Få gode råd til dit dækskifte

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. september 2015, 09.00

Dækskifte

Sommeren er overstået, og kviksølvsnålen kravler længere og længere ned på termometeret. Det betyder, at det er ved at være tid til at få vinterdækkene monteret på bilen. Få 10 tips her.

Med cirka et halvt års mellemrum skal de fleste danske bilister til det: Skifte til eller fra sommerdæk. Hvad enten det bliver gjort på værkstedet/dækcenteret, eller du selv gør det, er der en masse tricks, der kan spare dig for ærgrelser og penge. Vi har samlet 10 af dem herunder:

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

 1. Skift dæk på det rigtige tidspunkt.
  Sommerdæk har dårligere bremseegenskaber end vinterdæk, når kørebanen bliver koldere. Foruden sikkerheden så er der også det økonomiske aspekt. Sommerdæk giver en dårligere brændstoføkonomi end vinterdæk, når man kører på kolde veje.
 2. Bestil tid til dækskifte nu.
  Hvert eneste efterår er der stort run på værksteder og dækcentre. Så selvom du måske først har tid til at skifte om et par uger, bør du allerede nu bestille tiden, så du er sikker på at kunne komme til. Bestiller man sit dækskifte gennem en værkstedsportal, kan man ofte springe køen over, da der kun bydes på opgaven fra værksteder, der har tid. Skifter du selv dæk, har du dog ikke de bekymringer.
 3. Rengøring.
  Skifter du selv dæk, er det vigtigt, at du får renset/vasket bolte, møtrikker og navet grundigt, da det minimerer risikoen for alvorlige defekter.
 4. Kontrollér mønsterdybden.
  Inden du monterer dine gamle sommerdæk, så kontrollér om mønsterdybden overholder lovkravet på minimum 1,6 mm. En ting er lovkrav, noget andet er sikkerhed. For at få det bedste vejgreb bør man ikke køre med dæk, der har en mønsterdybde under 3-4 mm afhængig af blandt andet dækbredde.
 5. Undersøg slidmønsteret på dækket.
  Er der ujævn slitage, anbefales det at købe nye dæk, alternativt kan man sørge for, at de mindst slidte dæk sidder bagerst. Vær opmærksom på at bilen højst sandsynligt skal spores inden dækskifte, hvis der er ujævn slitage.

  Få flere tips til efterårsklargøring af din bil »

 6. Få efterspændt boltene.
  Uanset om du selv skifter hjulene, eller får det gjort hos en professionel, skal du altid sørge for at få efterspændt boltene efter et par hundrede kilometers kørsel.
 7. Tjek dæktrykket.
  Når dækkene er skiftet, skal du sørge for at undersøge dæktrykket, hvis ikke værkstedet/dækcenteret har gjort det for dig. Et forkert dæktryk giver unødig slitage og dårlig brændstoføkonomi.
 8. Få afbalanceret dækkene.
  Uanset om man skifter selv, eller får det gjort hos en fagmand, bør man få afbalanceret dækkene minimum hvert 2.-3. år.
 9. Opbevar vinterdækkene korrekt.
  Hvert halve år skal dækkene skiftes, og det er ikke uvæsentligt, hvordan du opbevarer det sæt, du ikke kører på. Er dækkene monteret på fælge og fyldt med luft, skal dækkene hænges op i fælgene eller stables – gerne i dækposer men helst på et dækstativ.
 10. Byt rundt på dækkene.
  For at undgå for hurtig slitage kan det være en god idé at bytte rundt på dækkene. Som udgangspunkt kan det gøres, når bilen alligevel er til service. Tal med din mekaniker om dine dæk har de rette egenskaber til, at der kan byttes rundt på dem.

 11. Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dæk og dækskifte


Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge


Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56719 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu