Bilejer med hånden på rattet i en Kia

Opnå gode priser på afbalancering og sporing af Kia

04 december 2019, 14:26

Defekte eller slidte styrekugler, ratslør og andre fejl på styretøjet er farligt at køre med og kan få fatale konsekvenser i trafikken.

Vil du gerne på forhånd have en ide om, hvad det koster at få rettet fejl på bilens styretøj, så læs med her. Autobutler har nemlig undersøgt gennemsnitsprisen på alle slags styretøjsopgaver, henholdsvis at få foretaget en styretøjsudmåling, en afbalancering af hjulene samt en sporing af bilens dæk.

Alle de viste priser dækker over tilbud, som værkstederne tidligere har sendt til Kia-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
465 kr. / 25%

Er du i tvivl om, hvorvidt styretøjet på din Kia fungerer som det skal, så brug Autobutler til at booke tid til en 4-hjulsudmåling eller sporing.

Hvilke fejl kan opstå?

Ofte er fejl i styretøjet årsag til ulykker på landevejene, hvorimod et korrekt indstillet styretøj skaber stabilitet omkring bilens drift og er med til at øge trafiksikkerheden.

Du kan selv holde øje med styretøjet på din Kia og kontrollere om der eventuelt er rastslør. Opdager du eksempelvis, at dækkene slides skæve, eller der under kørsel forekommer vibrationer eller rystelser i rattet, så er der med stor sandsynlighed noget galt med bilens styretøj.

Har du brug for hjælp, så brug tilbudsfunktionen her på Autobutler. Ved at beskrive fejlen, sådan som du oplever den, vil værkstederne være i stand til at sende dig tilbud på, hvor meget det vil koste at få fejlen udbedret.

Korrekt sporing og afbalancering er vigtig for trafiksikkerheden

Mindst én gang om året bør du som Kia-ejer få foretaget en 4-hjulsudmåling/styretøjsudmåling. Målingen er nemlig med til at sikre, at bilens køreegenskaber forbliver optimale.

På dit lokale autoværksted udmåles og justeres styretøjet ved brug af det nyeste computerudstyr. Dermed sikres det, at udmålingen giver en korrekt sporing og retningsstabilitet.

Ved en 4-hjulsudmåling og sporing kontrollerer værkstedet, at alle fire hjul samt styretøj er korrekt indstillet i forhold til bilproducentens specifikationer. Det betyder bl.a., at samtlige fire hjul skal være monteret, så de sidder vinkelret mod vejen. Endvidere skal både de to forhjul og to baghjul sidde parallelt mellem hinanden.

Er afbalanceringen ikke korrekt kan det give rystelser i rattet, og hjulene vil ikke længere konstant have kontakt med vejunderlaget. I sådanne tilfælde kan der nemt opstå farlige situationer i trafikken.

En forkert balance eller vægtfordeling mellem dækkene betyder samtidig også, at rullemodstanden på dækkene øges. Desuden slides dækkene skævt, og allerede ved små afvigelser i sporingen kan dækkets levetid blive reduceret med op til 10%. Endelig så resulterer nedslidte dæk i øget bremselængde, hvilket igen er med til at forringe trafiksikkerheden.

Hvornår skal din Kia have foretaget en styretøjsudmåling?

Styretøjet og hjulophænget på din Kia sørger bl.a. for, at det ikke føles ubehageligt, når du kører over et bump på vejen. Men har bilen været oppe over en kantsten kan der være blevet rykket på hjulindstillingen.

Nedenfor får du 5 tips til, hvordan du opdager, når der er noget galt med enten styrtøjet, sporingen eller afbalanceringen på din Kia.

  • Det er tegn på manglende retningsstabilitet, hvis bilen trækker ud til den ene side ved kørsel ud ad lige vej
  • Rattet står skævt, selvom bilen kører lige ud
  • Under kørsel opleves der rystelser i rattet
  • Ved en kontrol konstateres der uensartet slid på enten yder- eller indersiden af dækkene
  • Der høres mislyde eller ’klonk’-lyde, under kørsel

Oplever du et eller flere af ovenstående punkter, så bør du køre bilen på værksted og få foretaget en styretøjsudmåling, da det kan skyldes fejl på styretøj eller affjedring.

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.