Køber og sælger gennemgår slutseddel

Tjek din bils slutseddel for fejl

11 september 2019, 10:40

Det er vigtigt for både køber og sælger at have styr på slutsedlen, når der forhandles med biler. Det skyldes, at det kan have store konsekvenser, hvis man ikke sørger for, at slutseddel bil ikke er i orden. Herunder får du lidt indblik i, hvad en slutseddel overhovedet er, hvorfor den er vigtig, hvilke konsekvenser det har, hvis der er fejl i den, samt hvilket ansvar køber og sælger har i forhold til en slutseddel.

Hvad man bruger en slutseddel til

Når du skal ud og købe bil, så er det vigtigt, at du får alle aftaler nedskrevet i et dokument. Dette er også en stor fordel for sælgeren. En slutseddel kan også beskrives som en købsaftale, hvor alle detaljer i forhold til bilsalget/købet skrives ned. Både køber og sælger underskriver slutsedlen, når de er enige om de ting, der står i aftalen. En slutseddel bruges altså af køber og sælger til at sikre, at begge parter er enige om handlen, samt detaljerne på bilen, såsom dens alder og pris. En slutseddel er som udgangspunkt bindende, når den er underskrevet af begge parter.

Hvad du skal være opmærksom på

Der er en række ting, som er vigtige at have med i en slutseddel, og det er vigtigt, at der er helt styr på disse ting, for ellers kan det have store konsekvenser. En slutseddel skal som nævnt indeholde alle detaljer om bilen og salget. Dette betyder, at en slutseddel altså skal indeholde informationer om bilens tilstand og pris, og så skal datoen for overdragelsen også være nævnt. Derudover er der en lang række andre informationer, der også skal være i en slutseddel. Blandt andet skal der være informationer om restgæld, hvor langt bilen har kørt, omregistreringsprocessen, samt en kvittering for, at sælger har modtaget betalingen for bilen. Det kan virke meget uoverskueligt, og det kan være en god idé at søge efter rådgivning, så slutsedlen ikke ender med at indeholde en masse fejl, som kan have store konsekvenser.

Hvad konsekvenserne er ved fejl på slutsedlen

Det kan være nemt at snyde i en bilhandel, og det sker desværre ofte. Derfor er en slutseddel endnu vigtigere, da det er den, som bedst kan sikre, at du ikke bliver snydt. Du skal derfor også holde et vågent øje med, hvad der står i slutsedlen, så du sikrer dig, at det er de rigtige oplysninger, der er angivet. Hvis det ikke er de rigtige detaljer, kan du blive stillet til ansvar for det, hvis du skal videresælge bilen på et senere tidspunkt, fordi du så har solgt en bil på baggrund af forkerte informationer. Det kan også have økonomiske konsekvenser for dig, hvis slutsedlen er fuld af fejl. Hvis der for eksempel er blevet snydt med bilens antal kørte kilometer eller andre informationer, skal du bruge penge på at ordne de fejl.

De mest hyppige fejl i en slutseddel

Det er ofte de samme fejl og mangler, der går igen i slutsedler. Det kan eksempelvis være manglende information om tidligere skader, hvis bilen har være involveret i et færdselsuheld eller anden ulykke. Det kan også være manglende information om restgæld. Hvis der er en restgæld på bilen, så skal detaljer om dette også beskrives i slutsedlen. Som tidligere nævnt så er det relativt nemt at snyde med eksempelvis kilometerstanden. Dette er derfor en fejl, der hyppigt forekommer i slutsedler. Dette sker især ved stjålne biler, så man kan få bilen til at fremstå mere ny og velholdt, end den måske reelt er. Du skal i en slutseddel også informere om bilens modelbetegnelse og årgang. Der er en del, der skal holdes styr på i en slutseddel, og det er derfor nemt at få fejl og mangler, så det er meget vigtigt, at både køber og sælger er opmærksomme på selv de mindste detaljer, så der ikke opstår fejl, som kan have store konsekvenser efterfølgende.

Køber og sælgers ansvar ved en slutseddel

Hvis du er i gang med at købe en bil hos en privat, så skal du huske, at det er dig som køber, der har ansvaret for at foretage bilens omregistrering. Hvornår bilen skal omregistreres, skal også beskrives i slutsedlen, så begge parter er enige om datoen. Der skal ydermere i slutsedlen også anføres, hvem der har betalt for omregistreringen, da det ikke er gratis at omregistrere en bil. Som sælger har du ansvaret for at betale for bilens forsikring og afgifter, indtil bilen er blevet omregistreret. Derfor er det vigtigt, at du som sælger har styr på datoen for omregistreringen. Det kan være en stor fordel for begge parter, hvis omregistreringen foretages sammen. På den måde kan begge parter sikre sig, at omregistreringen foregår korrekt. Her kan du som sælger også undgå at skulle hæfte for forsikring og afgifter i de tre uger, der kan gå, inden omregistreringen senest skal foretages.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.