Pris på tandremsskifte til en KIA

Få en god pris på skift af tandrem i din Kia

05 februar 2018, 11:48

Funktionen af tandremssættet i din Kia er at synkronisere bevægelserne mellem ventilerne og motorstemplerne. Remmen er nødvendig for, at motorens ventiler kan åbne og lukke. Systemet består også af en vandpumpe, der sørger for at pumpe den kølervæske rundt i systemet, som er med til at nedkøle motoren.

Tandremmen skal tjekkes løbende og udskiftes med jævne mellemrum. Hovedreglen siger, at remmen typisk skal udskiftes hvert femte år eller efter 120.000 kilometer. Det eksakte kilometertal afhænger dog af hvilken bilmodel, der er tale om. Venter man for længe, risikerer man, at tandremmen springer under kørsel, hvilket kan give uoprettelige skader din Kias motor.

Du kan altid tjekke de nøjagtige intervaller for din Kia-model ved at læse i bilens tekniske servicemanual. Men uanset hvad der står i manualen, eller hvor mange kilometer du har kørt, så skal remmen ved et tjek altid se hel og flot ud. Der må ikke være revner i overfladen af gummiet, og kanterne må ikke være flossede.

Når tandremmen skal skiftes, så vælger de fleste Kia-ejere at få det gjort på et værksted. Selve remmen koster ikke alverden, men i visse tilfælde kan det være en vanskelig og tidskrævende opgave at få remmen af og den nye tandrem monteret.

Timeforbrug og arbejdsløn er altså den største post på regningen, når tandremmen skal skiftes. Derfor er det også en god ide, at du undersøger værkstedernes timepris, inden bilen sendes på værksted.

På Autobutler har vi undersøgt gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Kia. Prisen dækker over alle Kia-modeller og er baseret på de tilbud, som værkstederne har sendt til brugerne af vores værkstedsportal.

Spar i gennemsnit*
1.491 kr. / 22%

Tandrem og vandpumpe er en del af et integreret system, og begge dele slides. På visse bilmodeller driver tandremmen bilens vandpumpe. Når tandremmen skiftes, er mekanikeren nødt til at afmontere vandpumpen. Derfor ses det ofte, at vandpumpen udskiftes samtidig med tandremmen.

Via Autobutler er det hurtigt og nemt at få bilen på værksted. Værkstederne sender udelukkende skriftlige tilbud, så du i ro og mag kan sammenligne priser, beskrivelse af opgavens omfang og samtidig se, hvad andre bilejere har skrevet i deres bedømmelse af de forskellige værksteder.

Har du købt en brugt Kia?

Køber du en brugt Kia, så skal du sørge for at få sælger til at oplyse og allerhelst dokumentere, hvornår der sidst blev foretaget tandremsskift.

Kan sælger ikke det, så bør du overveje at lave en aftale om, at remmen skiftes inden overtagelse.

Glemmer du at være opmærksom på tandremmen, og springer den kort tid efter, at du har overtaget din nye brugte bil, så havner du nemt i en kedelig tvist med den tidligere ejer.

Tandrem: 4 ting der påvirker tandremmen

Det kan være svært at sige noget præcist om, hvornår tandremmen er slidt op, men der findes nogle forhold, som er med til at slide mere på remmen, og som kan få den til at springe før tid.

Ændringer i temperatur

Tandremmen er lavet af et kraftigt gummimateriale, som ved høje temperaturer udvider sig og modsat trækker sig sammen, når gummiet afkøles. Når der sommer og vinter forekommer store temperaturudsving, kan det på en ældre tandrem få gummiet til at slå revner i overfladen.

Olie i motorrummet

Hvis du opdager olielækager i motorrummet, kan det være en alvorlig sag. Dels tyder det på, at der er noget galt med motoren (en utæthed), og dels kan olien risikere at sætte sig på tandremmen eller mellem tandrem og tandhjul. I visse tilfælde kan det få remmen til at glide af tandhjulet og forårsage alvorlige skader på motoren.

En gammel tandrem

For få år tilbage var tandremmen en både kantet og trapezformet størrelse, som ikke var særlig elastisk. Den blev hurtigt slidt og skulle dermed oftere skiftes end de nye modeller, som findes på markedet i dag. Kører du rundt i en ældre Kia med en ældre tandrem, så sørg for at få den udskiftet. Også selvom bilen ikke har kørt det antal kilometer, som den skal, førend remmen normalt ville skulle have været skiftet.

Holder bilen meget stille

Hører du til dem, der ikke dagligt kører i din bil, men måske kun bruger den periodevis, så kan tandremmen gå hen og blive stiv. Det betyder, at du ikke kan henholde dig til, at bilen skal have kørt 100.000 eller 150.000 km, førend remmen skal skiftes. En stiv rem skal i princippet altid skiftes. Så forhør dig hos din mekaniker næste gang, du har bilen på værksted. Husk på, at en udskiftet tandrem er bedre end en sprunget tandrem.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.