Hvornår skifter man til vinterdæk?

09 september 2021, 11:55

Når temperaturen falder under +7°C, skydes sæsonen for hjulskift, dækskift og vinterdæk i gang. En god tommelfingerregel er, at man plejer at skifte til vinterdæk omkring efterårsferien i uge 42.

I dette indlæg kan du få svar på dine spørgsmål om vinterdæk. Du finder også information om tilbud på dæk- og hjulskift, så du kan komme sikkert gennem vinteren til den helt rigtige pris.

Hvad er forskellen på vinterdæk og sommerdæk – og hvorfor skal man skifte til vinterdæk?

Sommerdæk er hårde, og når vinteren nærmer sig, og temperaturen falder, får det koldere vejr gummiet i dine sommerdæk til at hærde endnu mere. Det forlænger bremselængden, og sommerdæk er derfor ikke skridsikre nok til at køre i vinterføre.

Vinterdæk er fremstillet af en blødere gummiblanding med et højere indhold af naturgummi. Det gør dem mere fleksible og giver dem meget bedre vejgreb ved lave temperaturer, end sommerdæk har.

De små riller i dækkene giver desuden fantastisk vejgreb i sne, is og slud. Det mindsker sandsynligheden for udskridning, og den ekstra dybe slidbane reducerer risikoen for akvaplaning. Det betyder, at vinterdæk giver langt større sikkerhed på vejene i vinterføre, og derfor skal man skifte til vinterdæk, når temperaturen falder under +7°C.

Få tilbud på nye dæk, hjul- & dækskifte
Sammenlign tilbud på: Nye dæk med/uden fælge, dækskifte eller hjulskifte.


Bestil hjulskifte online og spar penge! Priser lige nu fra kun: 197 kr*. Du sparer i gennemsnit 70%*** ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme

Sørg for at tjekke dybden på dækmønsteret

Dækmønsterdybden på vinterdæk skal være mindst 4 mm. Derfor skal du løbende sørge for at tjekke, om dækmønsteret stadig er dybt nok.

Du kan nemt tjekke mønsterdybden ved at holde øje med de indikatorer, der sidder hele vejen rundt i de primære riller i dækmønsteret. Hvis indikatorerne flugter med mønsterets overside, er det tid til at skifte dækket.

Får du brug for hjulskift gennem vintersæsonen, kan du med autobutler.dk sparer i gennemsnit 70%*.

Hvorfor kører man ikke med vinterdæk om sommeren?

Når vejret igen begynder at blive varmere, er vinterdækkenes bløde gummi ikke længere en fordel. Dækkene bliver slidt meget hurtigere end de hårdere sommerdæk, og det reducerer levetiden af dækkene markant.

Vinterdæk bremser desuden dårligere om sommeren, og de er mere ustabile – særligt i kritiske situationer. Derfor skal du sørge for at skifte til sommerdæk, når temperaturen igen krydser de +7°C. Det er typisk omkring påske, det tid til at skifte til sommerdæk.

Få tilbud på nye dæk, hjul- & dækskifte
Sammenlign tilbud på: Nye dæk med/uden fælge, dækskifte eller hjulskifte.


Bestil dækskifte og spar i gennemsnit 52%*. Får skiftet og afbalanceret dine dæk nemt, hurtigt og nær dig. Priser lige nu fra kun: 450 kr*. Få tilbud i dag på dækskifte!

Hvordan skal vinterdæk opbevares om sommeren, når man ikke bruger dem?

For at sørge for, at dine vinterdæk holder så længe som muligt, er det vigtigt at opbevare dem rigtigt. Dækkene skal opbevares tørt i et køligt og mørkt rum.

Undgå at opbevare dine vinterdæk i en åben carport, et haveskur eller på et loft, hvor der kan blive meget varmt om sommeren. Inden du pakker dækkene ned, kan du med fordel rense, tørre og tjekke både dæk og hjul efter for skader.

Nogle mener, at vinterdæk helst skal være maks. 5 år gamle. Hvis du har brugt dine vinterdæk i 5 sæsoner og opbevaret dem korrekt, kan det være tid til at skifte til nye dæk.

Har du brug for opbevaring af vinterdæk? Spar op til 70%* på dæk- hjulopbevaring og opretning af fælge gennem Autobutler.

Service Tilbud
Hjulopbevaring Få tilbud
Fælge opretning Få tilbud

Opbevaring af dæk uden fælge

Dæk uden fælge opbevares bedst stående og bør drejes hver anden uge.

Opbevaring af dæk med fælge

Dæk med fælge opbevares bedst stablet eller hængende.

Find de bedste tilbud på dæk- og hjulskift med Autobutler:

Med Autobutler kan du indhente de bedste tilbud på alt fra dæk- og hjulskift til serviceeftersyn fra værksteder i nærheden af dig. Du kan også benytte vores søgefunktion til at finde kvalitetsværksteder nær dig. På den måde kan du nemt vælge præcis det værksted, der passer dig bedst.

  • Hjulskift - Spar i gennemsnit 70%*. (Alle 4 hjul). Vi afmonterer eksisterende hjul, laver en visuel kontrol af dine bremser, monterer de medbragte hjul og kontrollerer dæktrykket.
  • Har du heller brug for et dækskifte med medbragte dæk eller helt nye dæk, så kan du med fordel sammenligne tilbud fra lokale værksteder og book det tilbud der passer dig bedst. Spar op til 70%* med Autobutler. Vi giver 3 års garanti på alt service- og reparationsarbejde formidlet og udført gennem autobutler.dk
  • Ønsker du nye dæk med fælge, så klar vi også det. Få tilbud fra lokale værksteder her. Undgå ventetid og dyre overraskelser. Sammenlign tilbud og book sikkert gennem autobutler.dk
Service Tilbud
Hjulskift - Udskiftning af medbragte dæk på fælge Få tilbud
Dækskift - Du medbringer selv dæk. Vi monterer dem på dine eksisterende fælge Få tilbud
Nye dæk uden fælge - inkl. montering og afbalancering på dine fælge - (Notér din dækstørrelse samt hvilken dæktype, fx vinterdæk, du ønsker nedenfor Få tilbud
Nye dæk med nye fælge - inkl. montering og afbalancering - (Notér om du ønsker alu- eller stålfælge samt hvilken dæktype, fx vinterdæk Få tilbud

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.