Pris på koblingsskifte til Ford

Få prisen på udskiftning af koblingen på din Ford

26 august 2015, 15:28

Som med alle biler, er der slitage igennem hele bilens livstid, afhængig af hvor meget du bruger den. Reparationer og udskiftning af bildele er nødvendige, for at være en ansvarsfuld Ford-ejer.

En af bildelene, der skal udskiftes på et tidspunkt, er koblingen, som er en meget vigtig, men desværre også en lidt dyr del. Men der er penge at spare, hvis du sender din koblingsopgave i udbud fx på Autobutler. Vi har netop beregnet den gennemsnitlige pris på en reparation af koblingen på Ford-biler udført af et værksted der er tilsluttet Autobutler:

Spar i gennemsnit*
2.048 kr. / 25%

Henry T Ford grundlagde Ford i 1903, som efterfølgende er vokset til en af de største bilproducenter i verden. Ford Fiesta og Ford Focus-modellerne er de mest populære i Europa, og har begge opnået at være med i top 10 bedst sælgende bilmodeller i Europa for 2014.

Hvis du vil have et helt nøjagtigt tilbud på, hvad det vil koste at få skiftet eller repareret koblingen på netop din Ford, kan du få tilbud fra værksteder i nærheden af dig. På den måde får du både et godt tilbud, og du får det på skrift i din indbakke, så du trygt kan køre på værkstedet og få udført reparationen til en fastsat pris.

Hvad er indeholdt i reparationen?

Reparation af koblingen er en af de dyreste reparationer, selvfølgelig afhængig af hvilken model og hvor alvorligt det er.

På nogle modeller skal svinghjulet udskiftes, hvilket giver et væsentligt tidsforbrug, der trækker prisen op, ud over at selve delene, der skal bruges, også er i den dyre ende. Hertil kommer olie og miljøafgifter.

Bildele, tilbehør og arbejdsløn tilsammen gør, at koblingen hurtigt bliver en af de dyreste reparationer, så derfor er det godt, at det er en af de mere langtidsholdbare bildele, så reparationen bør højest skulle foretages et par gange i bilens levetid.
Netop på grund af prisen kan det være en god ide at få tilbud fra flere værksteder, inden du sender bilen af sted. På Autobutler får du dem skriftligt, så du kan være sikker på, at de holder.

Hvordan ved jeg, om koblingen skal skiftes?

Koblingen er en yderst vigtig del af bilens dele, så det er altafgørende vigtigt, at den virker optimalt, glider let, og at det er til at finde koblingspunktet.

Du bruger nærmest koblingen konstant, og alligevel er der ikke bestemte serviceintervaller, hvor den skal skiftes. Derfor kan det være en god ide at være opmærksom på de signaler, der kan være på, at koblingen er ved at være slidt op.

Et af de første signaler på en slidt kobling er, hvis det begynder at blive svært at skifte gear, eller der kommer en mærkelig lyd eller lugt, når du skifter gear.

Du kan også risikere, at motorlyden bliver ustabil. Normalt stiger og falder motorlyden kun, når du træder på speederen eller slipper den, men hvis det sker, uden du selv trykker på speederen, kan det meget vel være en slidt kobling, der er skyld i det.
Det kan også være, du netop træder på koblingen, uden der sker noget, og bilen bare holder sig på samme hastighed, mens motoren spinner lystigt kraftigere end før.

Alle disse signaler kan indikere problemer med koblingen, og du bør ikke ignorere dem, men udelukke at det ikke er noget andet, der gør det og så ellers få repareret koblingen, da kørsel med en defekt kobling kan få katastrofale konsekvenser.

Ekstra tips til at passe godt på din kobling!

Hvis du filer på koblingen, er det netop en af de situationer, hvor du kan slide unødigt på koblingen. Du skal finde koblingspunktet, og så koble ud mens du giver gas. Hvis du giver mere gas, før du slipper koblingen, stiger motorlyden, uden bilen kører hurtigere.

Det kaldes at file på koblingen, og det betyder, at der er en hurtigt svingende svingarm, mens koblingspladen ikke drejer lige så hurtigt rundt, og når du så slipper, skal en hurtigt drejende genstand falde i hak med en næsten stillestående skive, hvilket du nok kan forestille dig ikke er så hensigtsmæssigt, og faktisk giver unødvendigt slid.

Samtidig kan du med fordel:

  • Sætte bilen i frigear, når du holder ved et lyskryds, så du ikke slider unødigt på koblingen.
  • Undlade at have hånden på gearstangen, når du har skiftet gear. Du risikerer at udsætte skiftemekanismen i det manuelle gear for unødvendigt slid, da de mekaniske dele inde i gearkassen vil blive ved med at presse op mod det roterende tandhjul.
  • Parkere bilen i frigear, i stedet for fx i 1. gear. Ellers kan vinden rykke i bilen og dermed slide på koblingen.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.