Bilhandel ny eller brugt bil

Guide til brugt bil

09 september 2021, 09:18

Der kan være mange fordele ved at vælge at investere i en brugt bil frem for en ny. Der er penge at spare på brugtvognsmarkedet, og der er mange unikke brugte biler at vælge imellem. Hvis du overvejer at købe en brugt bil af en privatperson, er der dog nogle forhold, du skal være opmærksom på.

I dette indlæg hjælper vi dig på vej med en guide til køb af brugt bil. Du kan læse om nogle af de mange fordele ved at købe brugt. Du får også en oversigt over, hvad du skal vide, før du afslutter handlen.

Fordele ved at købe en brugt bil

Der er penge at spare ved at købe bilen brugt

Den måske største fordel ved at købe bil brugt er, at der er mange penge at spare. Prisen på en brugt bil er altid til forhandling – uanset om du køber bilen af en privat sælger eller hos en forhandler.

At du kan spare penge på bilkøbet betyder, at du for eksempel har råd til en større bil med langt mere komfort. Når du investerer i et brugt køretøj, har du derfor bedre mulighed for at købe præcis den type bil, du går og drømmer om. Er du interesseret i at se, hvilke muligheder du har, kan du finde brugte biler til salg ved at følge linket.

Ekstraudstyr koster sjældent mere ved køb af brugt bil

Alle brugte biler er unikke, og det betyder, at de ofte kommer med en masse ekstraudstyr installeret. En stor fordel ved at købe bilen brugt er derfor, at du sjældent skal give mere for en brugt bil, selvom den har en masse dyrt ekstraudstyr. Generelt stiger prisen således ikke bemærkelsesværdigt, selvom der medfølger udstyr såsom anhængertræk, indbygget GPS, lædersæder eller lignende. Det skyldes, at en brugt bil næsten altid kun prissættes efter motor, model, kilometertal og dens alder.

Overvejer du at få installeret ekstraudstyr i din bil? Få tilbud på montering af ekstraudstyr her.

Du er mindre øm om en brugt bil, og den kan hurtigt sælges igen

Det kan være rigtig rart at have en bil, du ikke hele tiden er nervøs for at køre rundt i. Når du har en fabriksny bil, er det nemlig helt naturligt at være øm over den i starten og bekymre dig, selv når får den mindste skramme. Med en brugt bil slipper du ofte helt for denne type bekymring, fordi den med stor sandsynlighed allerede har en del slid.

Derudover kan en brugt bil modsat en ny meget hurtigt sælges igen uden det store tab, hvis du af en eller anden grund bliver træt af den. Køber du en ny bil, falder værdien derimod så snart, du begynder at tage den i brug.

En brugt bil behøver ikke være dyr i drift

Med en brugt bil kan der selvsagt følge nogle uforudsete udgifter i form af reparationer, som en ny bil ikke ville kræve. Når det er sagt, behøver reparationer ikke tage pusten fra dig. Det handler blot om at finde det rette tilbud – og det kan Autobutler hjælpe dig med.

Med Autobutler kan du få online tilbud på værkstedsbesøg fra mekanikere nær dig. Det giver dig mulighed for nemt at sammenligne priser og bedømmelser og vælge det bedste værksted til den helt rigtige pris. På den måde kan du spare penge på alt fra dækskifte til serviceeftersyn – så du kan trygt vælge en brugt bil uden at bekymre dig om, at den bliver for dyr i drift.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en brugt bil af en privatperson

Der er mange fordele ved at købe en brugt bil. Dog er der som udgangspunkt ingen fortrydelsesret på et bilkøb, og derfor er det vigtigt, at du træffer den rigtige beslutning, når du vælger din bil. Herunder finder du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, før du afslutter handlen:

Se legitimation på sælger, inden du køber bilen

Før du køber en brugt bil, skal du være sikker på, at sælgeren faktisk er ejeren af bilen. For at tjekke dette, kan du bede sælger fremvise ID og registreringsattest på bilen. På den måde kan du også tjekke, om bilens data stemmer overens med, hvad sælger har skrevet i salgsannoncen.

Sørg for at tjekke, om der er restgæld i bilen

Hvis du køber din brugte bil hos en forhandler, er sandsynligheden for, at der er restgæld i bilen, meget lille. Hvis du vælger at købe en brugt bil af en privatperson, er det vigtigt, at du tjekker, om der er pant og restgæld i bilen. Køber du en bil, som en bank har pant i, overtager du nemlig den pågældende restgæld, og det betyder, at banken kan kræve penge af dig.

Det er nemt at tjekke, før du køber bilen, om der er restgæld i den. På sider som f.eks. nummerplade.net kan du let slå bilens nummerplade op og se, om der skulle være restgæld i bilen.

Se bilens synsrapport

En personbil skal synes efter fire år, og derefter skal den synes hvert andet år. Hvis den brugte bil, du vil købe, er mere end fire år gammel, er det derfor en god idé at gennemgå bilens synsrapport, inden du skriver under på salget.

Betaling og omregistrering af bilen

Når du og sælger er blevet enige om en pris for bilen, skal du sørge for, at sælger får indskrevet alle aftaler i en slutseddel. Du skal aldrig betale den brugte bil på forhånd – den skal først endeligt betales, når sælger har overdraget den til dig.

Både betaling og omregistrering kan nemt ordnes sammen med sælger. Betalingen kan klares via en straksoverførsel i din netbank, som kan tilgås via din banks app eller en bærbar computer.

Når bilen skal omregistreres, skal du og sælger sammen gå på SKATs hjemmeside eller benytte Motorstyrelsens “Ejerskifte”-app. Husk at have registreringsattesten klar, da den indeholder to koder, I skal bruge til omregistreringen.

Husk også, at omregistreringen af den brugte bil skal ske senest fire hverdage efter, du har overtaget bilen. Hvis du som køber ikke har omregistreret bilen inden for fire hverdage, kan sælger bede Motorstyrelsen afmelde bilen.

Når bilen er betalt og omregistreret, er den din, og du vil modtage din nye registreringsattest med posten inden for 10 dage.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.