Service på sporing af dæk

Skrevet af Autobutler.dk d. 27. april 2015, 16.10

Nye dæk og dækskifte

Når du skal have udført service på sporing af dæk, er det også det der kaldes 4 hjuls udmåling, som sørger for at alle 4 dæk står lige på vejen, og i forhold til hinanden.

Uden den korrekte sporing, vil dine dæk og din bil ikke køre optimalt, med gener ved enhver kørsel. Det kræver en erfaren mekaniker, og det rette udstyr, for at spore bilens hjul korrekt.

Der bruges en maskine til sporing, hvor der sættes måleudstyr direkte på alle fire hjul. Udstyret tilsluttet en computer, så de enkelte dæk kan måles, og justeres hvis det er nødvendigt. Computeren måler dækkenes position i forhold til vandret og lodret, samt at de fire hjul arbejder symmetrisk.

Imens computeren beregner hjulenes tilstand, har mekanikeren tid til at kontrollere om ophæng, styretøj, støddæmpere og affjedring er i en god stand.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Selve sporingen

Der er tre ting der grundlæggende skal være i orden:


Dækkets hældning, Cambervinklen

Dækket skal stå lige på vejen, vinkelret. Hvis det hælder lidt ind mod bilen foroven, er der negativ hældning, hvor dækket slides mest på “indersiden”.

Dækkets vridning, løbsvinklen

Alle fire dæk skal pege i den samme retning, når bilen kører ligeud. Det er den egentlige 4-hjuls udmåling. De to forhjul skal dreje lige meget, og være paralelle når de står drejet. Hvis det ikke sker, vrider dækkene, og løbsvinklen er ukorrekt.

Vinkel til styretøjet, Castervinklen

Dækket sidder sammen med affjedringen og styretøjet, og vinklen til styreakslen skal være lodret, eller tæt på. Der er nemlig forskellige bilmærker der laver en lille hældning fremad, for at få bedre stabilitet og styring i høj fart. Uanset hvad, så skal vinklen være inden for en hvis grænse, ellers skal dækket justeres.

Dæk og dækskifte

En erfaren mekaniker vil med udgangspunkt i bilens manual, der angiver producentens foreskrevne indstillinger, hurtigt kunne justere dækkene i forhold til de forskellige vinkler.

Større stabilitet gennem sporing

Selvom producenten har foreskrevet hvordan de forskellige vinkler skal være, kan mekanikeren vælge at lave en indstilling der giver bedre køreegenskaber og styring i ekstreme situationer. Det er ofte på bekostning af ujævnt dækslitage og øget brændstofforbrug, men til sportsvogne eller højtydende landevejskørsel, kan det øge stabiliteten og sikkerheden ved netop denne kørsel.

Når du får udført en sporing af bilen, vil det være praktisk at få papir på før og efter målingerne. På den måde kan du se, hvor stor forskel der er. Det kan også give dig en ide om, hvornår du næste gang skal få foretaget en sporing, afhængig af dit kørselsmønster.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dæk og dækskifte


Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge


Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu