Miljøvenligt dæk

Grønne dæk fra Michelin, Goodyear, Bridgestone og Continental

27 april 2015, 14:55

De seneste år har har der været en markant øget indsats for at sikrer et grønt miljø.

Michelin, Goodyear, Bridgestone og Continental er alle begyndt på at fremstille miljøvenlige dæk, eftersom de er holdbare, gode for miljøet og bliver mere og mere efterspurgte af miljøbevidste bilejere.

Få tilbud på dæk og dækskifte

Eksisterer der miljøvenlige dæk?

Svaret er ja, men der er dog et lille men! Udviklingen i grøn teknologi går hurtigere end forventet, og de tekniske fremskridt er bemærkelsesværdige. Men det er også forbundet med store omkostninger at forske i miljøet. Derfor har det været nødvendigt at forske i områder, hvor der har været stort potentiale, som fx autobranchen har fået fordele af.

Michelin kom først

Michelin var de første med miljøvenlige dæk, og de lancerede de første “grønne” dæk i 1992. Derfra har de udviklet og forsket for at optimere deres produktion, så de i dag er nået til den konklusion, at det er holdbarheden, der skal fokuseres på, så en faldende mængde af brugte dæk gør en forskel i sig selv. Michelin har forbedret mønsteret på slidbanen og udviklet et skjult mønster, der dukker op, efterhånden som dækket bliver slidt. Michelins Tall & Narrow dæk er en af modellerne, der er udviklet med øget hensyn til miljøet. Dækket blev udviklet og fremstillet specielt til Renault Eolab prototypen og består af en tynd profil og en lang diameter. Dækkets design er både aerodynamisk, let og fuldender de nye grønne biler, som kontinuerligt bliver produceret i nye modeller og typer.

Renault bruger Michelin for at spare brændstof

Renaults Eolab prototype, som anvender Michelins Tall & Narrow dæk, er ekstremt energivenlig, og det påstås, at den kan køre omkring 100 km på en liter benzin.

Michelin til landbrug

Michelin har afsløret detaljer om, at de forsker i et dæk specielt til landbrug. Ud over øget genbrug af materialer ved fremstillingen af deres miljøvenlige dæk, skal landbrugsdækket have en overflade, der mindsker trykket på terrænet, så dyrkningsprocessen ikke hæmmes. Samtidig hævder Michelin, at dækket vil kunne forbedre brænstoføkonomien med hele 10 procent. Du kan læse mere om Michelins forskning og nye dæk på michelin.dk.

Få tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud på dæk og dækskifte

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16437 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.