For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Vintervejr - bildæk

Kom forrest i køen til sommerdæk

23 marts 2013, 10:05

Det er det samme hvert år. Når sneen vælter ned ved vintertide, strømmer bilejerne til værkstederne og dækcentrene for at få fat i de vinterdæk, der har vundet årets dæktest. For så at konstatere, at mange andre har fået samme idé i lidt bedre tid. Og så er der udsolgt af vinderdækkene. Det samme sker om foråret. Når solen endelig skinner, vejene er tørre, og temperaturen bliver forårsagtig, står bilejerne i kø for at få fat i de nyeste vinderdæk med sommermønster. Og ender ofte med at måtte nøjes med et andet dæk end det foretrukne.

Få 3 tilbud på reparation

Autobutler har en stribe gode råd om skift til sommerdæk:

  • Du skal skifte, når sneen forsvinder fra vejene. Vinterdæk er gode til sne, sjap og is, men på tør og regnvåd vej er helårsdæk og sommerdæk bedre. Vinterdæk bliver også hurtigt slidt, når temperaturen stiger, da de er lavet af en blødere gummiblanding.

  • Læs alle de test af sommerdæk, du kan finde. Den tyske bilistorganisation ADAC laver hvert år en stor sommerdæktest, som også oversættes til dansk og udsendes til alle danske medier af dens danske søsterorganisation. Ikke alle dækmærker på det danske marked er repræsenteret, så prøv også at finde artikler om test af sommerdæk på internationale websites, for eksempel norske, svenske og engelske bilsites.

  • Vælg to eller tre dæk, der passer til dine krav og din pengepung. De kendte mærker som Goodyear, Continental og Michelin er som regel dyrest, mens lidt mere ukendte mærker som Hankook og Nokian kan være ganske udmærkede også. Dækkene i dæktestene får typisk op til fem stjerner, og hvis et ukendt mærke får en god karakter, kan du ofte gøre et godt køb.

Få 3 tilbud på reparation

  • Hav styr på dækstørrelse og fartkode, for eksempel 195/85 R15. Det står på siden af dine gamle dæk. Hvis du kun har nogle rustne gamle fælge, så overvej at få nogle smarte alufælge til de nye sommerdæk. Det pynter og gør det lettere at sælge bilen, når den tid kommer.

  • Gå ind på Autobutler og opret opgaven. Beskriv præcist, hvilke dæk og eventuelt fælge, du ønsker. Hvis du vakler mellem to dækmærker, kan du jo bede om priser på begge. Meget hurtigt får du op til tre tilbud fra værksteder og dækcentre i dit nærområde og kan frit vælge det, du synes bedst om.

Få 3 tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få 3 tilbud på reparation

Få 3 tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 2 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.6 / 11817 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer