For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Tyverisikring af nummerplader

23 februar 2015, 14:20

Tyverisikring af nummerplader

Nummerpladen skal sikres

Fra 15. November 2015 bliver det blevet lovpligtigt at have nummerpladen sikret mod tyveri.

Du tænker sikkert, at der er lang tid til, men hvem hugger tyven nummerpladen fra, når din bil er den eneste på vejen der (endnu) ikke har fået sikret de værdifulde plader.

Der stjæles ca. 20.000 nummerplader hvert år. Disse bliver misbrugt ved kriminelle handlinger, f.eks. at tyven stikker af fra benzinregningen på en tankstation, eller grovere kriminalitet.

500.000 Danske biler er endnu ikke sikret

Hvis du sammenligner med dine naboer, betyder det, at hvis det er din og naboens bil der ikke er sikret, er der tre andre biler på vejen der er. Det er ret dårlige odds, men det kan fixes hurtigt og nemt.

Lovpligtig tyverisikring

Fremover vil du risikere at få en bøde hvis nummerpladen ikke er sikret når du bliver stoppet i en rutinekontrol. Det kan være lygter eller dæk, spiritus eller hastighed. Du vil heller ikke kunne få godkendt bilen ved syn, eller sælge bilen, så længe nummerpladerne ikke er sikret!

Bødens størrelse er ikke fastsat endnu, men kommer typisk til at ligge på omkring 1000 kr.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

nummerpladesikring

Vi har spurgt de værksteder der er tilknyttet portalen, og de plejer at gøre som en ekstra service. Skruer, møtrikker og hætter kan du hente på motorkonteret under alle omstændigheder, men du kan komme til at gøre skade på lakken bag nummerpladeholderen hvis du gør det selv, så derfor anbefaler vi at du får en professional til at gøre det. Der er også regler for, hvor hullerne skal bores i nummerpladen, bl.a. at de ikke må laves i bogstaverne. Du kan se hvordan i FDMs video.

Har du spurgt mere end én mekaniker?

FDM har lavet en undersøgelse der viser, at vi er tilbøjelige til, blot at sende bilen på værksted. Vi spørger hvad det koster, men kun hos den sædvanlige mekaniker, som derefter får lov til at udføre opgaven.

FDMs Jørgen Jørgensen udtaler: Som bilejer risikerer man at snyde sig selv, hvis man ikke undersøger priserne først. Man ser også på prisen, før man køber en pakke kaffe. Men så kan det godt være, at man alligevel ender med at handle i Magasin, selv om man godt ved, at det vil være billigere i Netto.

Det er samme tendens vi ser, når vores bilejere får 3 tilbud. Det kan godt være der er mange penge at spare, men ofte vælger bilejeren ikke det billigste, men det der er tættest på, eller med den bedste jobbeskrivelse. Følelsen af tryghed er vigtig, når der vælges.

Når du skal have sikret dine nummerplader, får du derfor også tre tilbud, så du kan vælge det bedste. Og denne gang helt uden at kigge på prisen. Jobtypen for nummerpladesikring er i øvrigt ”Andet”.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
  • Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
  • Sammenlign priser hos flere værksteder.
  • Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.
Trustpilot
God 8.7 / 11787 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer