Så nemt sparer du 2000 kroner på ny forrude

Skrevet af Autobutler.dk d. 15. november 2015, 11.46

Stenslag

Der er kæmpe forskel på priserne for udskiftning af bilens forrude.

Sæsonen for stenslag i bilens forrude nærmer sig. Med våde, snesjappede veje og vinterdæk på bilerne, stiger hyppigheden af stenslag markant i vinterhalvåret.

Og rigtig mange af os har ikke glasskadedækning på vores bilforsikring.

Et lille stenslag betyder måske ikke så meget i sig selv, og sidder det øverst eller i siden på forruden, bemærker man det ikke.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Få stenslaget repareret

Men efterhånden som efteråret skrider frem, falder temperaturen, og du risikerer, at stenslaget alligevel bliver et problem.

»Der vil altid sætte sig skidt, snavs og fugt i et ubehandlet stenslag. Når nattefrosten sætter ind, vil fugten i stenslaget fryse og dermed udvide sig. Og så vil forruden meget sandsynligt slå revner,« forklarer Mads Haarup fra silkeborgbilglas.dk.

Han fortæller, at det bedste råd mod en revnet forrude er at få et eventuelt stenslag repareret, så snart det er opstået. Det gælder naturligvis hele året men er ekstra vigtigt i vinterhalvåret. Der findes ikke realistiske foranstaltninger mod stenslag, for de opstår som oftest ud af den blå luft og er ikke til at forudsige.

Men et stenslag behøver ikke være nogen stor økonomisk ulykke, hvis man gør noget ved det, pointerer Mads Haarup:

»Det er trods alt noget billigere at få et stenslag repareret, end at få skiftet hele forruden.«

Du kan begrænse skaden ved stenslag og gøre reparationen lettere ved at dække stenslaget med et stykke vandtæt tape, der forhindrer vand, skidt og snavs i at trænge ind i hullet. Tapen fås blandt andet ved dit forsikringsselskab.

Få 3 tilbud på reparation af forrude


Mange penge at spare

Et hurtigt pristjek viser priser helt ned til 295 kroner alt inklusive for reparation af stenslag og ned til 1700 kroner alt inklusiv for udskiftning af forrude på mindre bilmodeller som for eksempel VW Up.

Har du ikke dækning af glasskade på din kaskoforsikring, er det en god ide at lave et pristjek på de forskellige udbydere af bilglas-reparationer. Der er mange penge at spare, hvis man undersøger markedet grundigt før en udskiftning af forrude. Selv ved de mindre reparationer af stenslag kan der spares penge.

En simpel telefonisk rundspørge på udskiftning af forrude på en Ford Focus fra 2008 viser en prisforskel på mere end 2.000 kroner mellem det billigste og det dyreste tilbud.


Priser på reparation og udskiftning

Priseksempler på reparation af stenslag og udskiftning af forrude ved en række autoglas-firmaer i Jylland.

Reparation af stenslag:

  • Danglas: 350 kr.
  • Bilglasgruppen: 300 kr.
  • Dansk Bilglas: 350 kr.
  • QuickPot: fra 295 kr.

Udskiftning af forrude

(på en Ford Focus årg. 2008 m. varme i forrude og regnsensor):

  • Danglas: 5717,50 kr.
  • Bilglasgruppen: 3600 kr.
  • Dansk Bilglas (Silkeborg): 4500 kr.
  • QuickPot (Aarhus): 5500 kr.
  • Alle priser er inklusive moms og montering.

HUSK!

De fleste reparatører beder om bilens registreringsnummer, når du spørger efter pris på forrudeskift. Vi nøjedes med at oplyse bilmodellen i denne rundspørge, så det lader sig sagtens gøre at finde pris uden.

Har du ikke registreringsnummeret, bør du i forvejen undersøge, om bilen har regnsensor, varme i forruden, rudens toning (de fleste er grøntonede), og om ruden er støjdæmpet.

Få 3 tilbud på rudeskift eller reparation af stenslag


Mere om stenslag og udskiftning af forrude

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Hyundai i10 – 2009
God og hurtig service til den aftalte pris.
Gummiværkstedet - Hella Service Partner
8700 Horsens
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu