Spar penge, når bilen skal repareres

Sådan sparer du penge på værkstedet

85 procent af de bilejere, der forhandler om prisen med værkstedet, har fået en bedre pris ud af besværet. Det viser tal fra Autobutler, som har undersøgt værkstedspriserne for udbudte opgaver.

Spørg om prisen hos mekanikeren

Med en gennemsnitspris for et værkstedsbesøg på 3.679 kroner er der mange penge at spare på at prutte om prisen. Tal fra Autobutler dokumenterer, at du i gennemsnit sparer over 40 procent, hvis du forhandler om prisen eller får tilbud fra flere mekanikere. Det eneste, det kræver, er at du husker at få tilbuddet på skrift, før bilen skal på værksted.

Hovedparten af de bilejere, der sidste år fik tilbud via værkstedsportalen Autobutler sparede penge på at forhandle om prisen. Men selv om der altså er penge at spare, er der stadig mange bilejere, som undlader at tale om pris, før bilen skal på værksted.

Mange er vant til at gå endog meget langt, for at spare få hundrede kroner når de fx bestiller flyrejser på nettet - men når bilen skal på værksted, glemmer man tilsyneladende at spørge om prisen.

Få tilbud på reparation

En ferierejse i lommen på mekanikerne

Hver uge formidler værkstedsportalen Autobutler flere tusinde tilbud på bilreparationer til bilejerne. Ofte svinger priserne på samme opgave med mange tusinde kroner, og da en bilejer i gennemsnit skal have bilen på værksted et par gange om året, er der tale om store beløb i husholdningsøkonomien.

Vi har netop haft en bilejer, som skulle have fastmonteret et anhængertræk til sin Peugeot. En opgave, som er sammenlignelig og ikke burde have store prisudsving. Alligevel endte det med en prisforskel på 2.089 kroner mellem det dyreste og det billigste tilbud.

Når priserne svinger fra værksted til værksted, skyldes det en kombination af sæsonudsving, og så det faktum at mens det ene bilværksted har overbooket og travlt, kan man opleve, at naboværkstedet 100 meter nede ad vejen har masse af ledige tider - og derfor er interesseret i at tilbyde en god pris blot for at få opgaver til de fastansatte mekanikere.

Internet giver gennemsigtighed

Den største frygt hos bilejerne er at blive snydt på værkstedet, eller at komme til at betale for noget, som er unødvendigt. Derfor skal du altid sørge for at få tilbud på skrift og kun vælge værksteder, som bliver stikprøvekontrolleret og lader sig bedømme offentligt af andre brugere.

Autobutlers værksteder gør en ekstra indsats for at få gode bedømmelser på nettet, og fordi det er let for den enkelte kunde at skifte til et andet værksted, hvis ikke servicen var i top. De værksteder, der er blevet godkendt på Autobutler, er i gennemsnit bedømt med 4,5 stjerner ud af 5 mulige.

Få tilbud på reparation

Hvordan sparer du penge på din bilreparation?

  • Spørg om prisen flere steder, og få den på skrift så du kan sammenligne.
  • Brug internettet. På værkstedsportaler kan du både læse bedømmelser af værksteder, og sende opgaven i udbud. Du sparer ofte flere tusinde kroner selv på simple værkstedsopgaver.
  • Prøv at købe flere ting samtidig. Hvis du for eksempel skal have et serviceeftersyn, så kan du måske forhandle dig til en billigere pris på vinterdæk.
  • Garanti. Du skal have mindst to års garanti på det udførte arbejde. Husk at en reklamationsret IKKE er det samme som en garanti.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.