Bilhandel ny eller brugt bil

Guide: Skal du købe en ny eller brugt bil?

02 oktober 2019, 09:18

Mange er ofte i tvivl, om de skal investere i en ny eller brugt bil. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge typer køb. Om du skal vælge det ene eller andet bør derfor afhænge af dine omstændigheder: Hvordan din økonomi ser ud, og hvad bilen skal bruges til. Vi har hjulpet dig lidt på vej ved at have skabt en oversigt over, hvilke primære fordele der er ved de forskellige typer køb. De første tre afsnit indkredser, hvorfor det kan være en god idé at købe brugt, mens de sidste tre beskriver de væsentligste fordele ved at købe en helt ny bil.

Der er penge at spare ved at købe bilen brugt

Den måske største fordel ved at købe bil brugt, er, at der er mange penge at spare. Det betyder ofte, at du for eksempel har råd til en større bil med langt mere komfort. Når du investerer i et brugt køretøj, har du altså måske luft nok i budgettet til at købe den type bil, du går og drømmer om. Er du interesseret i at se, hvilke muligheder du har, kan du finde brugte biler til salg ved at følge linket.

Ekstraudstyr koster sjældent mere, hvis du køber brugt

En anden stor fordel er, at du sjældent skal give mere for en brugt bil, selvom den har en masse dyrt ekstraudstyr. Generelt stiger prisen sålede ikke bemærkelsesværdigt, selvom der medfølger udstyr såsom anhængertræk, indbygget GPS, lædersæder eller lignende. Det skyldes, at en brugt bil næsten altid kun prissættes efter motor, model, kilometertal og dens alder.

Du er mindre øm om en brugt bil, og den kan hurtigt sælges igen

Det kan være rigtig rart at have en bil, du ikke hele tiden er nervøs for at køre rundt i. Når du har en fabriksny bil, er det nemlig helt naturligt at være øm over den i starten og bekymre dig, selv når får den mindste skramme. Med en brugt bil, slipper du ofte helt for denne type bekymring, fordi den med stor sandsynlighed allerede har en del slid. Derudover kan en brugt bil modsat en ny meget hurtigt sælges igen uden det store tab, hvis du af en eller anden grund bliver træt af den. Køber du en ny bil, falder værdien derimod så snart, du begynder at tage den i brug.

En ny bil kræver færre reparationer og har fabriksgaranti

En af de største fordele ved at købe en ny bil, er, at den koster meget mindre i reparationer. Fordi den er helt ny, går der ofte længe, før bilens vitale dele skal udskiftes eller repareres. Derudover har den altid en garanti, som dækker en stor del af de problemer, der måtte opstå i de første år. Længden på garantien kan variere, men er som regel på to år. Nogle bilfabrikanter giver dog helt op til fem og syv års garanti. Det betyder også, at en ny bil er en særligt god idé for dig, der pendler mange kilometer hver dag, da der nemmere opstår forskellige slidskader på bilen, når der køres meget i den. Problemer, der vil opstå endnu hurtigere og ikke være dækket af garantien, hvis du køber brugt.

En ny bil kører længere på literen

Nyere bilere kører som udgangspunkt længere på literen. Så selvom du betaler flere penge for bilen, når den er helt ny, kan der være en del penge at spare på sigt, fordi den kræver mindre brændstof. Igen er dette en særligt stor fordel, hvis du dagligt pendler langt for at komme på arbejde.

De nyeste biler på markedet er sikrere

De nyeste biler på markedet er som regel noget sikrere en ældre, brugte biler. Det er selvsagt en stor fordel at køre i en bil, der er så sikker som mulig. Men mange vægter det endnu højere, hvis de for eksempel ofte fragter børn i bilen, eller generelt kører langt hver dag, da dette kan øge risikoen for at være involveret i uheld.

Beslutningen bør afhænge af dine omstændigheder

Beslutningen om, hvorvidt du skal investere i ny eller brugt bil bør, som tidligere nævnt, altid afhænge af dine specifikke omstændigheder. Kører du langt hver dag, er det som regel fordelagtigt at købe en ny bil med fabriksgaranti. Skal bilen derimod primært bruges i weekenden eller til korte ture i hverdagen, kan det give lige så god mening at købe en brugt bil. Derudover bør du også overveje at investere i en brugt bil, hvis du på forhånd ved, at lige præcis den type bil, du har brug for - for eksempel en stationcar, der har plads til alle børnene - kun er inden for budget, hvis du køber den brugt.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud » Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Få tilbud nær dig

Vi har 256 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud

Alle bilreparationer