Er dine dæk sikre?

23 oktober 2014, 08:56

Selvom nye tal viser at danskerne er blevet bedre til at skifte over til vinterdæk inden vinteren melder sin ankomst, så er der stadig folk der vover sig ud på glatte veje uden sikkerheden i orden. Undersøgelser fra Dækbranchens Fællesråd viser at procentdelen af danskere, der skifter dæk i tide er steget fra 58 til 84 procent på de sidste seks år, men det betyder dog at der stadig er 350.000 der tager chancen på sommerdæk i vintermånederne.

Dæktryk og mønsterdybde er også vigtig!

Det er ikke kun skiftet til vinterdæk, der er vigtigt for sikkerheden: Også dækmønster og dæktryk er vigtigt for at du kan føle dig sikker på vejene. Mønsterdybden skal ifølge loven være på mindst 1,6 mm, men Rådet for Dæksikkerhed anbefaler mindst 3 mm dybde. En undersøgelse fra Euromaster Danmark viser at omkring 100.000 kører rundt med mindre end 1,6 mm dækmønster, og kører dermed på ulovlige dæk. Sørg for at du ikke en er dem! Du kan let tjekke dit dækmønster med fx en dansk tyve-krone: Hold Dronningens hoved opad. Synker mønten i til begyndelsen af Dronningens hals eller mere, så er dit dækmønster dybt nok. Dæktrykket skal du derimod på tankstation eller lignende for at undersøge. Husk at om vinteren skal det, fra fabrikantens side, anbefalede dæktryk gerne hæves med 0,2 bar, da kulden komprimerer luften i dækket. Det anbefalede dæktryk kan findes enten i bilens instruktionsbog eller ofte på dækket selv.

Fakta

19% af danskere kører rundt på ulovlige dæk med mindre end 1,6 mm dækmønster - FDM anbefaler at du kontrollerer dit dæktryk minimum en gang om måneden - Dæktryk har også indflydelse på økonomien. Det koster op mod 13 pct. på brændstofforbruget, hvis bilens dæktryk ligger bare 0,5 bar under det optimale.

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.