertræk på eksempelvis en Peugeot 108, så tjek med forhandleren, om det giver problemer i forhold til garantien på din bil.

Anhængertræk - vælg den rigtige model

Der findes på markedet en række forskellige anhængertræk. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en trækkrog, som overholder de gældende europæiske og danske regler. Kører du bilen på værksted for at få opgaven udført, så bør der ikke være nogen problemer i den sag.

Vil du derimod selv montere anhængertrækket, så gør du klogt i at købe trækket gennem en autoriseret forhandler, og sikre dig, at netop det anhængertræk, som du vælger er godkendt til brug i Danmark.

På det danske marked er Svanemodellen den mest almindelige model. Den er godkendt af myndighederne, og fås både som et fastmonteret træk eller et aftageligt anhængertræk.

De fleste bilejere vælger et fast monteret træk. Det skyldes, at de bevægelige dele på det aftagelige anhængertræk ofte har en tendens til at ruste, og derfor kan være svære at få fra hinanden.

Nyt anhængertræk - husk at få din bil omregistreret

Det er faktisk tilladt selv, at montere anhængertrækket på din bil, men gør du det, så husk, at bilen efterfølgende skal synes. Er du ikke gør-det-selv typen, så indhent tilbud på Autobutler og få et værksted til at montere anhængertrækket på din Peugeot.

Uanset om du er gør-det-selv typen, eller du vælger at benytte et værksted, så skal bilen omregistreres. Får du et værksted til at montere anhængertrækket, så skal bilen kun forbi en synshal, hvis den er 8 år eller ældre.

Er bilen yngre, og er anhængertrækket monteret af et godkendt værksted, får du en ”Erklæring om synsfri sammenkobling”, som værkstedet har underskrevet og stemplet. Den skal godkendes af en synshal, og så er du klar til at køre med anhænger.

Husk sikkerheden, når du kører med anhænger

På din anhænger sidder der en springwire, som altid skal fastgøres i et såkaldt ’øje’, inden du begynder at køre. Den lille anordning er med til at sikre, at anhængeren ikke løber løbsk, hvis den skulle ryge af krogen under kørsel.

Andre sikkerhedsforanstaltninger, som du skal være opmærksom på er, om nummerpladelys, blinklys og bremselys virker 100 pct. som det skal, inden du begynder at køre med anhængeren.

Alt om anhængertræk og "jydekrog"

Billigt anhængertræk

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.